Grand auditorium 0000-Style

Grand auditorium 0000-Style

De Grand Auditorium wordt ook 0000-Style gitaar genoemd en zit tussen de Auditorium en Dreadnought in. Een Grand Auditorium heeft een minder diepe kast als een D-model, maar is wel iets breder. Een belangrijke keuze om voor een 0000 te kiezen is de smallere taille. Het smallere deel bij de klankgat zorgt voor een prettigere zithouding. Ook wordt dit model gezien als de ideale gitaar voor fingerstyle spelers en flatpick gitaristen. Een mooie balans tussen de hoge tonen, midden frequenties en bassen. Hij kan voldoende volume produceren bij samenspel van verschillende akoestische instrumenten.

Alvarez AG60AR Akoestische gitaar
De Alvarez AG60AR komt uit de Artist Series en heeft de eigenschappen van een luxe Grand Auditorium akoestisch gitaar. Uniek aan deze gitaar is de ronding bij het bovenblad/zijkant, hij dient als armsteun en zorgt voor meer speelcomfort. Deze armsteun is samengesmolten met de walnoten binding van de body, een echt stukje vakwerk. Andere kenmerken zijn: Mahonie hals met semi gloss finish, Indiaans laurier toets, Indiaans laurier brug, die-cast verchroomde mechanieken, twee knoppen voor een band, benen topkam en benen zadel. 
Alvarez AG60CE Akoestische gitaar
€ 499,00
€ 603,79 -€ 104,79
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
De Alvarez AG60CE komt uit de Artist Series en heeft de eigenschappen van een luxe Grand auditorium akoestisch gitaar met element. Het bovenblad is van massief A+ sitka fichte met een hoogglans. De gesatineerde kast bestaat uit gelamineerde mahonie houtdelen. Langs de body zijn crème kleurige kunststof bindingen gebruikt met een zwart lijntje. De ingebouwde elektronica om de gitaar te gebruiken op podia of voor recording is de Stage Pro van LR Baggs. Dit systeem bevat een piëzo elementen onder de kam en de voorversterker aan de zijkant van de kast. Andere kenmerken zijn: Mahonie hals, Indiaans laurier toets, Indiaans laurier brug, die-cast verchroomde mechanieken, twee knoppen voor een gitaarband, benen topkam en benen zadel.
Alvarez AG70WCEAR Akoestische gitaar
€ 659,00
€ 797,39 -€ 138,39
Inclusief belasting
Op voorraad
De Alvarez AG70WCEAR komt uit de Artist Series en heeft de eigenschappen van een luxe Grand Auditorium akoestisch gitaar met element. Uniek aan deze gitaar is de ronding bij het bovenblad/zijkant, hij dient als armsteun en zorgt voor meer speelcomfort. Deze armsteun is samengesmolten met de gevlamd esdoorn binding van de body, een echt stukje vakwerk. Het bovenblad is van massief A+ sitka fichte met zij- en achterkant van gelamineerd walnoten. Alvarez heeft gekozen voor LR Baggs elektronica, dit vormt een geweldig geheel met het ontwerp van deze moderne gitaar. Andere kenmerken zijn: Mahonie hals met semi gloss finish, Indiaans laurier toets, Indiaans laurier brug, die-cast verchroomde mechanieken, twee knoppen voor een band, benen topkam en benen zadel.
Alvarez AG75WCE Akoestisch gitaar
€ 569,00
€ 688,49 -€ 119,49
Inclusief belasting
Weer beschikbaar in Juli 2021
De Alvarez AG75WCE komt uit de Artist Series en heeft de eigenschappen van een luxe Grand auditorium akoestisch gitaar met element. Het bovenblad is van massief A+ Western red cedar met een hoogglans finish. De donker gesatineerde kast bestaat uit gelamineerde walnoten houtdelen. Langs de body zijn witte kunststof bindingen gebruikt met een zwart lijntje. De ingebouwde elektronica om de gitaar te gebruiken op podia of voor recording is de Stage Pro van LR Baggs. Dit systeem bevat een piëzo elementen onder de kam en de voorversterker aan de zijkant van de kast. Andere kenmerken zijn: Mahonie hals, Indiaans laurier toets, Indiaans laurier brug, die-cast verchroomde mechanieken, twee knoppen voor een gitaarband, benen topkam en benen zadel.
Alvarez AGA95CEARSHB Akoestische gitaar Shadowburst
€ 789,00
€ 954,69 -€ 165,69
Inclusief belasting
Weer beschikbaar in Juli 2021
De Alvarez AGA95CEARSHB komt uit de Artist Elite Series, een collectie gitaren die uniek zijn in hun prijsklasse. Zo heeft deze Folk cutaway een flamed maple armsteun voor meer speelcomfort, een vernieuwde x-bracing systeem en is hij voorzien van LR Baggs elektronica. Het bovenblad is van massief AA ceder met Acacia (Blackwood) zij- en achterkant. De body heeft een hoogglans finish en de mahonie hals is gesatineerd. Andere kenmerken zijn: Indiaans laurier toets, Indiaans laurier brug, premium die-cast verchroomde mechanieken, twee knoppen voor een gitaarband, benen topkam en benen zadel.
Alvarez AGFM80CEAR Akoestische gitaar
€ 709,00
€ 857,89 -€ 148,89
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
De Alvarez AGFM80CEAR komt uit de Artist Elite Series, een collectie gitaren die uniek zijn in hun prijsklasse. Zo heeft deze Folk cutaway een ebben armsteun voor meer speelcomfort, een vernieuwde x-bracing systeem en is hij voorzien van LR Baggs elektronica. Het bovenblad is van massief AA Sitka sprucer met gevlamd esdoorn zij- en achterkant. De body heeft een hoogglans finish en de mahonie hals is gesatineerd. Andere kenmerken zijn: Indiaans laurier toets, Indiaans laurier brug, premium die-cast verchroomde mechanieken, twee knoppen voor een gitaarband, benen topkam en benen zadel.
Alvarez AGFM80CEARSHB Akoestische gitaar Shadowburst
De Alvarez AGFM80CEARSHB komt uit de Artist Elite Series, een collectie gitaren die uniek zijn in hun prijsklasse. Zo heeft deze Folk cutaway een ebben armsteun voor meer speelcomfort, een vernieuwde x-bracing systeem en is hij voorzien van LR Baggs elektronica. Het bovenblad is van massief AA Sitka spruce in Shadowburst met gevlamd esdoorn zij- en achterkant. De body heeft een hoogglans finish en de mahonie hals is gesatineerd. Andere kenmerken zijn: Indiaans laurier toets, Indiaans laurier brug, premium die-cast verchroomde mechanieken, twee knoppen voor een gitaarband, benen topkam en benen zadel.
Alvarez MGA66ESHB Akoestische gitaar Shadowburst
Uit de Masterworks van Alvarez is dit de MGA66ESHB, een Grand auditorium model staalsnarige gitaar in Shadowburst met element. Zo kan hij gebruikt worden voor recording en/of live toepassingen. Kenmerkend voor de Masterworks is het gebruik van massieve houtdelen voor de kast. Zo bestaat de body van deze MGA66CESHB uit massieve Afrikaanse mahonie houtdelen. Mahonie geeft de gitaar een warm en vol karakter. Zelfs de hals is uit een stuk mahonie, dat resulteert in een stabielere toon. Dit Grand auditorium model heeft mooie diepe bassen en luxe details zoals de abalone met parelmoeren inleg bij de rosette, bindingen, symbool bij de twaalfde fret en Alvarez logo op de kop.
Cort GA-MY Bevel Akoestische gitaar Natural Satin
€ 575,00
€ 599,00 -€ 24,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
De Cort GA-MY Bevel is een luxe Grand auditorium stijl akoestische gitaar met cutaway en L.R. Baggs elektronica. Een prachtig instrument waar ook aan comfort is gedacht, zo heeft hem voorzien van een Bevel Cut. Dit is een afronding van de body waar je met je rechterarm op rust. Het is te herkennen aan het donkere stukje hardhout. Voor het bovenblad het veel gebruikte massieve Sitka spuce dat de gitaar dynamiek geeft, maar voor de zij- en achterkant gelamineed Myrtle hout. Dit is geen gebruikelijk hout, maar goed te vergelijken met maple. Voor een optimale klank en bescherming past Cort een Sonically Enhanced UV Finish toe. Mooie details zijn de abalone inleg op de kop, bij de toets, langs de body en inleg bij de rosette.
Cort GA5F Akoestische gitaar Black Gloss
De Cort GA5F is een Grand auditorium stijl akoestische gitaar met cutaway en Fishman elektronica. Hij heeft een Black gloss finish en daaronder zijn de klassieke houtsoorten gebruikt. Massief fichte voor het bovenblad en gelamineerde mahonie delen voor de rest van de kast. Mooie details zijn de abalone inleg op de kop en abalone inleg bij de rosette. Voor gitaristen die graag een iets bredere toets willen is deze gitaar een aanrader.
Cort GA5F-BW Akoestische gitaar Natural Satin
€ 419,00
€ 449,00 -€ 30,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
De Cort GA5F-BW is een Auditorium stijl akoestische gitaar met cutaway en Fishman elektronica. Door zijn massief ceder bovenblad en gelamineerde zwart walnoten houtdelen voor de rest van de kast geven de gitaar een exotisch tintje. Voor een optimale resonantie heeft hij een gesatineerde natural finish. Deze lak is dunner en laat het hout beter resoneren, wel is het gevoeliger voor beschadigingen. Mooie details zijn de abalone inleg op de kop en abalone inleg bij de rosette. Voor gitaristen die graag een iets bredere toets willen is deze gitaar een aanrader.
Cort Gold-A6 Akoestische gitaar Natural
€ 739,00
€ 799,00 -€ 60,00
Inclusief belasting
Weer beschikbaar in Juli 2021
Deze Cort Gold-A6 is een Grand Auditorium model gitaar met cutaway en Fishman electronica. Kenmerkend voor Cort’s Gold series is de Aged to Vintage (ATV) behandeling, een speciaal proces dat het hoogwaardige massief Sitka spruce bovenblad beter laat klinken. Het lijkt alsof het hout al is ingespeeld, het geeft de gitaar een open heldere toon met een natuurlijk sterk karakter. Samen met het warm klinkende massieve mahonie, dat gebruikt is voor de zij- en achterkant, is het een prachtig instrument.