Solid body 7-Snarig

Solid body 7-Snarig

7-Snarige gitaren zijn ouder dan dat de meeste mensen denken. In 1930 waren er jazzgitaristen die hiermee experimenteerde. Een Solid Body 7-String werd door het grote publiek ontdekt toen Steve Vai op zijn Universe gitaar ging spelen. De extra snaar is een lage B en de toepassing zie je bij heavy metal en andere alternatieve muziekgenres. Merken als ESP, Ibanez, Jackson, Music Man, Schecter en Sterling by Music Man hebben een breed aanbod aan 7-snarige gitaren.

ESP LTD EC-407 Elektrische gitaar Black Satin
€ 1.099,00
€ 1.329,79 -€ 230,79
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
De vraag naar de 7-snarige gitaar is de afgelopen jaren geëxplodeerd, waarbij veel spelers in de hardrock- en metalgemeenschap genieten van het uitgebreide lage bereik die de extra snaar biedt. De ESP LTD EC-407 is ontworpen voor prestaties met precies deze dingen in gedachten. De 3-delige esdoorn hals en mahoniehouten body met esdoorn top zorgen ervoor dat zelfs je laagste noten opvallen bij de massa. Bovendien is dit de mogelijkheid om een professionele 7-snarig gitaar te bespelen met eersteklas constructie en actieve elektronica (EMG 81-7/60-7). De hardware is aangepast op de gesatineerde zwarte finish.
ESP LTD H-1007 Elektrische gitaar See Thru Black
€ 1.329,00
€ 1.608,09 -€ 279,09
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
De H-1007 is een 7-snarige elektrische gitaar uit de ESP LTD Deluxe Series, ontworpen voor toon, het gevoel, de looks en de uitstekende kwaliteit die de professionele muzikanten nodig heeft. Hij heeft een traditioneel uiterlijk en is voorzien van een archtop. Zoals we van LTD Deluxe-Series mogen verwachten is ook dit instrument vakkundig gebouwd en voorzien van hoogwaardige componenten. Het geluid komt voort uit een set high-output humbuckers van Seymour Duncan: Sentient (neck) en Pegasus (bridge). Deze passive elementen zijn ook te splitten zodat hij geschikt is voor metal, rock, fusion, progressive en andere genres. Deze gitaar heeft een neck-thru-body constructie met mahonie/esdoorn body, 3-delige esdoorn hals en ebben toets met pearloid blok inleg.
ESP LTD M-1007HT Elektrische gitaar Black Fade
€ 1.449,00
€ 1.753,29 -€ 304,29
Inclusief belasting
Weer beschikbaar in September 2021
M-1000 modellen van ESP LTD komen uit de Deluxe Series en zijn ontworpen voor toon, het gevoel, de looks en de uitstekende kwaliteit die de professionele muzikanten nodig heeft. Een 7-snarige gitaar die bekend staat om zijn uitstekende bouwkwaliteit en het gebruik van hoogwaardige componenten. Met hals-thru-body constructie en een extra dunne U-vormige 3-delige esdoorn hals, die een natuurlijke gesatineerde afwerking heeft voor een superieure snelle bespeelbaarheid. Deze M-1007HT is perfect voor gitaristen die prestaties uit de M-serie willen met de stabiliteit van een Hipshot hardtail brug met string-thru-body design. 
Schecter Banshee Mach 7 Elektrische gitaar Ember Burst
€ 1.722,00
€ 1.969,00 -€ 247,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
De Schecter Banshee Mach 7 in Ember Burst komt uit Zuid Korea, een hoogwaardige fabriek met een enorme knowhow. Voor deze 7-snarige elektrische gitaar zijn alleen maar sublieme materialen gebruikt. Zoals swamp ash body met gevlamd esdoorn top, roasted maple hals met purpleheart en carbon versteviging, Lundgren elementen en Hipshot brug. De ultra dunne hals heeft een compound radius ebben toets met Romeinse cijfers als toetsinleg. Het is geen gitaar voor een standaard gitarist, de Lundgren pickups zijn bedoeld voor stevige muziekstijlen.
Schecter Banshee Mach 7 Elektrische gitaar Fallout Burst
€ 1.722,00
€ 1.969,00 -€ 247,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
De Schecter Banshee Mach 7 in Fallout Burst komt uit Zuid Korea, een hoogwaardige fabriek met een enorme knowhow. Voor deze 7-snarige elektrische gitaar zijn alleen maar sublieme materialen gebruikt. Zoals swamp ash body met gevlamd esdoorn top, roasted maple hals met purpleheart en carbon versteviging, Lundgren elementen en Hipshot brug. De ultra dunne hals heeft een compound radius ebben toets met Romeinse cijfers als toetsinleg. Het is geen gitaar voor een standaard gitarist, de Lundgren pickups zijn bedoeld voor stevige muziekstijlen.
Schecter Banshee Mach 7 FR S Elektrische gitaar Ember Burst
€ 1.722,00
€ 1.969,00 -€ 247,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
De Schecter Banshee Mach 7 FR S in Ember Burst komt uit Zuid Korea, een hoogwaardige fabriek met een enorme knowhow. Voor deze 7-snarige elektrische gitaar zijn alleen maar sublieme materialen gebruikt. Zoals swamp ash body met gevlamd esdoorn top, roasted maple hals met purpleheart en carbon versteviging, Lundgren brugelement, Sustainiac halselement en Floyd Rose tremolosysteem. De ultra dunne hals heeft een compound radius ebben toets met Romeinse cijfers als toetsinleg. Het is geen gitaar voor een standaard gitarist, de Lundgren pickups zijn bedoeld voor stevige muziekstijlen.
Schecter Banshee Mach 7 FR S Elektrische gitaar Fallout Burst
€ 1.722,00
€ 1.969,00 -€ 247,00
Inclusief belasting
Weer beschikbaar in September 2021
De Schecter Banshee Mach 7 FR S in Fallout Burst komt uit Zuid Korea, een hoogwaardige fabriek met een enorme knowhow. Voor deze 7-snarige elektrische gitaar zijn alleen maar sublieme materialen gebruikt. Zoals swamp ash body met gevlamd esdoorn top, roasted maple hals met purpleheart en carbon versteviging, Lundgren brugelement, Sustainiac halselement en Floyd Rose tremolosysteem. De ultra dunne hals heeft een compound radius ebben toets met Romeinse cijfers als toetsinleg. Het is geen gitaar voor een standaard gitarist, de Lundgren pickups zijn bedoeld voor stevige muziekstijlen.
Schecter C-7 Apocalypse Elektrische gitaar Red Reign
€ 1.363,00
€ 1.559,00 -€ 196,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
De Schecter C-7 Apocalypse is een 7-snarige elektrische gitaar die een set-neck heeft met ultra access. Dat wil zeggen dat hals verlijmd is met de body en zo is afgerond dat het lijkt of het een geheel is. Zo zijn de hogere posities op de hals zonder blokkade te behalen. De Swamp ash body heeft een gesatineerde transparante grijze afwerking zodat het lijkt alsof het hout op een natuurlijke manier is verkleurd. Voor de bovenkant een Red reign hoogglans finish. Twee door Schecter in Amerika gemaakte Apocalypse-VI humbuckers zorgen voor een agressieve rocksound. Een Hipshot hardtail en string-thue-body systeem zorgen voor voldoende sustain.
Schecter C-7 Blackjack Elektrische gitaar Gloss Black
€ 1.495,00
€ 1.709,00 -€ 214,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
Een 7-String uit de Schecter Blackjack Series, zoals de meeste 7-snarige gitaren is ook deze C-7 bedoeld voor de agressievere muziekstijlen. Veel gitaren zijn dan voorzien van actieve elementen, maar deze C-7 Blackjack niet. De twee M7 Lundgren humbuckers zijn passief en hebben een meedogenloze bite met geslepen performance. Uitgevoerd in de traditionele C-1 bodyvorm, dus met arched top. Zowel de body als hals zijn afgewerkt met een ivoorkleurige binding. Zoals de naam doet vermoeden is hij zwart, hoogglans en de achterkant van de hals is gesatineerd. Andere kenmerken zijn; compound radius hals, ebben toets, pearloid strepen toetsinleg. dunne c-vormige hals met carbon versteviging, 24- X-Jumbo stainless steel fretten, Graph Tech topkam en TonePros brug.
Schecter C-7 FR S Apocalypse Elektrische gitaar Red Reign
€ 1.451,00
€ 1.659,00 -€ 208,00
Inclusief belasting
Weer beschikbaar in December 2021
De Schecter C-7 FR S Apocalypse is een 7-snarige elektrische gitaar die een set-neck met een ultra access. Dat wil zeggen dat hals verlijmd is met de body en zo is afgerond dat het lijkt of het een geheel is. Zo zijn de hogere posities op de hals zonder blokkade te behalen. De FR staat voor een Floyd Rose Tremolo en de S staat voor een Sustainiac, dit is het halselement. Voor het brugelement is een door Schecter in Amerika gemaakte Apocalypse-VI humbucker gebruikt, dit geeft een agressieve rocksound. De Swamp ash body heeft een gesatineerde transparante grijze afwerking zodat het lijkt alsof het hout op een natuurlijke manier is verkleurd. Voor de bovenkant een Red reign hoogglans finish.
Schecter C-7 FR S Silver Mountain Elektrische gitaar
€ 1.433,00
€ 1.639,00 -€ 206,00
Inclusief belasting
Weer beschikbaar in September 2021
De 7-String Schecter C-7 FR S Silver Mountain ziet er prachtig uit, zwart met zilverkleurige accenten die over de hele body en hals zijn aangebracht. De mahonie body is voorzien van een 3-delig verlijmde mahonie hals die de bekende set-neck with ultra access heeft, dat wil zeggen dat hals verlijmd is met de body en zo is afgerond dat het lijkt of het een geheel is. Zo zijn de hogere posities op de hals zonder blokkade te behalen. Het brugelement is een door Schecter in Amerika gemaakte Sonic Seducer humbuckers, die zorgt voor een moderne open rocksound. Het halselement is een Sustainic voor een gecontroleerde feedback. Gebruik je regelmatig een tremolo, dan is het goed dagdeze Schecter uitgerust is met een Floyd Rose. Erg mooi zijn de carbon look afdekplaten! 
Schecter C-7 FR SLS Elite Elektrische gitaar Antique Fade Burst
€ 1.407,00
€ 1.609,00 -€ 202,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
De 7-String Schecter C-7 FR SLS Elite kenmerkt zich door de zogeheten wingbody. Dit is een doorlopende hals met twee body delen die daar aan gelijmd zijn en in dit geval een mooie bookmatched flame maple top aan de bovenkant. Nieuw is het gebruik van twee Fishman® Fluence Modern humbuckers. Deze pickups zijn vrij van hum en andere ongewenste bijgeluiden. Dit komt omdat ze zijn opgebouwd uit printplaat materiaal i.p.v. koperdraad. SLS Elite gitaren kenmerken zich door de Swamp ash body met flamed maple top, hals verbinding met ultra access zodat hoge posities eenvoudig te bereiken zijn. Dan iets wat niemand ontgaat is zijn prachtige Antique fade burst finish, van naturel overlopend naar kastanje bruin.