Solid Body 7-Snarig

7-Snarige gitaren zijn ouder dan dat de meeste mensen denken. In 1930 waren er jazzgitaristen die hiermee experimenteerde. Een Solid Body 7-String werd door het grote publiek ontdekt toen Steve Vai op zijn Universe gitaar ging spelen. De extra snaar is een lage B en de toepassing zie je bij heavy metal en andere alternatieve muziekgenres. Merken als ESP, Ibanez, Jackson, Music Man, Schecter en Sterling by Music Man hebben een breed aanbod aan 7-snarige gitaren.

Schecter Stealth C-7 Elektrische gitaar Satin Black
€ 599,00
€ 925,00 -€ 326,00
Inclusief belasting
Op voorraad
De Stealth Serie van Schecter kenmerkt zich door de gesatineerde lak, zowel body als hals. Veel 7-snarige gitaren in dit prijssegment zijn afkomstig uit China of Indonesië. Deze Stealth C-7 in Satin black niet, hij is gebouwd in Zuid-Korea. Net een fractie mooier afgewerkt en door het gebruik van betere materialen een de kwaliteit hout en onderdelen een uitstekende koop. Zowel de body als hals zijn van mahonie, de toets is van palissander. Voeg daar twee Schecter SuperRock-II Humbucker aan toe en je hebt een universele rock gitaar. Bij oversturing van rock tot metal en op een cleane stand duidelijke heldere klanken. Schecter heeft gekozen voor Custom brug met zeven te verstellen zadels waarvan de snaren door de body lopen. Het geeft de gitaar meer sustain geeft en ontstemd minder snel. 
Sterling by Music Man JP70 Elektrische gitaar Petrucci Mystic Dream
€ 865,00
€ 988,00 -€ 123,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 4-5 werkdagen
Steve Vai en John Petrucci zijn twee gitaristen van het eerste uur die op een 7-string spelen. Maar niet iedere gitarist heeft het budget om een originele Steve Vai Signature of Music Man John Petrucci 7-snarige gitaar te kunnen kopen. Voor de Music Man heeft Sterling by Music Man een alternatief, de JP70. Liefhebbers van John Petrucci zijn dol op deze Mystic Dream finish die gaat van groen naar paars, dit is afhankelijk hoe het licht valt op de gitaar. Voor de body is er basswood gebruikt met een esdoorn hals waar een palissander toets op zit. Een traditionele tremolo en een 3-standenschakelaar voor de klankvariaties. Inclusief Sterling by Music Man luxe gig-bag.