Solid Body HH

Solid Body HH

Solid body HH gitaren zijn elektrische gitaren met een massief houten body en twee humbuckers. De keuze van materialen is bepalend voor toon en kwaliteit.

Kies je voor een lichte houtsoort dan is de respons snel en sustain beperkt. Mahonie is een zwaarder houtsoort, dus de omgekeerde eigenschappen. Wanneer een bouwer kiest voor een mahonie body met een esdoorn top maak je optimaal gebruik van respons en sustain.

Een humbucker is een dubbelspoel element met een warmer en voller dan een single coil. Ook is het  probleem zoals een brom gereduceerd. Met twee humbuckers heb je een diversiteit aan klanken van warme geluid bij het halselement tot agressieve tonen bij het brugelement.

Natuurlijk valt er nog veel meer te vertellen over verschillende mogelijkheden in deze categorie. Maar gitaristen die voor een elektrische gitaar kiezen met twee humbuckers houden van blues, pop, rock en/of metal.

FGN Neo Classic DC10 Elektrische gitaar Wine Red
€ 1.149,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
De FGN DC10 komt uit de Neo Classic series en heeft veel overeenkomsten met de bekende double cutaway gitaar met twee humbuckers. De body bestaat uit twee delen mahonie, net als het origineel. Veel originele en gelijksoortige gitaren zijn kleine stukjes hout zijn weggehaald om het gewicht te reduceren, deze DC10 niet. FGN gitaren worden door gespecialiseerde luthiers gebouwd in Japan. Deze Neo Classic kenmerkt zich door de C.F.S. fret technologie, Long Neck Tenon en speciale Alnico 8 elementen. Uitgevoerd in Wine red en wordt geleverd met hoes.
FGN Neo Classic LC20E Elektrische gitaar Black
€ 1.669,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
De FGN LC20E komt uit de Neo Classic series en heeft veel overeenkomsten met de bekende archtop single cutaway solidbody gitaar. De body bestaat uit twee delen Afrikaans mahonie voor een warme sustainvolle klank. FGN gitaren worden door gespecialiseerde luthiers gebouwd in Japan. Deze Neo Classic kenmerkt zich door de C.F.S. fret technologie, Long Neck Tenon en Seymour Duncan humbuckers. Uitgevoerd in ultra dunne zwarte acryl lak. Hij wordt geleverd met hoes.
FGN Neo Classic LS10 Elektrische gitaar Antique Gold
€ 1.199,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
De FGN LS10 komt uit de Neo Classic series en heeft veel overeenkomsten met de bekende archtop single cutaway solidbody gitaar. De body bestaat uit twee delen mahonie voor een warme sustainvolle klank, voor meer helderheid is er een esdoorn top aan toegevoegd. FGN gitaren worden door gespecialiseerde luthiers gebouwd in Japan. Deze Neo Classic kenmerkt zich door de C.F.S. fret technologie, Long Neck Tenon en originele FGN Alnico 5 elementen. Uitgevoerd met een polyester lak, waarvan de top in Antique gold is. Hij wordt geleverd met hoes.
FGN Neo Classic LS10 Elektrische gitaar Black
€ 1.199,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
De FGN LS10 komt uit de Neo Classic series en heeft veel overeenkomsten met de bekende archtop single cutaway solidbody gitaar. De body bestaat uit twee delen mahonie voor een warme sustainvolle klank, voor meer helderheid is er een esdoorn top aan toegevoegd. FGN gitaren worden door gespecialiseerde luthiers gebouwd in Japan. Deze Neo Classic kenmerkt zich door de C.F.S. fret technologie, Long Neck Tenon en originele FGN Alnico 5 elementen. Uitgevoerd met een zwarte polyester lak en wordt geleverd met hoes.
FGN Neo Classic LS10 Elektrische gitaar Faded Cherry Sunburst
€ 1.199,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
De FGN LS10 komt uit de Neo Classic series en heeft veel overeenkomsten met de bekende archtop single cutaway solidbody gitaar. De body bestaat uit twee delen mahonie voor een warme sustainvolle klank, voor meer helderheid is er een esdoorn top aan toegevoegd. FGN gitaren worden door gespecialiseerde luthiers gebouwd in Japan. Deze Neo Classic kenmerkt zich door de C.F.S. fret technologie, Long Neck Tenon en originele FGN Alnico 5 elementen. Uitgevoerd met een polyester lak, waarvan de top in Faded cherry sunburst is. Hij wordt geleverd met hoes.
FGN Neo Classic LS10 Elektrische gitaar Heritage Darkburst
€ 1.199,00
Inclusief belasting
Op voorraad
De FGN LS10 komt uit de Neo Classic series en heeft veel overeenkomsten met de bekende archtop single cutaway solidbody gitaar. De body bestaat uit twee delen mahonie voor een warme sustainvolle klank, voor meer helderheid is er een esdoorn top aan toegevoegd. FGN gitaren worden door gespecialiseerde luthiers gebouwd in Japan. Deze Neo Classic kenmerkt zich door de C.F.S. fret technologie, Long Neck Tenon en originele FGN Alnico 5 elementen. Uitgevoerd met een polyester lak, waarvan de top in Heritage darkburst is. Hij wordt geleverd met hoes.
FGN Neo Classic LS10 Elektrische gitaar Lemon Drop
€ 1.199,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
De FGN LS10 komt uit de Neo Classic series en heeft veel overeenkomsten met de bekende archtop single cutaway solidbody gitaar. De body bestaat uit twee delen mahonie voor een warme sustainvolle klank, voor meer helderheid is er een esdoorn top aan toegevoegd. FGN gitaren worden door gespecialiseerde luthiers gebouwd in Japan. Deze Neo Classic kenmerkt zich door de C.F.S. fret technologie, Long Neck Tenon en originele FGN Alnico 5 elementen. Uitgevoerd met een polyester lak, waarvan de top in Lemon drop is. Hij wordt geleverd met hoes.
FGN Neo Classic LS20 Elektrische gitaar Heritage Darkburst
€ 1.599,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
De FGN LS20 komt uit de Neo Classic series en heeft veel overeenkomsten met de bekende archtop single cutaway solidbody gitaar. Door de Seymour Duncan elementen en het gevlamd esdoorn fineer laagje op de top is het is een luxere versie van de LS10. De body bestaat uit twee delen mahonie voor een warme sustainvolle klank, voor meer helderheid is er een esdoorn top aan toegevoegd. FGN gitaren worden door gespecialiseerde luthiers gebouwd in Japan. Deze Neo Classic kenmerkt zich door de C.F.S. fret technologie en Long Neck Tenon. Uitgevoerd met een acryl lak met de top in Heritage darkburst. Hij wordt geleverd met hoes.
FGN Neo Classic LS30 Elektrische gitaar Faded Cherry Sunburst
€ 1.899,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
De FGN LS30 in Faded cherry burst komt uit de Neo Classic series en is premium kwaliteit archtop single cutaway solidbody gitaar. Met Seymour Duncan's Whole Lotta Humbuckers gaan we terug in de tijd van de begin jaren zeventig. Geen gefineerde top, maar een gewelfde top gemaakt uit 20mm AA kwaliteit gevlamd esdoorn. De body bestaat uit twee delen mahonie voor een warme sustainvolle klank en het esdoorn zorgt voor meer helderheid. FGN gitaren worden door gespecialiseerde luthiers gebouwd in Japan. Deze LS30 kenmerkt zich door de C.F.S. fret technologie, Long Neck Tenon en super dunne vernis lak. Door deze low-gloss finish kan het hout optimaal resoneren. Hij wordt geleverd met hoes.
FGN Neo Classic LS30 Elektrische gitaar Vintage Violin
€ 1.899,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
De FGN LS30 in Vintage violin komt uit de Neo Classic series en is premium kwaliteit archtop single cutaway solidbody gitaar. Met Seymour Duncan's Whole Lotta Humbuckers gaan we terug in de tijd van de begin jaren zeventig. Geen gefineerde top, maar een gewelfde top gemaakt uit 20mm AA kwaliteit gevlamd esdoorn. De body bestaat uit twee delen mahonie voor een warme sustainvolle klank en het esdoorn zorgt voor meer helderheid. FGN gitaren worden door gespecialiseerde luthiers gebouwd in Japan. Deze LS30 kenmerkt zich door de C.F.S. fret technologie, Long Neck Tenon en super dunne vernis lak. Door deze low-gloss finish kan het hout optimaal resoneren. Hij wordt geleverd met hoes.
Hagstrom Super Swede Elektrische gitaar Black Gloss
€ 639,00
€ 699,00 -€ 60,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
Voor gitaristen die opzoek zijn naar een veelzijdige gitaar, moeten deze Hagstrom Super Swede is overwegen. De looks van een LP-Model en de hals van een ST-Model. Ja, deze elektrische gitaar is van alle market thuis. Normaal gesproken heeft een LP-Model een 24.75" mesuurlengte, deze Super Swede is 2cm langer, namelijk 25.5". Dit resulteert in een strakker laag en het speelgevoel van een ST-Model. De vorming van de hals ligt ook dichter bij dat van een ST-Model. Wel is de hals verlijmd met de body voor meer sustain.