Archtop double pick-up

Archtop double pick-up

Wil je meer diversiteit, dan is een Archtop met dubbel element een aanrader. Door de toevoeging van een brugelement is de gitaar ook geschikt voor blues, fusion en rock. Veel mensen noemen het een jazzgitaar, maar je kan er meer mee dan alleen jazz muziek op spelen. Wij geven de voorkeur aan Hollowbody archtop. Sinds de jaren dertig zijn veel gitaren uitgerust met een element zodat ze een versterker kunnen gebruiken. Archtops met een enkel element zijn vaak vrij van de body geplaatst voor een natuurlijke sound, uitvoeringen met twee elementen zijn bijna altijd geplaatst in de body. De klank is dan meer elektrisch.

Hagstrom HJ500 Hollowbody gitaar Black Gloss
€ 809,00
€ 879,00 -€ 70,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
Deze Hagstrom HJ500 is uitgevoerd in Black gloss, het is een hollowbody gitaar met standaard formaat body. Eén van de meest bewonderde gitaarbouwers, Jimmy D’Aquisto, heeft samen met Hagstrom deze prachtige jazzgitaar ontwikkeld. De HJ 500 met de HJ50 humbuckers kan veel meer dan alleen jazz – ook rock klinkt stevig en écht met dit instrument. “Cleane”, vette jazzloopjes en “walking-bass chord-compings” zijn echter duidelijk de sterkte van deze gitaar.
Hagstrom HJ500 Hollowbody gitaar Natural Gloss
€ 839,00
€ 909,00 -€ 70,00
Inclusief belasting
Op voorraad
Deze Hagstrom HJ500 is uitgevoerd in Natural gloss, het is een hollowbody gitaar met standaard formaat body. Eén van de meest bewonderde gitaarbouwers, Jimmy D’Aquisto, heeft samen met Hagstrom deze prachtige jazzgitaar ontwikkeld. De HJ 500 met de HJ50 humbuckers kan veel meer dan alleen jazz – ook rock klinkt stevig en écht met dit instrument. “Cleane”, vette jazzloopjes en “walking-bass chord-compings” zijn echter duidelijk de sterkte van deze gitaar. 
Hagstrom HJ800 Hollowbody gitaar Vintage Sunburst
€ 949,00
€ 1.029,00 -€ 80,00
Inclusief belasting
Weer beschikbaar in Juni 2021
De HJ800 is het topmodel uit de Hagstrom Jazz gitaren collectie. Hij is uitgevoerd in Vintage sunburst. Eén van de meest bewonderde gitaarbouwers, Jimmy D’Aquisto, heeft samen met Hagstrom deze prachtige jazzgitaar ontwikkeld. De meeste hollowbody gitaren in dit segment hebben een gelamineerd bovenblad, deze HJ800 niet. Het gewelfde bovenblad is van massief fichte voor een optimale akoestische sound. De zij en achterkant zijn wel gelamineerd, maar hebben een quilted maple fineer.
Hagstrom Tremar HJ500 Hollowbody gitaar Black Gloss
€ 949,00
€ 1.039,00 -€ 90,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
Deze Hagstrom Tremar HJ500 is uitgevoerd in Black gloss, het is een hollowbody gitaar met standaard formaat body. Het tremolo systeem is een ontwerp van Hagstrom, de Tremar-vibrato. Om dit probleemloos te gebruiken is er een tune-o-matic rolbrug gebruikt en TUSQ topkam. De body is voorzien van een enkele cutaway en is opgebouwd uit gelamineerde esdoorn houtdelen. Dit is essentieel om de gitaar op hogere volumes te kunnen gebruiken. De scale is 24.75-Inch en dat is overeenkomstig met de traditionele modellen. Speciaal voor deze gitaar zijn HJ50 humbuckers gebruikt met een vernikkelde kap, ze klinken uitstekend voor blues, rock, jazz, fusion en rock-a-billy.