Archtop single pick-up

Archtop single pick-up

Archtops zijn gitaren met een gewelfd bovenblad, ook een LP-Model gitaar is een archtop, maar dan solid body archtop. Voor jazzgitaren zou de beste benaming Hollowbody archtop zijn, maar  in de volksmond is het jazzgitaar. Natuurlijk is deze naam gelinkt aan deze muziekstijl. Voor de jaren dertig zonder element, daarna vanwege het volume met element. Jazzgitaristen hebben meestal één sound, en die moet overweldigend zijn. Een element bij de hals, toonregeling iets dicht, flatwound snaren, dik plectrum, een goede buizen versterker en spelen maar.

Eastman AR503CE Hollowbody gitaar Sunburst
Deze Eastman AR503CE is een 16-Inch Archtop gitaar met Kent Armstrong humbucker en Sunburst finish. Het element wordt aangestuurd door volume en toonregeling. Hij heeft een geronde massief fichte bovenblad met gelamineerd esdoorn kast, die een dikte heeft van 2.6-Inch. Kenmerkend zijn de midden georiënteerd toonkarakter, ebben toets, ebben staartstuk, ebben slagplaat en classic venetian cutaway. Wordt geleverd met luxe koffer.
Eastman AR605CE Hollowbody gitaar Classic
Deze Eastman AR605CE is een 16-Inch Archtop gitaar met Kent Armstrong floating pickup en Classic finish. Het element wordt aangestuurd door volume en toonregeling die op de slagplaat zijn gemonteerd. Hij is ontwikkeld door Jim Fisch en heeft een massief fichte bovenblad met massief mahonie kast. De kastdikte is 3.25-Inch. Zijn klank is midden georienteerd en een -Woody- toonkarakter. Andere kenmerken zijn palissander toets, palissander staartstuk, palissander slagplaat, goudkleurige hardware en classic venetian cutaway. Wordt geleverd met luxe koffer.
Hagstrom HL550 Hollowbody gitaar Mahogany Gloss
€ 829,00
€ 899,00 -€ 70,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
Deze Hagstrom HL550 is uitgevoerd in Mahogany gloss, het is een hollowbody gitaar met standaard formaat body. Eén van de meest bewonderde gitaarbouwers, Jimmy D’Aquisto, heeft samen met Hagstrom deze prachtige jazzgitaar ontwikkeld. Deze HL550 kenmerkt zich door de gelamineerde mahonie body en alleen een halselement. Veel jazzgitaristen hebben hieraan genoeg. Om contact geluiden te beperken is het element zwevend gemonteerd en zijn de potmeters voor de regelingen op de slagplaat verwekt.