Archtop single pick-up

Archtop single pick-up

Archtops zijn gitaren met een gewelfd bovenblad, ook een LP-Model gitaar is een archtop, maar dan solid body archtop. Voor jazzgitaren zou de beste benaming Hollowbody archtop zijn, maar  in de volksmond is het jazzgitaar. Natuurlijk is deze naam gelinkt aan deze muziekstijl. Voor de jaren dertig zonder element, daarna vanwege het volume met element. Jazzgitaristen hebben meestal één sound, en die moet overweldigend zijn. Een element bij de hals, toonregeling iets dicht, flatwound snaren, dik plectrum, een goede buizen versterker en spelen maar.

Godin 5th Ave Night Club Hollowbody gitaar Indigo Blue
€ 1.839,00
€ 1.959,00 -€ 120,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 2-3 werkdagen
De Godin 5th Ave Night Club is een prachtige hollowbody gitaar zowel qua klank als zijn uiterlijk, een prachtige hoogglans Indigo blue finish. Hij heeft een Bigsby tremolo en TV Jones halselement. Dit maakt hem geschikt voor Blues, Jazz en zelfs Rock-a-billy muziekstijlen. Inclusief TRIC koffer.
Hagstrom HL550 Hollowbody gitaar Mahogany Gloss
€ 829,00
€ 899,00 -€ 70,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 5-7 werkdagen
Deze Hagstrom HL550 is uitgevoerd in Mahogany gloss, het is een hollowbody gitaar met standaard formaat body. Eén van de meest bewonderde gitaarbouwers, Jimmy D’Aquisto, heeft samen met Hagstrom deze prachtige jazzgitaar ontwikkeld. Deze HL550 kenmerkt zich door de gelamineerde mahonie body en alleen een halselement. Veel jazzgitaristen hebben hieraan genoeg. Om contact geluiden te beperken is het element zwevend gemonteerd en zijn de potmeters voor de regelingen op de slagplaat verwekt.