Flamenco gitaren

Naast de klassiek gitaar kennen we ook de flamenco gitaar, meestal is de body net iets smaller en is er een verdikking rond het klankgat. Die verdikking is om scheuren van het bovenblad te voorkomen. Flamenco gitaristen gebruiken de klankkast ook als percussie instrument of slaan hard met hun vingers/nagels op de snaren en raken daarbij ook wel een het klankgat. Een extra bescherming kan ook een slagplaat zijn, meestal is deze transparant zodat hij niet opvalt.

De klank van een flamencogitaar is dynamisch en wat feller als concert gitaar. Dit komt mede door het gebruik van andere houtsoorten zoals cipres en een andere plaatsing van de zangbalken onder het bovenblad.

Admira, Alhambra en Salvador Cortez hebben een mooie keuze aan instrumenten in verschillende prijsklassen. 

 

Actieve filters

Alhambra 3F Flamenco gitaar
€ 499,00
Inclusief belasting
Leverbaar in 2-3 werkdagen
De Alhambra 3F heeft prachtige zingende tonen met een mooie helderde hoog, helderder als een traditionele klassieke gitaar. Een onderscheidende en plezierige klank die niet gaat vervelen. Door het gebruik van massief fichte houtdelen voor hef bovenblad zal de klank in de loop van tijd steeds beter worden. Voor de zijkant is gelamineerd sycramore gebruikt, een houtsoort dat te vergelijken is met esdoorn. De snaaractie is relatief laag en daardoor makkelijk te bespelen. Dit is nodig om snel van positie te wisselen bij snelle flamenco muziekstukken.