Klassieke gitaren Small body

Klassieke of Spaanse gitaren met een smalle body hebben als voordeel dat de kans op rondzingen tijdens optredens een stuk kleiner is geworden. Ook elementen voor akoestische instrumenten worden steeds beter en betaalbaarder zodat de resultaten op het podium of in de studio verbeteren.   

Onze twee favoriete merken Alhambra en Salvador Cortez hebben enkele modellen die aan deze criteria voldoen.

Salvador Cortez CS205 Klassieke gitaar Small body
€ 569,00
€ 665,60 -€ 96,60
Inclusief belasting
Leverbaar in 2-3 werkdagen
Salvador Cortez komt uit China en heeft de kwalitatieve afwerking van een Europese gitaar. De CS205 heeft een massief fichte bovenblad met gelamineerd sapele kast. Met zijn modern ontwerp en een knipoog naar de western gitaar worden dit soort gitaren ook hybride gitaren genoemd. Kenmerkend voor deze CS205 is zijn smallere body 76mm (dit is 2cm dunner als bij een klassiek gitaar), een 48mm brede hals (standaard 52mm), lichte ronding van de toets, 14-fret body en een extra klankgat aan de zijkant. Hij is daarom uiterst geschikt voor gitaristen die het prettig vinden op een western gitaar te spelen, maar opzoek zijn naar een klassiek geluid. En met de ingebouwde Fishman elektronica is hij gelijk te gebruiken voor recording of live toepassingen.
Salvador Cortez CS225 Klassieke gitaar Small body
€ 1.099,00
€ 1.289,60 -€ 190,60
Inclusief belasting
Leverbaar in 2-3 werkdagen
Salvador Cortez komt uit China en heeft de kwalitatieve afwerking van een Europese gitaar. De CS225 heeft een massief fichte bovenblad met massief palissander kast. Met zijn modern ontwerp en een knipoog naar de western gitaar worden dit soort gitaren ook hybride gitaren genoemd. Kenmerkend voor deze CS225 is zijn smallere body 76mm (dit is 2cm dunner als bij een klassiek gitaar), een 48mm brede hals (standaard 52mm), lichte ronding van de toets, 14-fret body en een extra klankgat aan de zijkant. Hij is daarom uiterst geschikt voor gitaristen die het prettig vinden op een western gitaar te spelen, maar opzoek zijn naar een klassiek geluid. En met de ingebouwde Fishman elektronica is hij gelijk te gebruiken voor recording of live toepassingen.
Salvador Cortez CS245 Klassieke gitaar Small body
€ 1.209,00
€ 1.414,40 -€ 205,40
Inclusief belasting
Leverbaar in 2-3 werkdagen
Salvador Cortez komt uit China en heeft de kwalitatieve afwerking van een Europese gitaar. De CS245 heeft een massief fichte bovenblad met massief palissander kast. Met zijn modern ontwerp en een knipoog naar de western gitaar worden dit soort gitaren ook hybride gitaren genoemd. Kenmerkend voor deze CS245 is zijn smallere body 76mm (dit is 2cm dunner als bij een klassiek gitaar), een 48mm brede hals (standaard 52mm), lichte ronding van de toets, 14-fret body en een extra klankgat aan de zijkant. Hij is daarom uiterst geschikt voor gitaristen die het prettig vinden op een western gitaar te spelen, maar opzoek zijn naar een klassiek geluid.