• Admira A18 Klassieke gitaar Naturel
  • Admira A18 Klassieke gitaar Naturel
  • Admira A18 Klassieke gitaar Naturel

Admira A18 Klassieke gitaar Naturel

De Admira A18 klassieke gitaar komt uit de Handcrafted serie. Een in Spanje gebouwde gitaar met massief ceder bovenblad, massief palissander voor de zijkant en gelamineerd palissander achterkant.
Artikelnummer:
ADM18
Levertijd:
Bel of mail ons voor een indicatie
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:
€859,00 .
Incl. btw
Model: Nylonsnarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief ceder
Bracing: Waaiervorm
Zij- & Achterkant: Massief palissander zijkant en gelamineerd palissander achterkant
Bodybinding: Palissander
Rosette: Standaard
Mensuurlengte: 650mm
Hals: Mahonie met palissander versteviging
Halsbinding:
Toets: Palissander
Toetsinleg: Geen
Fretten: 19
Slagplaat: Geen
Mechanieken: Standaard
Brug: Palissander
Hardware kleur: Goudkleurig
Electronica: Geen
Afmetingen:
Kleur: Naturel hoogglans
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De A15 komt uit Admira's Handcrafted Serie en is gebouwd in het noordelijk deel van Spanje. Een wat minder voorkomende constructie als het gaat om de body. Natuurlijk het warm klinkende massief ceder houten bovenblad, massief palissander voor de zijkanten en gelamineerde palissander houtdelen voor het achterblad. Vaak zijn de ze zij- en achterkanten gelamineerd of bij duurdere gitaren juist massief. Een opmerkelijke keuze, maar daardoor ook heel aantrekkelijk. Zijn prijsklasse zit dus ook tussen massief en gelamineerd in. Is het budget niet toereikend voor een all-solid-wood gitaar, dan kan de A18 een goede oplossing zijn. Qua klank iets complexer dan de A15 en iets minder dynamisch dan de A20. Natuurlijk ontbreekt de palissander halsversteviging niet. Dit zou ten koste gaan van de stabiliteit en in een minder gedefinieerde toon. Het laag klinkt vol, midden warm en het hoog is sprankelend. Voor de beste bescherming is hij uitgevoerd met een hoogglans finish.

Merk: Admira
Midden jaren 40 van de vorige eeuw richtte Enrique Keller S.A. een nieuwe fabriek op in het noorden van Spanje. Inmiddels behoort Admira tot de grootste fabrieken van Spaanse gitaren. Vanwege de prijs worden ook enkele modellen in het verre Oosten geproduceerd. Wij kiezen voor de Handcrafted Serie die in de originele Admira fabriek worden gebouwd. Ze beschikt over 20 verschillende soorten toonhout, die in grote hoeveelheden voorradig zijn. In deze serie zijn de bovenbladen altijd van massief hout. Er komt nog steeds veel handwerk aan te pas. Voor het lamineren van de zijkanten worden pressen gebruikt, onder druk en warmte wordt in een vijftal minuten een body gevormd. Het lijmen van zangbalken en verstevigingen aan de body wordt nog steeds met de hand gedaan. Nadat de body door luthiers in elkaar is gezet en geschuurd worden de door een robot voorzien van een beschermende laklaag. Een stuk mahonie wordt schuin in tweeën gezaagd en een deel wordt 180 graden gedraaid, dit gaat de hals vormen. Een machine vreest de gaten voor de mechanieken en geeft de hals de juiste rondingen. Voordat de toets op de hals wordt gelijmd zijn er gleuven gezaagd zodat een speciale machine de fretten erin perst. Met de hand worden de body en hals met elkaar verlijmd. Na een dag drogen kan de brug geplaatst worden en het laatste stadium beginnen, de assemblage. Alle gitaren worden grondig gecontroleerd voordat ze verpakt worden, ook dit is weer handwerk. Admira gitaren klinken erg dynamisch en je merkt gelijk dat ze door vaklieden en met passie zien gebrouwd.

Admira gitaren worden uitsluitend verkocht door geselecteerde dealers, wij van Muziekhandel Piet Joosten maken daar deel van uit.

Bovenblad: Massief Ceder
Veel cederhout dat gebruikt wordt voor bovenbladen van akoestische gitaren komt uit de VS of Canada. Het geeft een mooi warm geluid met voldoende laag. Als we het vergelijken met fichte heeft het wat minder hoog en misschien iets minder volume. Ceder is zeer geschikt voor gitaren met een kleine body zoals concert modellen, dus ook bij klassieke gitaren.

Zij- en Achterkant: Massief/Gelamineerd Palissander
De combinatie van gelamineerd palissander voor de achterkant en massieve houdelen voor de zijkant is niet echt standaard te noemen. Laminaat is makkelijker te bewerken en goedkoper. Vaak bestaat het uit drie lagen waarvan de buitenste fineer laag met de mooiste tekening. Massief palissander voor de zijkanten laten de gitaar dieper bij de bassen en een helderder in het hoog klinken.

Toets: Palissander
Dit is het meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder.

Afwerking: Hoogglans
Deze glanzende laklaag geeft de gitaar een maximale bescherming tegen invloeden van buitenaf. Met een zachte en licht vochtige doek kan hij worden schoongemaakt. Een paar keer per jaar een waslaagje zorgt ervoor dat de laklaag in de juiste conditie blijft. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »