• Alhambra 1 OP Senorita 7/8-Klassieke gitaar Open Pore
  • Alhambra 1 OP Senorita 7/8-Klassieke gitaar Open Pore
  • Alhambra 1 OP Senorita 7/8-Klassieke gitaar Open Pore
  • Alhambra 1 OP Senorita 7/8-Klassieke gitaar Open Pore
  • Alhambra 1 OP Senorita 7/8-Klassieke gitaar Open Pore
  • Alhambra 1 OP Senorita 7/8-Klassieke gitaar Open Pore

Alhambra 1 OP Senorita 7/8-Klassieke gitaar Open Pore

Alhambra 1 OP Senorita is een 7/8-Klassieke Gitaar, geschikte gitaar voor beginners die qua postuur onder het gemiddelde liggen van een volwassen.
Artikelnummer:
#7845
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:
€305,00 .
Incl. btw
Model: 7/8 Nylonsnarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief ceder
Bracing: Classical 3
Zij- & Achterkant: Gelamineerd mahonie
Bodybinding: Esdoorn (Alleen bovenblad)
Rosette: Standaard
Mensuurlengte: 636mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Geen
Toets: Palissander
Toetsinleg: Geen
Fretten: 19
Slagplaat: Geen
Mechanieken: Standaard open met witte knoppen
Brug: Palissander
Hardware kleur: Vernikkeld
Electronica: Geen
Afmetingen: Body dikte bij hals: 94mm, Body dikte onder: 102mm, Halsdikte bij topkam: 21mm, Halsdikte bij tiende fret: 23mm & Topkambreedte: 50mm
Kleur: Naturel gesatineerd
Accessoires:
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De Alhambra 1 OP Senorita is een 7/8-Klassiek Gitaar, dat wil in dit geval zeggen dat de afstand van de snaren tussen de brug en kam 636mm bedraagt, bij een concert model is dit meestal 14mm langer. Door deze kortere mensuurlengte en compacte bouw is het een geschikte gitaar voor beginners die qua postuur onder het gemiddelde liggen van een volwassen. De toevoeging "OP" betekend Open Pore, dit wil zeggen dat de door de lak afwerking de houtstructuur te voelen is. Een dunne lak dus die het hout beter laat vibreren en dat resulteert in een betere toon. Door deze lak en nieuwe technieken in de fabriek is Alhambra erin geslaagd een degelijk gebouwde nylonsnarige gitaar te maken met een goede klank, prettige bespeelbaarheid en concurrerende prijs.

Zij- en Achterkant: Gelamineerd Mahonie
Het is een veel gebruikte houtsoort voor de zij- en achterkant van de kast van een betaalbare klassieke gitaar. Kan ook gebruikt worden als bovenblad, maar doordat het een warm toonkarakter heeft komt het in vele mindere maten voor. De goed vertegenwoordigde midrange frequenties leggen de nadruk op een warme sustainvolle klank. Net als palissander is het al jaren een populair toonhout. Bij veel gitaristen geeft het een herkenbare akoestische sound. Gitaristen zie op zoek zijn naar een evenwichtig toon, dynamisch bereik en gebalanceerde boventonen waarderen dit type hout. Hoewel de tooneigenschappen van gelaagd hout minder complex zijn dan massief hout kan het voor podium gitaren voordelig werken. De kans op rondzingen wordt namelijk beperkt. Ook is het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Als de gitaar veel wordt meegenomen kan gelamineerd hout een goede keuze zijn.

Toets: Palissander
Dit is het meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Zoals bij de meeste klassieke gitaren zijn er geen posities aanduidingen aangebracht

Afwerking: Open Pore
Deze laklaag is zo dun dat je de structuur van de houtnerf kunt voelen. Hij glanst niet en een voordeel van een dunne laag is het gewichtsbesparing. Het onderhoud is simpel, schoonmaken met een zachte licht vochtige doek. 

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Alhambra producten.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »