• Alvarez AP70E Parlor Akoestische gitaar Natural
  • Alvarez AP70E Parlor Akoestische gitaar Natural
  • Alvarez AP70E Parlor Akoestische gitaar Natural
  • Alvarez AP70E Parlor Akoestische gitaar Natural
  • Alvarez AP70E Parlor Akoestische gitaar Natural
  • Alvarez AP70E Parlor Akoestische gitaar Natural

Alvarez AP70E Parlor Akoestische gitaar Natural

De AP70E is de elektrische versie van de populaire Alvarez AP70, een Akoestische gitaar in Parlor stijl. Een massief fichte bovenblad en palissander kast.
Artikelnummer:
AP70E
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Snel leverbaar
Reviews:

€519,00 €467,00

Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar met element
Bovenblad: Massief A+ Sitka Spruce
Bracing: FST2M (Forward Shifted Scalloped X)
Zij- & Achterkant: Gelamineerd palissander
Bodybinding:
Rosette: Abalone en hout
Mensuurlengte: 610mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Kunststof
Toets: Palissander
Toetsinleg: Symbool bij twaalfde positie
Fretten: 18
Slagplaat: Zwart
Mechanieken: Vintage open
Brug: Palissander
Hardware kleur: Vernikkeld
Electronica: Piëzo met B-Band SYS550 Voorversterker
Afmetingen: Totale lengte: 985mm, Body onder: 360mm, Body boven: 250mm, Body midden: 210mm, body dikte: 101m & topkambreedte: 44.5mm
Kleur: Hoogglans naturel met gesatineerde hals
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De Alvarez AP70E komt uit de Artist Series en onderscheid zich door de rosewood houtdelen voor de zij- en achterkant. Het is een luxe Parlor akoestisch gitaar met element. Dit vindt je terug in ondermeer de abalone inleg bij de rosette, parelmoeren inleg op de kop en pearloid symbool bij de twaalfde fret. Het bovenblad is van massief A+ sitka fichte gecombineerd met gelamineerd palissander voor de zijkant en achterkant. Hierdoor klinkt hij dynamischer als de 60-Serie met mahonie. De afwerking is High-gloss Natural en de hals is gesatineerd. Langs de body zijn ivoorkleurige bindingen gebruikt met een zwart lijnje. De ingebouwde elektronica om de gitaar te gebruiken op podia of voor recording is een samenwerking met B-Band. Dit SYS550 systeem bevat een stemapparaat, 3-Bands EQ, Notch filter en volumeknop. Andere kenmerken zijn: Mahonie hals, palissander toets, palissander brug, vintage open mechanieken, twee knoppen voor een band, benen topkam en benen zadel.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Alvarez producten.

Parlor
Of Concert, of 0-Style, het zijn allemaal benamingen voor de kleinste full-size akoestische gitaar. Met een mensuurlengte van 610mm (afstand gemeten tussen de topkam en brugzadel) is het een compacte gitaar. Alvarez kiest voor een iets bredere hals, bij de topkam is deze 44.5mm. Parlor gitaren waren populair in de periode eind 19e eeuw tot de jaren vijftig. Veel blues en folk gitaristen spelen op deze kleine body gitaren. Geschikt voor gitaristen die houden van een mid georiënteerde sound, renaissance stijl muziek, historisch karakter en compactheid.

Kast
De top van de body is gemaakt van Solid A+ Sitka Spruce, twee bookmatched massief fichte houtdelen die met elkaar zijn verlijmd. Het komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde palissander houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen. Een voordeel is dat het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Palissander klinkt dieper bij de bassen en een helderder sprankeling in het hoog.

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. 

Toets
Palissander is het meest gebruikte houtsoorten voor de toets, ook bij deze gitaar. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Bij de twaalfde positie is er een symbool ingelegd van abalone.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een aan de zijkant geplaatste B-Band SYS550 voorversterker met o.a. volume regeling, treble, middle, bass, presence, notch filter en een stemapparaat. Een notch filter gebruik je als je last hebt van rondzingen. Hiermee elimineer je een bepaald frequentie die het rondzingen veroorzaakt.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »