• Alvarez MD65 Dreadnought Akoestische gitaar Natural

Alvarez MD65 Dreadnought Akoestische gitaar Natural

De Alvarez MD65 is een Dreadnought Akoestische gitaar uit de Master serie met massief ceder bovenblad en massieve mahonie houtdelen voor de zij- en achterkant.
Artikelnummer:
MD65
Levertijd:
In bestelling (3-5 Werkdagen levertijd)
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€590,00 €531,00

Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief AA Western red ceder
Bracing: FST2M (Forward Shifted Scalloped X)
Zij- & Achterkant: Massief Afrikaans mahonie
Bodybinding: Palissander
Rosette: Abalone en hout
Mensuurlengte: 648mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Geen
Toets:
Toetsinleg:
Fretten: 20
Slagplaat: Geen
Mechanieken: Grover
Brug: Palissander
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Geen
Afmetingen: Totale lengte: 1042mm, Body onder: 392mm, Body boven: 294mm, Body midden: 275mm, body dikte: 122mm & topkambreedte: 44.5mm
Kleur: Hoogglans naturel met gesatineerde hals
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De Alvarez MD65 komt uit de Masterworks Series en deze serie kenmerkt zich door het gebruik van massieve houtdelen. Het bovenblad is van massief geselecteerd ceder, zij- en achterkant massief mahonie. Een warme toonkarakter is kenmerkend voor deze Dreadnought. Uniek in deze prijsklasse is de mahonie hals uit een stuk met een toegevoegde hak. Dit geeft hem een stabielere toon. Luxe details vindt je terug in onder meer de abalone met parelmoeren inleg bij de rosette, kop en bij de twaalfde fret. Langs de body zijn esdoorn gecombineerd met palissander houten bindingen gebruikt. Andere kenmerken zijn: Palissander toets, palissander brug, ebben brugpennen, Grover Rotomatic verchroomde mechanieken, twee knoppen voor een band, benen topkam en zadel.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Alvarez producten.

Dreadnought
Dit is veruit de meest populaire akoestische gitaar bij gitaristen. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

Kast
Massief cederhout dat een mooie warme klank geeft met voldoende laag en het reageert snel op klanken. T.o.v. fichte klinkt ceder minder hoog en kan iets minder volume geven. Deze top bestaat uit twee delen die met elkaar zijn verlijmd, dit is sterk en levert het beste resultaat. Voor de zij- en achterkant kiest Alvarez voor mahonie, het is een veel gebruikt houtsoort voor gitaren. De goed vertegenwoordigde midrange frequenties leggen de nadruk op een warme sustainvolle klank. Bij veel gitaristen geeft het een herkenbare akoestische sound. Gitaristen zie op zoek zijn naar een evenwichtig toon, dynamisch bereik en gebalanceerde boventonen waarderen dit type hout.

Hals
Hij bestaat uit twee delen mahonie, het middenstuk en kop zijn uit een stuk hout, de hak is daar aan toegevoegd. Deze constructie zorgt voor een sustainrijke toon. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. Een vintage kenmerk is de vorming van de hals, deze heeft een lichte v-vorm dat door veel gitaristen als plezierig wordt ervaren.

Toets
Palissander is het meest gebruikte houtsoorten voor de toets, ook bij deze gitaar. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Bij de twaalfde positie is er een symbool ingelegd van abalone.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »