• Alvarez RD28CE Akoestische gitaar Dreadnought cutaway Natural
  • Alvarez RD28CE Akoestische gitaar Dreadnought cutaway Natural
  • Alvarez RD28CE Akoestische gitaar Dreadnought cutaway Natural
  • Alvarez RD28CE Akoestische gitaar Dreadnought cutaway Natural
  • Alvarez RD28CE Akoestische gitaar Dreadnought cutaway Natural
  • Alvarez RD28CE Akoestische gitaar Dreadnought cutaway Natural
  • Alvarez RD28CE Akoestische gitaar Dreadnought cutaway Natural
  • Alvarez RD28CE Akoestische gitaar Dreadnought cutaway Natural

Alvarez RD28CE Akoestische gitaar Dreadnought cutaway Natural

De RD28CE is een betaalbare, prettig spelende en goed klinkende Dreadnought Cutaway Akoestische gitaar met element. Uitgevoerd in Natural en wordt met luxe hoes geleverd.
Artikelnummer:
RD28CE
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:
€269,00 .
Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar met cutaway en element
Bovenblad: Gelamineerd fichte
Bracing: Standard Scalloped X
Zij- & Achterkant: Gelamineerd ovangkol
Bodybinding: Kunststof
Rosette: Pearloid
Mensuurlengte: 648mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Geen
Toets: Techwood
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 20
Slagplaat: Zwart
Mechanieken:
Brug: Techwood
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Piëzo met B-Band SYS250 Voorversterker
Afmetingen: Totale lengte: 1028mm, Body onder: 405mm, Body boven: 298mm, Body midden: 283mm, body dikte: 125mm & topkambreedte: 43mm
Kleur: Hoogglans naturel met gesatineerde hals
Accessoires: Luxe hoes
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De RD28CE, uit de Regent Series, heeft een upgrade t.o.v. de populaire RD26CE Alvarez. Normaal wordt er mahonie voor de zij- en achterkant gebruikt, maar bij deze RD28CE is het ovangkol. Dit harde houtsoort zit qua klank tussen mahonie en palissander in. De bodyvorm is populaire Dreadnought met Natural finish en gelamineerd sitka fichte bovenblad. Meestal klinken gitaren met een massief bovenblad voller, deze gitaar durft de vergelijking aan en zal in deze prijsklasse wel eens kunnen winnen. De interne elektronica om de gitaar te gebruiken op podia of voor recording is een samenweking met B-Band. Langs de toets en body zijn kunststof bindingen gebruikt. Aan de onderzijde en aan de achterkant van de hak zitten knoppen voor een gitaarband. Andere kenmerken zijn: Mahonie hals, Techwood toets, Techwood brug, die-cast verchroomde mechanieken, imitatie benen topkam en zadel.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Alvarez producten. 

Dreadnought Cutaway
Vanwege de veelzijdigheid van de Dreadnought is er ook nog eens een Cutaway variant, hierbij zijn de hogere tonen eenvoudiger te bereiken. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

Kast
Het bovenblad is van gelamineerd sitka fichte, helder van toon. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde ovangkol houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen, maar ook gunstiger voor de portemonnee. Ovangkol heeft een zelfde structuur als palissander, maar klinkt iets warmer. Meestal klinken gitaren met een massief bovenblad voller, maar Alvarez heeft door speciale technieken dit zodanig verbeterd dat ze competitie met andere gitaren in deze prijsklasse aan kunnen en misschien wel eens kunnen winnen. Langs de body zijn kunststof bindingen gebruikt. 

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd.

Toets 
Omdat palissander steeds moeilijke te verkrijgen is stijgen de prijzen enorm, iedere bouwer is opzoek naar een passend alternatief. Alvarez doet dit met Techwood, een Engineered rosewood. Het is een witte harde houtsoort wat een natuurlijke verkleuring heeft ondergaan en d.m.v. compressie heeft het dezelfde dichtheid en hardheid als palissander gekregen. Alleen een kenner ziet dat dit geen palissander is. Bij de bekende posities van de toets zijn pearloid stippen ingelegd, vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een aan de zijkant geplaatste B-Band SYS250 voorversterker met o.a. volume regeling, treble, middle, bass, presence en stemapparaat. Aan de onderkant, in de ronding van de body, zit de aansluiting voor de gitaarkabel en tevens de toegang om de batterijen te vervangen. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »