• Hagstrom Viking Bass Hollowbody basgitaar Wild Cherry Transparent
  • Hagstrom Viking Bass Hollowbody basgitaar Wild Cherry Transparent
  • Hagstrom Viking Bass Hollowbody basgitaar Wild Cherry Transparent
  • Hagstrom Viking Bass Hollowbody basgitaar Wild Cherry Transparent
  • Hagstrom Viking Bass Hollowbody basgitaar Wild Cherry Transparent

Hagstrom Viking Bass Hollowbody basgitaar Wild Cherry Transparent

Hagstrom Viking Bass Hollowbody basgitaar Wild Cherry Transparent
Artikelnummer:
VIKB04
Levertijd:
Bel of mail ons voor een indicatie
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:
€859,00 .
Incl. btw
Model: 4-Snarige semi-hollowbody basgitaar
Body: Gelamineerd esdoorn met hard houten toonblok
Mensuurlengte: 781mm
Hals: Esdoorn
Halsvorm: Standard
Halsbinding: Crème
Halsbreedte: 40mm bij topkam
Toets: Resinator™
Toetsinleg: Pearloid blokken
Fretten: 21 Medium jumbo
Elementen: 2x Dyna Rail Alnico V Humbucker
Electronica: 2x Volumeregeling, 2x Toonregeling & 6-Standenschakelaar
Slagplaat: Zwart
Brug: Longtravel Tune-o-Matic met trapeziumvormige Hagstrom staartstuk
Mechanieken: Hagstrom Design 17:1
Hardware kleur: Verchroomd
Kleur: Wild cherry transparent
Afmetingen:
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De populaire Viking hollowbody gitaar is er ook als 4-snarige basgitaar, de Hagstrom Viking Bass. Hier uitgevoerd in Wild cherry transparent, het is een dunne hollowbody basgitaar met stalen eindstuk en tune-o-matic brug. Dit maakt hem geschikt voor country, pop, rock en blues. De body is voorzien van een double cutaway, centreblock en is gelamineerd, net zoals de ES- modellen van Gibson. Dit is essentieel om de gitaar op hogere volumes te kunnen gebruiken. De mensuurlengte is 30.75-Inch, een short scale basgitaar. Een standaard basgitaar is zo'n 8 centimeter langer. De Vintage-Voiced Dyna Rail humbuckers en 6-standen draairegelaar maakt deze bas een allround instrument. 

Body
Deze semi-hollowbody archtop heeft een symmetrische dubbel cutaway. Om het rondzingen op het podium te beperken is hij is opgebouwd uit gelamineerde esdoorn houtdelen die onder hoge druk zijn samengeperst. Esdoorn klinkt harder als bijvoorbeeld mahonie. Het bovenblad en de achterkant zijn met elkaar verbonden door een toonblok, dit geeft de gitaar meer sustain. Langs de body en f-gatten zijn decoratieve crème kleurige binding aangebracht.

Hals
Hij bestaat uit twee delen esdoorn die onderling met elkaar zijn verlijmd. Alle Hagstrom elektrische gitaren en basgitaren zijn voorzien van een gepatenteerde H-Expander™ truss rod. Dit zorgt voor een betere verdeling van de spanning over de gehele lengte van de hals. Relatief licht van gewicht doordat er gebruik gemaakt wordt van een speciale metaal legering. Het resultaat een dunne hals en lage actie, Hagstrom's reputatie is "The world’s fastest playing guitar". De H-Expander™ truss rod zorgt niet alleen voor een stabiele hals, maar draagt ook bij aan Hagstrom’s unieke toon en levert meer sustain. De hals is verlijmd in de body, een zogeheten set-in neck.

Toets
Hagstrom maakt gebruik van Resinator™ wood, dit is geen echt hout maar een composite materiaal. Houtvezels met hars die onder hoge druk worden geperst met als resultaat een hogere dichtheid en meer stabiliteit dan standaard houtsoorten. Dit verminderd de zogeheten dead spots, dit zijn minder goed resonerende posities op de toets. Resinator™ wood is redelijk te vergelijken met hoogwaardig ebben, helder van toon met prachtige harmonische boventonen. Voor de inleg zijn pearloid blokken gebruikt. Aan de zijkant van de toets is een crème kleurige binding aangebracht en daar zitten zwarte positieaanduidingen in de vorm van stippen.

Elementen
Twee Hagstrom Dyna Rail Alnico V humbuckers met vernikkelde kappen klinken helder en dynamisch. Dankzij de twee volume regelingen, twee toonregelingen en 6-standen draaischakelaar zijn alle toonkarakters mogelijk. Schakelingen: Hals+Brug (Buitenste spoelen), Brug Single coil (Buitenste spoel), Hals Single coil (Buitenste spoel), Hals+Brug, Brug en als laatste de Hals.

Brug
Een Classic Viking trapeziumvormige staartstuk wat het kenmerkende Hagstrom design vertegenwoordigd. Speciale haken zorgen ervoor dat snaren vervangen eenvoudig verloopt. Een tune-o-matic stijl brug die eenvoudig in hoogte is aan te passen door de twee wieltjes. Elke snaar kan individueel worden geïntoneerd d.m.v. een schroefje.

Hagstrom
Het in 1925 opgerichte bedrijf bouwde aanvankelijk uitsluitend accordeons. Ruim 15 jaar later begon Hagstrom met de bouw van akoestische en klassieke gitaren. In 1958 kwamen de eerste elektrische Hagstrom-gitaren uit. De glinsterende instrumenten met een pearloid-afwerking en gestanste metalen logo’s profiteerden, qua materiaalkeuze, duidelijk van de ervaring, die het merk met de accordeons opgedaan had. Mettertijd begonnen de Hagstrom instrumenten steeds meer op de traditionele constructievormen te lijken. Hagstrom gitaren staan bekend als professionele instrumenten met een superieure bespeelbaarheid, unieke kenmerken en een buitengewone prijs/kwaliteit-verhouding. Ook de nieuwe klassieke lichting blijft vasthouden aan de Hagstrom filosofie van bestendige innovatie en eigentijdse features, zonder echter toegevingen te doen aan het glorierijke verleden. Sinds het prille begin staat de naam Hagstrom voor degelijkheid, flexibiliteit en een uitmuntende prijs/kwaliteit-verhouding – en dat is het enige dat nooit zal veranderen. Tegenwoordig worden Hagstrom instrumenten in verschillende werelddelen gemaakt. Europa, maar ook in Azië. 

Service/Garantie
Natuurlijk heeft u recht op de wettelijk voorgeschreven garantie, maar mocht er na die periode toch iets fout gaan laten wij u niet in de steek. Maar omdat wij alle gitaren uitvoerig controleren voordat wij ze versturen of in onze winkel van eigenaar wisselen, komt het zelden voor dat wij achteraf aanspraak moeten maken op garantie. Alle Hagstrom gitaren hebben nog een laatste control nodig, dit doen wij in onze eigen werkplaats. Koop je een Hagstrom online, dan is de kans groot dat je er nog wat werk aan hebt. Niet bij ons, wij weten van alle Hagstrom gitaren precies waar de fabriek steekjes laat vallen en deze lossen wij op voordat de gitaar verkocht wordt. Voldoet tijdens de check een gitaar niet aan onze kwaliteitseisen, dan gaat hij gewoon terug naar de leverancier. Na jaren in dit vak te zitten weten we waar een gitaar aan moet voldoen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »