• Eastman AR405E Hollowbody gitaar Sunburst +Case
  • Eastman AR405E Hollowbody gitaar Sunburst +Case
  • Eastman AR405E Hollowbody gitaar Sunburst +Case

Eastman AR405E Hollowbody gitaar Sunburst +Case

Deze Eastman AR405E is een 16-Inch Archtop gitaar met een Kent Armstrong P-90 element en Sunburst finish.
Artikelnummer:
AR405E-SB
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:
€1.150,00 .
Incl. btw
Model: 6-Snarige hollowbody gitaar
Body: Gelamineerd esdoorn
Mensuurlengte: 635mm
Hals: 3-Delen esdoorn (Gelijmd)
Halsvorm: Traditional Even C
Halsbinding: Crème
Halsbreedte: 44.5mm
Toets: Palissander
Toetsinleg: Geen
Fretten: 20 Medium Jumbo (Jescar 47104)
Elementen: Kent Armstrong P90
Electronica: 1x Volumeregeling & 1x Toonregeling
Slagplaat: Geen
Brug: Verstelbare ebben brug met ebben staartstuk
Mechanieken: Pingwell RM-1271
Hardware kleur: Goudkleurig
Kleur: Hoogglans sunburst
Afmetingen: Body breedte: 406mm & Body dikte: 83mm
Accessoires: Eastman koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Deze Eastman AR405E is een 16-Inch Archtop gitaar met een Kent Armstrong P-90 element en Sunburst finish. Vintage toon met geweldige mid range en volume voor deze non-cutaway gitaar. Hij komt uit de Performance serie en heeft een gelamineerd fichte bovenblad met gelamineerd esdoorn kast. Het voordeel van gelamineerd hout bij Jazzgitaren is de verminderde kans op rondzingen bij hoge volumes. De dikte van de kast is 3.25-Inch. Wordt geleverd met luxe koffer.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende a-dealer van Eastman gitaren. We behoren tot de tien eerste Europese dealers.

Body
Deze hollowbody archtop heeft geen cutaway en is 16-Inch breed. De diepte is 83mm, hier is de welving van de body niet in meegenomen. Door zijn formaat en het achterwege laten van de cutaway heeft hij een optimale akoestische toon. Veel gelijksoortige historische modellen maken gebruik van gelamineerd esdoorn hout voor de body, ook Eastman wijkt hier niet vanaf. Esdoorn klinkt harder als bijvoorbeeld mahonie. Gelamineerd hout zingt minder makkelijk rond op het podium. Langs de body en f-gatten zijn decoratieve crème kleurige binding aangebracht.

Hals
Hij bestaat uit drie delen esdoorn die onderling met elkaar zijn verlijmd. Dit zorgt voor een uiterst stabiele hals waarbij torderen bijna niet mogelijk is. Een verstelbare halspen, die te corrigeren is bij de kop, zorgt voor een perfecte afstelling van de snaar spanning. De traditionele c-vormige hals voelt vertrouwd aan en hij is iets breeder, waar veel gitaristen de voorkeur aan geven. De hals is verlijmd in de body, een zogeheten set-in neck.

Toets
Om hem niet te helder te laten klinken is gekozen voor een Indiaas palissander toets, dit is tevens het meest gebruikte houtsoort hiervoor. Duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Aan de zijkant van de toets is een crème kleurige binding aangebracht en daar zitten zwarte positieaanduidingen in de vorm van stippen. Eastman kiest voor een radius van 12", wat redelijk standaard is voor dit type gitaar.

Element
De meestel jazzgitaristen maken alleen gebruik van het hals element. Ook hier zit maar een pickup op en in dit geval op de body geschroefd. Een Dog Eared P-90 van Kent Armstrong die een vette, rijke single coil sound produceert waar een vintage P-90 bekend om is. Dit element klinkt geweldig in zowel laag, midden als in het hoog.

Brug
De brug is van ebben, dus een meer woody toon als bij een metalen tun-o-matic brug. Er zitten twee wieltjes tussen de brug en de basis, zo kan eenvoudig de juiste spaarhoogte ingesteld worden. Het staartstuk is van goudkleurig staal dat met ebben is bedekt en heeft de vorm van een zogeheten trapeze.

Afwerking
Om het hout goed te laten resoneren gebruikte veel Amerikaanse bouwers vroeger nitrocellulose lak. Een zachtere lak die het hout beschermt en goed laat resoneren. De meeste fabrieken gebruiken tegenwoordig alleen nog maar polyester lak, dit glanst mooi en is makkelijker te verwerken. Een nitro finish is nu meer uitzondering dan regel, maar niet voor Eastman.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »