• Eastman E1 OM Akoestische gitaar Orchestra Gloss Top Natural +Gigbag
  • Eastman E1 OM Akoestische gitaar Orchestra Gloss Top Natural +Gigbag
  • Eastman E1 OM Akoestische gitaar Orchestra Gloss Top Natural +Gigbag
  • Eastman E1 OM Akoestische gitaar Orchestra Gloss Top Natural +Gigbag
  • Eastman E1 OM Akoestische gitaar Orchestra Gloss Top Natural +Gigbag

Eastman E1 OM Akoestische gitaar Orchestra Gloss Top Natural +Gigbag

De Eastman E1 D is een Dreadnought gitaar uit de Traditional Series. Kenmerkend voor deze serie is het gebruik van massieve houtdelen voor de body.
Artikelnummer:
E1OM
Levertijd:
Bel of mail ons voor een indicatie
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:
€575,00 .
Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief Sitka Spruce
Bracing: Hand Scalloped X
Zij- & Achterkant: Massief sapele
Bodybinding: Schildpadkleurig
Rosette: Standaard
Mensuurlengte: 645mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Geen
Toets: Ebben
Toetsinleg: Pearloid stippen
Fretten: 20 (Jescar FW43080)
Slagplaat: Schildpadkleurig
Mechanieken: Ping Open-Gear V93N 3+3
Brug: Ebben
Hardware kleur: Vernikkeld
Electronica: Geen
Afmetingen: Totale lengte: 1015mm, Body onder: 386mm, Body boven: 296mm, Body midden: 240mm, body dikte: 108mm & topkambreedte: 44.5mm
Kleur: Naturel gesatineerd met hoogglans top
Accessoires: Eastman hoes
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De Eastman E1 OM is een Orchestra model gitaar uit de Traditional Series. Kenmerkend voor deze serie is het gebruik van massieve houtdelen voor de body. Voor de E1 OM is het bovenblad van massief Sitka fichte en massief sapele voor de zij- en achterkant. In deze prijsklasse een geweldige open en warme sound. De afwerking voor deze akoestische gitaar is een open pore finish, een ultra dunne laklaag waarbij de nerven voelbaar zijn en het hout maximaal kan resoneren. Het bovenblad heeft een hoogglans nitrocellulose voor extra bescherming en een luxe look. Hij wordt geleverd inclusief gig-bag.

Sitka Spruce (Sitka Fichte)
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking.

Sapele
Het wordt vaak gebruikt voor de zij-en/of achterkant van de kast, het wordt soms ten onrechte aangeduid als Afrikaanse Mahonie omdat het veel overeenkomsten vertoont met de West-Afrikaanse hout khaya, die commercieel bekend als Afrikaanse Mahonie. Sapele is een zeer duurzaam en een relatief snel groeiende hout. Kenmerkend is de sustainrijke warme sound en ten opzichte van mahonie heeft het een beetje meer hoog.

Ebben
Ebbenhout komt het meeste voor in West Afrika en wordt gebruikt voor toetsen en bruggen. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige all-round klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten.

Orchestra
De Orchestra wordt ook 0M-Style gitaar genoemd en heeft veel overeenkomsten met de Auditorium. De body is meestal net iets dikker. Dit type gitaar is het meest geliefd bij fingerstyle gitaristen. Een mooie balans tussen de hoge tonen, midden frequenties en bassen. Hij kan voldoende volume produceren bij samenspeel van verschillende akoestische instrumenten.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende a-dealer van Eastman gitaren. We behoren tot de tien eerste Europese dealers.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »