• Eastman E10 OO Akoestische gitaar Grand Concert Natural +Case
  • Eastman E10 OO Akoestische gitaar Grand Concert Natural +Case
  • Eastman E10 OO Akoestische gitaar Grand Concert Natural +Case
  • Eastman E10 OO Akoestische gitaar Grand Concert Natural +Case
  • Eastman E10 OO Akoestische gitaar Grand Concert Natural +Case

Eastman E10 OO Akoestische gitaar Grand Concert Natural +Case

Eastman E10 OO is een staalsnarige akoestische gitaar met een Grand Concert bodyvorm.
Artikelnummer:
E10OO
Levertijd:
Bel of mail ons voor een indicatie
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:
€1.399,00 .
Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief Adirondack fichte
Bracing: Hand-Carved Scalloped X
Zij- & Achterkant: Massief mahonie
Bodybinding: Kunststof tortoise
Rosette: Ringen
Mensuurlengte: 633mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Geen
Toets: Ebben
Toetsinleg: Parelmoeren stippen
Fretten: 20 (Jescar FW43080)
Slagplaat: Schildpadkleurig
Mechanieken: Open-Gear Ping V93N 3+3
Brug: Ebben
Hardware kleur: Vernikkeld
Electronica: Optioneel
Afmetingen: Body: 365x102mm & topkambreedte: 46mm
Kleur: Naturel hoogglans
Accessoires: Eastman koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De Eastman E10 OO is een staaalsnarige akoestische gitaar met een Grand Concert bodyvorm. Bij de twaalfde fret komen de body en hals te samen, net als bij de meeste klassieke gitaren. Veel vintage kenmerken zijn bij deze gitaar te vinden,  zoals: de 46mm brede hals, piramide vormige brug en slotted headstock. Het belangrijkste aan deze gitaar is het gebruik van Adirondack spruce voor het bovenblad, dit geeft hem een heldere sound. Voor de zij- en achterkant is gekozen voor warm klinkende massieve mahonie. Deze E10 OO wordt inclusief koffer geleverd.

Adirondack Spruce (Adirondack Fichte)
Staat ook bekend als Eastern Red Spruce, tot de tweede wereldoorlog werd het gebruikt als bovenblad van akoestische gitaren, daarna is het uiterst zeldzaam geworden. Maar nieuwe tijden herleven, enkele sparbomen uit Noord Amerika zijn weer rijp om Adirondack bovenbladen voor akoestische gitaren te vormen. De tekening en kleur is toch anders als de oude maar qua toon is het nog steeds dynamischer dan Sitka met meer volume. Een belangrijke eigenschap van Adirondack is dat het helder en duidelijk blijft bij harde aanslag.

Mahonie
Het is een veel gebruikte houtsoort voor de zij- en achterkant van de kast van een akoestische gitaar. Kan ook gebruikt worden als bovenblad, maar doordat het een warm toonkarakter heeft komt het in vele mindere maten voor. De goed vertegenwoordigde midrange frequenties leggen de nadruk op een warme sustain volle klank. Net als palissander is het al jaren een populair toonhout. Bij veel gitaristen geeft het een herkenbare akoestische sound. Gitaristen zie op zoek zijn naar een evenwichtig toon, dynamisch bereik en gebalanceerde boventonen waarderen dit type hout.

Ebben
Ebbenhout komt het meeste voor in West Afrika en wordt gebruikt voor toetsen en bruggen. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige all-round klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten.

Grand Concert
De naam Grand Concert is logisch te verklaren, net een slagje groter als zijn broertje de Concert. Deze 00-Style gitaren worden veel gebruikt in opname studio's vanwege het compacte geluid en goede geluidsresultaten met microfoon gebruik. Eastman kiest voor dit model voor een traditionele 12-fret body uitvoering. 00-Style gitaren bieden qua toon een goede mix tussen helderheid, kracht en gebalanceerde bassen. Erg vintage is de slotted headstock (open kop), hierdoor hebben ze vaak een zingerige toon met passend sustain.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »