• Eastman E10 P Akoestische gitaar Parlor Natural +Case
  • Eastman E10 P Akoestische gitaar Parlor Natural +Case
  • Eastman E10 P Akoestische gitaar Parlor Natural +Case
  • Eastman E10 P Akoestische gitaar Parlor Natural +Case
  • Eastman E10 P Akoestische gitaar Parlor Natural +Case

Eastman E10 P Akoestische gitaar Parlor Natural +Case

Eastman E10 P is een compacte staalsnarig akoestische gitaar in Parlor vorm uit de Traditional Serie.
Artikelnummer:
E10P
Levertijd:
Bel of mail ons voor een indicatie
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:
€1.399,00 .
Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief Adirondack fichte
Bracing: Hand-Carved Scalloped X
Zij- & Achterkant: Massief mahonie
Bodybinding: Kunststof tortoise
Rosette: Ringen
Mensuurlengte: 633mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Geen
Toets: Ebben
Toetsinleg: Parelmoeren stippen
Fretten: 20 (Jescar FW43080)
Slagplaat: Schildpadkleurig
Mechanieken: Open-Gear Ping V93N 3+3
Brug: Ebben
Hardware kleur: Vernikkeld
Electronica: Optioneel
Afmetingen: Body: 350x103mm & topkambreedte: 46mm
Kleur: Naturel hoogglans
Accessoires: Eastman koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De Eastman E10 P is een compacte staalsnarige gitaar in Parlor vorm uit de Traditional Serie. Hij is gebaseerd op de Golden Era, dus de jaren 30-40. Dit is kenmerkend door de herringbone bindingen maar vooral door het gebruik van een A-Kwaliteit Adirondack spruce top. Hierdoor klinkt de gitaar zeer helder. De kast is van het vol klinkende massief mahonie en de toets is van ebben. Deze Vintage Parlor in Natural wordt met luxe koffer geleverd.

Adirondack Spruce (Adirondack Fichte)
Staat ook bekend als Eastern Red Spruce, tot de tweede wereldoorlog werd het gebruikt als bovenblad van akoestische gitaren, daarna is het uiterst zeldzaam geworden. Maar nieuwe tijden herleven, enkele sparbomen uit Noord Amerika zijn weer rijp om Adirondack bovenbladen voor akoestische gitaren te vormen. De tekening en kleur is toch anders als de oude maar qua toon is het nog steeds dynamischer dan Sitka met meer volume. Een belangrijke eigenschap van Adirondack is dat het helder en duidelijk blijft bij harde aanslag.

Mahonie
Het is een veel gebruikte houtsoort voor de zij- en achterkant van de kast van een akoestische gitaar. Kan ook gebruikt worden als bovenblad, maar doordat het een warm toonkarakter heeft komt het in vele mindere maten voor. De goed vertegenwoordigde midrange frequenties leggen de nadruk op een warme sustain volle klank. Net als palissander is het al jaren een populair toonhout. Bij veel gitaristen geeft het een herkenbare akoestische sound. Gitaristen zie op zoek zijn naar een evenwichtig toon, dynamisch bereik en gebalanceerde boventonen waarderen dit type hout.

Ebben
Ebbenhout komt het meeste voor in West Afrika en wordt gebruikt voor toetsen en bruggen. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige all-round klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten.

Concert (Parlor)
De Concert, 0-Style of Parlor zijn allemaal benamingen voor de kleinste full-size akoestische gitaar. Eastman Parlor gitaren hebben een mensuurlengte van 633mm en een topkambreedte van 46mm. Veel blues en folk gitaristen spelen op deze kleine body gitaren. Geschikt voor gitaristen die houden van een mid georiënteerde sound, renaissance stijl muziek, historisch karakter en compactheid.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »