• Eastman E8 OM Akoestische gitaar Orchestra Natural +Case
  • Eastman E8 OM Akoestische gitaar Orchestra Natural +Case

Eastman E8 OM Akoestische gitaar Orchestra Natural +Case

Eastman E8 OM is een Orchestra model akoestische gitaar, dat geliefd is bij fingerpicking gitaristen.
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Op bestelling
Reviews:
€1.299,00 .
Incl. btw

De Eastman E8 OM komt uit de Traditional serie, dit betekent dat hij gebouwd is volgens de -Golden Era- periode met gelijkwaardige materialen. Het is een Orchestra model akoestisch gitaar, dat geliefd is bij fingerpicking gitaristen en populair als ensemble instrument. Door het massief Sitka fichte bovenblad en massief palissander houtdelen voor de rest van de body heeft hij een goede dynamiek en warm karakter. De breedte van de bij de topkam is iets breeder als standaard, namelijk 44.5mm. Het bovenblad is voorzien van de luxe herringbone binding. Hij wordt netjes beschermd in de bijgeleverde koffer.

Sitka Spruce (Sitka Fichte)
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking.

Indian Rosewood (Indiaas Palissander)
Het wordt vaak gebruikt voor de zij- en/of achterkant van de kast, maar ook geschikt voor toetsen en/of bruggen. Een populaire houtsoort voor zowel de moderne als vintage stijl gitaar. Palissander klinkt dieper bij de bassen en een helderder sprankeling in het hoog. Net als mahonie is palissander goed te herkennen en daardoor voor de meeste gitaristen vertrouwd. Het is geschikt voor de fingerpicker, tokkelaar en flatpick.
Veel gitaristen kiezen voor deze houtsoort vanwege de traditionele akoestische geluid.

Orchestra
De Orchestra wordt ook 0M-Style gitaar genoemd en heeft veel overeenkomsten met de Auditorium. De body is meestal net iets dikker. Dit type gitaar is het meest geliefd bij fingerstyle gitaristen. Een mooie balans tussen de hoge tonen, midden frequenties en bassen. Hij kan voldoende volume produceren bij samenspeel van verschillende akoestische instrumenten.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »