• Eastman T49/v Hollowbody gitaar Antique Amber
  • Eastman T49/v Hollowbody gitaar Antique Amber
  • Eastman T49/v Hollowbody gitaar Antique Amber
  • Eastman T49/v Hollowbody gitaar Antique Amber
  • Eastman T49/v Hollowbody gitaar Antique Amber
  • Eastman T49/v Hollowbody gitaar Antique Amber

Eastman T49/v Hollowbody gitaar Antique Amber

Ben je opzoek naar een jazzgitaar die er uitziet alsof hij gebruikt is, dan is deze Eastman T49/v je instrument. Een nieuwe gitaar met karakter van een vintage instrument.
Artikelnummer:
T49/V-AM
Levertijd:
Bel of mail ons voor een indicatie
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:
€1.899,00 .
Incl. btw
Model: 6-Snarige hollowbody gitaar
Body: Gelamineerd esdoorn
Mensuurlengte: 628mm
Hals: 3-Delen esdoorn
Halsvorm: Traditional Even C
Halsbinding: Crème kunststof
Halsbreedte: 44.5mm
Toets: Palissander
Toetsinleg: Gespeten blokken
Fretten: 20 Medium Jumbo (Jescar 47104)
Elementen: 1x Seymour Duncan SH55n Seth Lover Humbucker
Electronica: 1x Volumeregeling & 1x Toonregeling
Slagplaat: Zwart kunststof
Brug: Verstelbare palissander brug met metalen staartstuk
Mechanieken: Gotoh Relic Series SD90
Hardware kleur: Verouderd nikkel
Kleur: Amber
Afmetingen:
Accessoires: Eastman koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Er zijn jazzgitaristen die een nieuwe gitaar te veel vinden glanzen, een gitaar moet karakter hebben, geleefd hebben. Een voor de hand liggende keuze is een gebruikte gitaar, maar wat is er met zo'n gitaar gebeurt? Waarom doen ze hem weg? Vragen met een hoog risico factor. Eastman heeft de Antique Varnish serie, gitaren met een vintage karakter. Deze T49/v heeft cosmetische verouderingen, zoals wat slijtage op plekken waar een instrument veel in contact komt met de gitarist. Slijtage op fretten en toets zijn niet gewenst, dus bij deze jazzgitaar zijn deze nieuw. Glanzende mechanieken en staartstuk passen niet bij dit ontwerp. De look van nikkelen hardware dat dof en een beetje verweerd is past perfect bij deze gitaar.

Body
Deze hollowbody archtop heeft een florentine cutaway en is 16-Inch breed, de diepte is iets meer dan 8cm. Dus ook zonder hem te versterken kan hij goed gebruikt worden. Om het rondzingen op het podium te beperken is hij is opgebouwd uit gelamineerde esdoorn houtdelen. Esdoorn klinkt harder als bijvoorbeeld mahonie. Langs de body en f-gatten zijn decoratieve crème kleurige binding aangebracht.

Hals
Hij bestaat uit drie delen esdoorn die onderling met elkaar zijn verlijmd. Dit zorgt voor een uiterst stabiele hals waarbij torderen bijna niet mogelijk is. Een verstelbare halspen, die te corrigeren is bij de kop, zorgt voor een perfecte afstelling van de snaar spanning. De traditionele c-vormige hals voelt vertrouwd aan en hij is iets breeder, waar veel gitaristen de voorkeur aan geven. De hals is verlijmd in de body, een zogeheten set-in neck.

Toets
Om hem niet te helder te laten klinken is gekozen voor een Indiaas palissander toets, dit is tevens het meest gebruikte houtsoort hiervoor. Duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Voor de inleg is er het prachtige parelmoer gekozen, in de vorm van gespleten blokken. Aan de zijkant van de toets is een crème kleurige binding aangebracht en daar zitten zwarte positieaanduidingen in de vorm van stippen. Eastman kiest voor een radius van 12", wat redelijk standaard is voor dit type gitaar.

Element
De meestel gitaristen maken alleen gebruik van het hals element. Ook hier zit maar een pickup op en in dit geval op de body geschroefd m.b.v. een elementring. Een ander mogelijkheid zou zij een zwevend element bij de toets. Hij zal daarom iets warmer en minder akoestisch klinken. Seymour Duncan is de leverancier van het halselement voor deze jazzgitaar en de keuze is het authentiek klinkende SH55n, Seth Lover model. Het is een Alnico II PAF humbucker die geschikt is voor Jazz, Country Blues en Classic Rock.

Brug
De brug is van palissander, dus een meer woody toon als bij een metalen tun-o-matic brug. Er zitten twee wieltjes tussen de brug en de basis, zo kan eenvoudig de juiste spaarhoogte ingesteld worden. Het staartstuk is van vernikkeld staal en heeft de vorm van een zogeheten trapeze. Hij heeft een verweerde finish zodat dit goed aansluit bij het design van deze gitaar.

Afwerking
Eastman noemt deze afwerking Antique Varnish. Antique vanwege de subtiele gebruikerssporen. En Varnish omdat de lak die Eastman gebruikt afkomstig is van de finish die ze ook al jaren gebruiken bij hun violen. Hij heeft dus de looks van een goed onderhouden bespeelde gitaar. Deze verouderde dunne vernis laag laat de gitaar optimaal resoneren. Veel nieuwe gitaren hebben en dikkere polyesterlak, die mooi glanst, maar de klank van de gitaar belemmert.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »