• Eastman T64/v Hollowbody gitaar Antique Classic
  • Eastman T64/v Hollowbody gitaar Antique Classic
  • Eastman T64/v Hollowbody gitaar Antique Classic
  • Eastman T64/v Hollowbody gitaar Antique Classic
  • Eastman T64/v Hollowbody gitaar Antique Classic
  • Eastman T64/v Hollowbody gitaar Antique Classic

Eastman T64/v Hollowbody gitaar Antique Classic

Ben je opzoek naar een bluesgitaar die er uitziet alsof hij gebruikt is, dan is deze Eastman T64/v je instrument. Een nieuwe gitaar met karakter van een vintage instrument.
Artikelnummer:
T64/V-CL
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:
€1.999,00 .
Incl. btw
Model: 6-Snarige hollowbody gitaar
Body: Gelamineerd esdoorn
Mensuurlengte: 628mm
Hals: Esdoorn
Halsvorm: Traditional Even C
Halsbinding: Crème kunststof
Halsbreedte: 44.5mm
Toets: Ebben
Toetsinleg: Parelmoeren schuine blokken
Fretten: 20 Medium Jumbo (Jescar 47104)
Elementen: 2x Lollar Custom Dog Ear P-90's
Electronica: 2x Volumeregeling, 2x Toonregeling & 3-Standenschakelaar
Slagplaat: Geen
Brug: Gotoh Relic Series GE-104B-NI Brug & Bigsby B7 Tremolo
Mechanieken: Gotoh Relic SD90 met amberkleurige knoppen
Hardware kleur: Verouderd nikkel
Kleur: Classic
Afmetingen:
Accessoires: Eastman koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Er zijn bluesgitaristen die een nieuwe gitaar te veel vinden glanzen, een gitaar moet karakter hebben, geleefd hebben. Een voor de hand liggende keuze is een gebruikte gitaar, maar wat is er met zo'n gitaar gebeurt? Waarom doen ze hem weg? Vragen met een hoog risico factor. Eastman heeft de Antique Varnish serie, gitaren met een vintage karakter. Deze T64/v heeft cosmetische verouderingen, zoals wat slijtage op plekken waar een instrument veel in contact komt met de gitarist. Slijtage op fretten en toets zijn niet gewenst, dus bij deze bluesgitaar zijn deze nieuw. Glanzende mechanieken en staartstuk passen niet bij dit ontwerp. De look van nikkelen hardware dat dof en een beetje verweerd is past perfect bij deze gitaar.

Body
Deze thinline hollowbody archtop heeft een dubbele cutaway en is 16-Inch breed, de diepte bijna 45mm. Om het rondzingen op het podium te beperken is hij is opgebouwd uit gelamineerde esdoorn houtdelen. Esdoorn klinkt harder als bijvoorbeeld mahonie. Langs de body en f-gatten zijn decoratieve crème kleurige binding aangebracht.

Hals
Hij is net als de body gemaakt van esdoorn, alleen dan van massief hout. Een verstelbare halspen, die te corrigeren is bij de kop, zorgt voor een perfecte afstelling van de snaar spanning. De traditionele c-vormige hals voelt vertrouwd aan en hij is iets breeder, waar veel gitaristen de voorkeur aan geven. De hals is verlijmd in de body, een zogeheten set-in neck.

Toets
Voor extra helderheid en uiterste duurzaamheid is gekozen voor een ebben toets, dit is tevens het meest gebruikte houtsoort bij high-end gitaren. Duurzaam en heeft een dichte structuur. Voor de inleg is er het prachtige parelmoer gekozen, in de vorm van schuine blokken. Aan de zijkant van de toets is een crème kleurige binding aangebracht en daar zitten zwarte positieaanduidingen in de vorm van stippen. Eastman kiest voor een radius van 12", wat redelijk standaard is voor dit type gitaar.

Element
Een belangrijk onderdeel van elke elektrische gitaar zijn de elementen. Pickup goeroe Lollar®, met als specialiteit P-90 elementen, heeft twee crème kleurige soapbar elementen ge-customized, zodat ze er oud uitzien. Ze klinken op een cleane versterker vet met een gelijkmatig hoog, geweldig voor rock.

Brug
De tune-o-matic stijl brug met hard verzinkte zadels komt van het Japanse bedrijf Gotoh. Al jaren leverancier van hoogwaardig hardware voor gitaren. Voor gitaristen die houden van een tremolo heeft Eastman er een Amerikaanse Bigsby B7 vibrato opgezet. Beide hebben een verweerde finish zodat dit goed aansluit bij het design van deze gitaar.

Afwerking
Eastman noemt deze afwerking Antique Varnish. Antique vanwege de subtiele gebruikerssporen. En Varnish omdat de lak die Eastman gebruikt afkomstig is van de finish die ze ook al jaren gebruiken bij hun violen. Hij heeft dus de looks van een goed onderhouden bespeelde gitaar. Deze verouderde dunne vernis laag laat de gitaar optimaal resoneren. Veel nieuwe gitaren hebben en dikkere polyesterlak, die mooi glanst, maar de klank van de gitaar belemmert.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »