• Esteve 11-CD Klassieke gitaar
  • Esteve 11-CD Klassieke gitaar

Esteve 11-CD Klassieke gitaar

Esteve 11-CD klassieke gitaar kenmerkt zich met een massief ceder top en massief palissander voor de zij- en achterkant. De hals is versterkt met carbon.
Levertijd:
Bel of mail ons voor een indicatie
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:
€1.909,00 .
Incl. btw
Model: Nylonsnarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief ceder
Bracing: Waaiervorm
Zij- & Achterkant: Massief Indiaas palissander
Bodybinding: Palissander
Rosette: Standaard
Mensuurlengte: 650mm
Hals: Ceder met carbon versteviging
Halsbinding: Geen
Toets: Ebben
Toetsinleg: Geen
Fretten: 19
Slagplaat: Geen
Mechanieken: Standaard open met witte knoppen
Brug: Indiaas palissander
Hardware kleur: Goudkleurig
Electronica: Tegen meerprijs leverbaar
Afmetingen:
Kleur: Naturel hoogglans (Nitrocellulose)
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De Esteve 11-CD is een indrukwekkende klassieke gitaar, krachtig van volume, vol klinkende bassen en helder in het hoog. Een massief ceder bovenblad, massief Indiaas palissander kast en ebben toets zijn hier deels verantwoordelijk voor. Natuurlijk ook de vakmanschap van Esteve speelt een rol. Bij dit model is de hals verstevigd met een carbon strip, dit zorgt voor meer stabiliteit en dat is weer gunstig voor de toonoverdracht naar de body. De brug heeft twaalf gaten, i.p.v. zes, waar de snaren doorheen gaan. Een rechtere hoek levert een snellere respons op. Een volbloed Spaanse gitaar met echt Spaans karakter. Voor de beste bescherming en beste klankeigenschappen is hij uitgevoerd met een hoogglans nitrocellulose finish.

Merk: Esteve
In Valencia staan nog maar een paar fabrieken waar klassieke gitaren gemaakt worden. Esteve met zijn ruim 60 jaar ervaring is daar één van. De kwaliteit en constante levermogelijkheid bewijst zich hiermee. Er werken zo'n 40 luthiers in de fabriek, iedere luthier is in staat een gitaar van begin tot eind te maken. Echt vakmensen dus. Het is ook een relatief kleine fabriek waar bouwers meerdere taken hebben. In grote fabrieken heb je bouwers die alleen maar bovenbladen lijmen of schuren, niet bij Esteve. Ze weten wat ze doen en hebben onderlinge controle. Een sterk punt van Esteve is hun enorme oude houtvoorraad, ze hoeven geen jong hout te gebruiken wat kwalitatief minder resultaten levert. Het is een garandeert stabiele gitaar. De frets worden ingeperst met lijm. Dit zorgt voor een betere verbinding dus een betere toon en meer stabiliteit. Het geluid van Esteve is Spaans, gelijkmatig en verfijnd met een zeer goede balans tussen hoog en laag. Ze zijn rustiger van karakter en muzikaal. Nog een paar eigenschappen zijn de benen topkam en brugzadel, geen kunststof. 

Esteve gitaren worden uitsluitend verkocht door geselecteerde dealers, wij van Muziekhandel Piet Joosten maken daar deel van uit.

Bovenblad: Massief Ceder
Veel cederhout dat gebruikt wordt voor bovenbladen van akoestische gitaren komt uit de VS of Canada. Het geeft een mooi warm geluid met voldoende laag. Als we het vergelijken met fichte heeft het wat minder hoog en misschien iets minder volume. Ceder is zeer geschikt voor gitaren met een kleine body zoals concert modellen, dus ook bij klassieke gitaren.

Zij- en Achterkant: Massief Palissander
Het wordt vaak gebruikt voor de zij-en/of achterkant van de kast, maar ook geschikt voor toetsen en/of bruggen. Een populaire houtsoort voor zowel de moderne als vintage stijl gitaar. Palissander klinkt dieper bij de bassen en een helderder sprankeling in het hoog. Net als mahonie is palissander goed te herkenen en daardoor voor de meeste gitaristen vertrouwd. Veel gitaristen kiezen voor deze houtsoort vanwege het traditionele akoestische geluid.

Toets: Ebben
Ebbenhout komt het meeste voor in West Afrika en wordt gebruikt voor toetsen en bruggen. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige all-round klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten.

Afwerking: Hoogglans
Deze glanzende laklaag geeft de gitaar een maximale bescherming tegen invloeden van buitenaf, maar het heeft invloed op het resoneren van het hout. Een nitrocellulose lak heeft dit veel minder. Het is een zachtere lak die het hout beschermt en goed laat resoneren. Met een zachte en licht vochtige doek kan hij worden schoongemaakt. Een paar keer per jaar een waslaagje zorgt ervoor dat de laklaag in de juiste conditie blijft.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »