• Esteve 3Z-CD Klassieke Gitaar

Esteve 3Z-CD Klassieke Gitaar

Esteve 3Z-CD is een klassieke gitaar met massief ceder bovenblad en gelamineerd ziricote zij- en achterkant.
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:
€549,00 .
Incl. btw
Model: Nylonsnarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief ceder
Bracing: Waaiervorm
Zij- & Achterkant: Gelamineerd ziricote
Bodybinding: Rood/bruin hout
Rosette: Standaard
Mensuurlengte: 650mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Geen
Toets: Palissander
Toetsinleg: Geen
Fretten: 19
Slagplaat: Geen
Mechanieken: Standaard open met witte knoppen
Brug: Palissander
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Geen
Afmetingen: Body lengte: 490mm, Body onder: 370mm, Body boven: 274mm, Body midden: 235mm, Body dikte: 97/104mm & Topkambreedte: 52.5mm
Kleur: Naturel hoogglans
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Sapele, mahonie en palissander zijn de meest gebruikte houtsoorten voor de zij- en achterkant voor een klassieke gitaar. Esteve heeft een prachtige voorraad hout, waaronder het exotische hout Ziricote dat voor deze 3Z-CD wordt gebruikt. Het ziet er niet alleen prachtig uit, het geeft de gitaar meer helderheid en levert meer volume op. Een mooie combinatie met het massief cederen bovenblad. Voor de beste bescherming is hij uitgevoerd met een hoogglans finish.

Merk: Esteve
In Valencia staan nog maar een paar fabrieken waar klassieke gitaren gemaakt worden. Esteve met zijn ruim 60 jaar ervaring is daar één van. De kwaliteit en constante levermogelijkheid bewijst zich hiermee. Er werken zo'n 40 luthiers in de fabriek, iedere luthier is in staat een gitaar van begin tot eind te maken. Echt vakmensen dus. Het is ook een relatief kleine fabriek waar bouwers meerdere taken hebben. In grote fabrieken heb je bouwers die alleen maar bovenbladen lijmen of schuren, niet bij Esteve. Ze weten wat ze doen en hebben onderlinge controle. Een sterk punt van Esteve is hun enorme oude houtvoorraad, ze hoeven geen jong hout te gebruiken wat kwalitatief minder resultaten levert. Het is een garandeert stabiele gitaar. De frets worden ingeperst met lijm. Dit zorgt voor een betere verbinding dus een betere toon en meer stabiliteit. Het geluid van Esteve is Spaans, gelijkmatig en verfijnd met een zeer goede balans tussen hoog en laag. Ze zijn rustiger van karakter en muzikaal. Nog een paar eigenschappen zijn de benen topkam en brugzadel, geen kunststof. Iets wat ongewoon voor een Spaanse gitaar zijn de positieaanduidingen aan de zijkant van de toets. Bij de vijfde en zevende positie zijn kleine stippen aangebracht, iets wat veel gitaristen waarderen.

Esteve gitaren worden uitsluitend verkocht door geselecteerde dealers, wij van Muziekhandel Piet Joosten maken daar deel van uit.

Bovenblad: Massief Ceder
Veel cederhout dat gebruikt wordt voor bovenbladen van akoestische gitaren komt uit de VS of Canada. Het geeft een mooi warm geluid met voldoende laag. Als we het vergelijken met fichte heeft het wat minder hoog en misschien iets minder volume. Ceder is zeer geschikt voor gitaren met een kleine body zoals concert modellen, dus ook bij klassieke gitaren.

Zij- en Achterkant: Gelamineerd Ziricote
Ziricote is te vergelijken met het uiterst exclusieve Braziliaans palissander, maar met donker grijze accenten i.p.v. het warme bruin. Qua toon heeft het ook weg van gestreept ebben, maar dan helderder. Dus samengevat: diepe bassen met sprankelend hoog tonen. Een geweldige keus voor een nylonsnarige gitaar. Ziricote komt voornamelijk voor in tropische gebieden en de boom is geen snelle groeier. Goed als toonhout, maar daardoor mogelijk te verkrijgen. Ook als laminaat, zoals bij deze gitaar, is het lastig te vinden. Hoewel de tooneigenschappen van gelaagd hout minder complex zijn dan massief hout kan het voor podium gitaren voordelig werken. De kans op rondzingen wordt namelijk beperkt. Ook is het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Als de gitaar veel wordt meegenomen kan gelamineerd hout een goede keuze zijn.

Toets: Palissander
Dit is het meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Zoals bij de meeste klassieke gitaren zijn er geen posities aanduidingen aangebracht, maar Esteve kiest voor subtiele aanduidingen bij de vijfde en zevende fret op de zijkant van de toets.

Afwerking: Hoogglans
Deze glanzende laklaag geeft de gitaar een maximale bescherming tegen invloeden van buitenaf. Met een zachte en licht vochtige doek kan hij worden schoongemaakt. Een paar keer per jaar een waslaagje zorgt ervoor dat de laklaag in de juiste conditie blijft. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »