Boston NC520-VW Nitrocellulose lak Vintage White

Boston NC520-VW Nitrocellulose lak Vintage White

De Boston NC520VW nitrocellulose lak in 500 ml spuitbus wordt vaak gebruikt om de gitaarbodies een Vintage White kleurtje te geven.

€ 21,65
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

De Boston NC520VW nitrocellulose lak in 500 ml spuitbus wordt vaak gebruikt om de gitaarbodies een Vintage White kleurtje te geven. Nitrocellulose lak wordt al sinds de vijftiger en zestiger jaren gebruikt op gitaren vanwege haar uitstekende eigenschappen. Door de vorming van een zeer dunne laag kan het hout vrij resoneren, met weinig weerstand. Het kan ter plaatse gemakkelijk hersteld en wanneer het geslepen wordt, geeft het een mooie glans. Tot slot, als de lak ouder wordt krijgt het karakteristieke eigenschappen zoals: cracking en vergeling.

Nitrocellulose lak wordt al sinds de vijftiger en zestiger jaren gebruikt op gitaren vanwege haar uitstekende eigenschappen. Door de vorming van een zeer dunne laag kan het hout vrij resoneren, met weinig weerstand. Het kan ter plaatse gemakkelijk hersteld en wanneer het geslepen wordt, geeft het een mooie glans. Tot slot, als de lak ouder wordt krijgt het karakteristieke eigenschappen zoals: cracking en vergeling.

Gebruik deze spuitbus in goed geventileerde, droge ruimte met een temperatuur van ten minste 15°C. Spuitbussen geven veel fijnstof, verwijder of dek alle onderdelen af die niet gelakt hoeven te worden. Draag altijd beschermende kleding, handschoenen en bril!

Schud de spuitbus goed (omhoog zijde naar beneden) voor een paar minuten. Test de lak op een klein stukje van hout, metaal, enz. Zorg ervoor dat het gebied te worden geschilderd is schoon, vrij van stof, vet enz. Houd de spray kan verticaal ongeveer 20 cm uit het gebied dat moet worden geschilderd. Langzaam de bus verplaatsen van links naar rechts en beginnen met spuiten, tegelijk een constante afstand houden. Bij een andere richting het spuitstuk loslaten vrijgeven en opnieuw toepassen van druk.
Breng een dunne laag lak en wacht 10 minuten voordat de volgende laag gespoten kan worden. Het kan wel een paar dagen voor de lak de maximale sterkte heeft bereikt.

Na gebruik van de spuitbus, houd hem op zijn kop en spray totdat er alleen gas uit het spuitstuk komt. Nu kunt u het veilig opslaan voor toekomstig gebruik.

Datasheet

00348973
7 cm
25 cm
7 cm
0.60 kg
2 Items
Datasheet
Kleur
Wit

Je bent misschien ook geïnteresseerd in