Alvarez MDA66SHB Akoestische gitaar Shadowburst
In prijs verlaagd

Alvarez MDA66SHB Akoestische gitaar Shadowburst

Uit de Masterworks van Alvarez is dit de MDA66SHB, een Dreadnought model staalsnarige gitaar in Shadowburst. Kenmerkend voor de Masterworks is het gebruik van massieve houtdelen voor de kast. Zo bestaat de body van deze MDA66SHB uit massieve Afrikaanse mahonie houtdelen. Mahonie geeft de gitaar een warm en vol karakter. Zelfs de hals is uit een stuk mahonie, dat resulteert in een stabielere toon. Dit Dreadnought model heeft mooie diepe bassen en luxe details zoals de abalone met parelmoeren inleg bij de rosette, bindingen, symbool bij de twaalfde fret en Alvarez logo op de kop. De afwerking is hoogglans en de hals is gesatineerd. Een knop aan de onderkant en een andere knop die geplaatst is bij de hals, aan de achterkant van de van de hak, maken het mogelijk een gitaarband te gebruiken.

€ 698,00 € 776,00 - € 78,00
Inclusief belasting
 Er zijn niet genoeg producten op voorraad
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Andere kenmerken zijn: Pao ferro toets, pao ferro brug, ebben brugpennen, die-cast verchroomde mechanieken, benen topkam en benen zadel.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Alvarez producten.

Dreadnought
Dit is veruit de meest populaire akoestische gitaar bij gitaristen. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

Kast
Mahonie is een veel gebruikte houtsoort met een warm toonkarakter. Voor het bovenblad heeft Alvarez gekozen voor twee bookmatched massief mahonie houtdelen die met elkaar zijn verlijmd. Dit ziet er niet alleen prachtig uit, het is sterk en levert uitstekende warme klankeigenschappen op. Mahonie vertegenwoordigd de midrange frequenties met als resultaat een warme sustainvolle klank. 

Hals
Hij is uit een stuk mahonie, dit geeft het beste klankresultaat. Het hout kan optimaal resoneren en dit overbrengen naar de kast waar de uiteindelijke klank wordt gevormd. Er is een verstelbare halspen gebruikt om de hals perfect te kunnen afstellen op de wensen en snaardikte van de gitarist. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast.

Toets
Pao ferro hout kan gebruikt worden voor de zij- en/of achterkant van de kast, maar het is ook zeer geschikt voor toetsen en/of bruggen. Een minder voorkomend houtsoort als bijvoorbeeld palissander. Maar het heeft veel overeenkomstig heden, zo heeft het ook een dichte structuur en lange nerven. De kleur kan variëren, maar is meestal iets lichter van kleur. Bij de twaalfde positie is er een symbool ingelegd van abalone.

Model: 6-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief Afrikaans mahonie
Bracing: FST2M (Forward Shifted Scalloped X)
Zij- & Achterkant: Massief Afrikaans mahonie
Bodybinding: Acacia (Acacia met abalone bij het bovenblad)
Rosette: Abalone en hout
Mensuurlengte: 648mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Geen
Toets: Pao ferro
Toetsinleg: Symbool bij twaalfde positie
Fretten: 21
Slagplaat: Geen
Mechanieken: Standaard gesloten met ebben kleurige knoppen
Brug: Pao ferro
Hardware kleur: Goudkleurig
Electronica: Geen
Afmetingen: Totale lengte: 1042mm, Body onder: 394mm, Body boven: 294mm, Body midden: 275mm, body dikte: 124mm & topkambreedte: 44.5mm
Kleur: Shadowburst
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Datasheet

814295019834

Je bent misschien ook geïnteresseerd in