Aria ARIA-205N Akoestische gitaar Natural

Aria ARIA-205N Akoestische gitaar Natural

De naam “Aria” betekend krachtige melodie en dit van oudsher klassieke gitaarmerk heeft een geschiedenis die terug gaat tot 1956. Oprichter Shiro is een gepassioneerd gitarist en in de begin jaren tachtig waren Aria gitaren heer en meester op het gebied van de klassieke gitaar. Na een tijdje uit de picture te zijn geweest komen ze met een aantal nieuwe series, waaronder de 200 Series staalsnarige instrumenten. Goed afgewerkte gitaren die lekker spelen en ook goed klinken. Ontworpen in Japan en om de kosten zo laag mogelijk te houden is hij gemaakt in Indonesië. Deze ARIA-205N is een orchestra model gitaar met massief fichte bovenblad en palissander hout voor de zij- en achterkant. GrapTech is verantwoordelijk voor de topkam en brugzadel, dit bevordert de klankkwaliteit en toonzuiverheid.

€ 359,00
Inclusief belasting
 Niet op voorraad
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Kast
De top van de body is gemaakt van massief fichte, twee bookmatched massief fichte houtdelen die met elkaar zijn verlijmd. Aria geeft de voorkeur aan een gelijkmatige rechte nerf, zodat het een strakke en gebalanceerd toonkarakter produceert. Fichte is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde Indisch palissander houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen. Een voordeel is dat het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Palissander klinkt dieper bij de bassen en een helderder sprankeling in het hoog, mahonie klinkt warmer. De zijkanten van de gitaar zijn afgewerkt met een zwarte kunststof binding, bij het bovenblad is deze verfraait met zwart met witte lijntjes. Aan de onderkant van de gitaar zit een knop voor een gitaarband, de andere kant van de band kan je m.b.v. een koordje bij de topkam bevestigen. Een tweede knop kan ook worden aangebracht op de hak.

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. Een standaard c-vormige hals speelt voor de meeste gitaristen lekker en zorgt voor voldoende stabiliteit.

Toets
Het meest gebruikte houtsoort voor de toets van een gitaar is palissander (Rosewood). Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Zoals bij de meeste akoestische gitaren zijn er op de toets en aan de zijkant van de toets posities aanduidingen aangebracht in de vorm van stippen.

Orchestra
In de volksmond is de Orchestra een Folk gitaar en in de professionele wereld een 0M-Style gitaar. Er zijn veel overeenkomsten met de Auditorium, maar de body is meestal iets dikker. Dit type gitaar is het meest geliefd bij fingerstyle gitaristen. Een mooie balans tussen de hoge tonen, midden frequenties en bassen. Hij kan voldoende volume produceren bij samenspel van verschillende akoestische instrumenten. Dit formaat is ook erg populair onder de dames.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Aria producten, we verkopen dit merk al sinds 1973.

Model: 6-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief fichte
Bracing: Standaard
Zij- & Achterkant: Gelamineerd palissander
Bodybinding: Zwart kunststof
Rosette: Ringen
Mensuurlengte: 650mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Zwart kunststof
Toets: Palissander
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 20
Slagplaat: Geen
Mechanieken: Open-Gear 3+3
Brug: Palissander
Hardware kleur: Vernikkeld
Electronica: Geen
Afmetingen: Totale lengte: 1025mm, Body onder: 400mm, Body boven: 296mm, Body midden: 250mm, Body dikte: 105mm & Topkambreedte: 43mm
Kleur: Naturel hoogglans
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Datasheet

882985079505

Je bent misschien ook geïnteresseerd in