Eastman PCH1-GACE Akoestische gitaar Classic
In prijs verlaagd

Eastman PCH1-GACE Akoestische gitaar Classic

Eastman PCH1-GACE Akoestische gitaar Grand Auditorium Cutaway Classic

€ 379,00 € 458,59 - € 79,59
Inclusief belasting
 Op voorraad
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

De Eastman PCH1-GACE is een Grand auditorium cutaway gitaar uit de Pacific Coast Highway Series. Kenmerkend voor deze serie is het gebruik van massieve Sitka fichte voor het bovenblad en gelamineerd sapele voor de zij- en achterkant. De afwerking is open-pore, dit wil zeggen dat de houtstructuur voelbaar is. Een Classic uitvoering heeft een ander patroon van houtnerf en een karaktervolle look. Langs de body zijn zwarte kunststof bindingen gebruikt voor een luxe uitstraling. Omdat deze dunner is als de meeste hoogglans afwerkingen kan het hout beter resoneren, en dat is voordelig voor de klank. Andere kenmerken zijn: Mahonie hals, palissander toets, palissander brug, die-cast verchroomde mechanieken, benen topkam en zadel. 

Sitka Spruce (Sitka Fichte)
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking.

Gelamineerd Sapele
Het wordt vaak gebruikt voor de zij- en/of achterkant van de kast, het wordt soms ten onrechte aangeduid als Afrikaanse Mahonie omdat het veel overeenkomsten vertoont met de West-Afrikaanse hout khaya, die commercieel bekend als Afrikaanse Mahonie. Sapele is een zeer duurzaam en een relatief snel groeiende hout. Voor deze gitaar worden gelamineerde houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen. Een voordeel is dat het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Sapele heeft een sustainrijke warme sound, ten opzichte van mahonie heeft het een beetje meer hoog.

Indian Rosewood (Indiaas Palissander)
Is een van de meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar. Duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder.

Grand Auditorium Cutaway
Deze Grand Auditorium Cutaway gitaar is uitgerust met een Eastman/Fishman element en daardoor geschikt voor recording of podium toepassingen. De bediening voor toon en volume worden gedaan bij het klankgat. Door de cutaway en 14-fret body zijn de hogere posities eenvoudig te bereiken. Een Grand Auditorium heeft een minder diepe kast als een Dreadnought, maar is wel iets breder. Een belangrijke keuze om voor dit model te kiezen is de smallere taille. Het smallere deel bij de klankgat zorgt voor een prettigere zithouding. Ook wordt dit model gezien als de ideale gitaar voor fingerstyle spelers en flatpick gitaristen. Een mooie balans tussen de hoge tonen, midden frequenties en bassen.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een voorversterker. De toon- en volumeregeling zijn bij het klankgat te regelen.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende a-dealer van Eastman gitaren. We behoren tot de tien eerste Europese dealers.

Datasheet

1 Item