Eastman SB59/v Elektrische gitaar Antique Goldenburst
Lowest Price Guaranteed

Eastman SB59/v Elektrische gitaar Antique Goldenburst

Het is niet zo makkelijk een goede en betaalbare LP-Model gitaar te vinden. Veel van dit soort Amerikaanse uitvoeringen voldoen niet aan de kwaliteit van tegenwoordig. Aziatische exemplaren hebben niet altijd de juiste look en klinken vaak anders. Een alternatief zijn de vintage gitaren, maar dan betaal je wel de hoofdprijs en wat is er met zo'n gitaar gebeurt? Een groot risico dus. Eastman heeft met deze SB59/v de beste papieren in handen. Hij wordt in China gemaakt door vakbekwame instrumentmakers met het beste hout en uitmuntende hardware. Uitgevoerd in Goldenburst met een cosmetische veroudering. De body heeft wat deukjes en lak beschadiging opgelopen, ook de hardware is hierop aangepast.

€ 1.899,00 € 2.781,79 - € 882,79
Inclusief belasting
 Op voorraad
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
Deze heeft de vorm van een single cut archtop, een solid body gitaar met enkele cutaway en waar de bovenkant is afgerond. Hij is opgebouwd uit een massief mahonie achterkant en twee book matched delen massief gevlamd esdoorn. Mahonie heeft als klankeigenschap dat het de gitaar een warm, vol karakter geeft en veel sustain. Door het gebruik van een gevlamd esdoorn worden er meer hoge frequenties toegevoegd. Omdat elk stukje esdoorn een unieke tekening heeft is geen één gitaar hetzelfde. Langs de bovenkant van de body is een decoratieve crème kleurige binding gebruikt.

Hals
Eastman probeert zo dicht mogelijk bij het origineel uit de jaren '50 te blijven, en deze hadden een mahonie hals uit één stuk. Om de gitaar de maximale resonantie en sustain te geven is dit de beste keuze. Veel merken in dit segment kiezen omwille van de kosten hier niet meer voor. De hals is verlijmd in de body, een zogeheten set-in neck. Een verstelbare halspen, die te corrigeren is bij de kop, zorgt voor een perfecte afstelling van de snaar spanning.

Toets
Ebben heeft prachtige allround klankeigenschappen en is uiterst duurzaam. Vaak donker van kleur, maar er zijn genoeg variaties waarbij er tekeningen te zien zijn. Voor de inleg is er het prachtige abalone gekozen, in de vorm van kronen. Abalone is een schelpmateriaal en in dit geval van de zeeoor. Aan de zijkant van de toets is een crème kleurige binding aangebracht en daar zitten zwarte positieaanduidingen in de vorm van stippen. Eastman kiest voor een radius van 12", net als het origineel.

Elementen
Hiervoor hebben ze pickup goeroe Jason Lollar® ingeschakeld. Er is gekozen voor de populaire Imperial® humbuckers, met een iets gewijzigde specificatie. Imperial® humbuckers zijn gebaseerd op lage output PAF's uit de jaren '50. Ze hebben een geweldige definitie en zijn duidelijk te horen door de mix. Luchtig, gebalanceerd middengebied, strak laag en complexe boventonen zoals we die kennen van een originele PAF. Omdat deze gitaar een relic look heeft zijn de elementen hierop aangepast. Nieuw maar met een verouderde look. Goede potmeters en schakelaar mogen natuurlijk niet ontbreken. Van het Amerikaanse concern CTS komen de 500k potmeters en de schakelaar is afkomstig van Switchcraft. 

Brug
De brug en staartstuk komen van het Japanse bedrijf Gotoh. Al jaren leverancier van hoogwaardig hardware voor gitaren. Een tune-o-matic stijl brug met hard verzinkte zadels, het staartstuk is van aluminium. Beide hebben een verweerde finish zodat dit goed aansluit bij het design van deze gitaar.

Afwerking
Eastman noemt deze afwerking Antique Varnish. Antique vanwege een paar subtiele deukjes en wat gebruikerssporen op de juiste plekken. En Varnish omdat de lak die Eastman gebruikt afkomstig is van de finish die ze ook al jaren gebruiken bij hun violen. Hij heeft dus de looks van een gebruikt model uit 1959. Deze verouderde dunne vernis laag laat de gitaar optimaal resoneren. Veel nieuwe gitaren hebben en dikkere polyesterlak, die mooi glanst, maar de klank van de gitaar belemmert.

Model: 6-Snarige elektrische gitaar
Body: Massief mahonie met gevlamd esdoorn top
Mensuurlengte: 628mm
Hals: Mahonie uit één stuk
Halsvorm: Standaard
Halsbinding: Crème kunststof
Halsbreedte: 43mm
Toets: Ebben met 12" Radius
Toetsinleg: Parelmoeren kronen
Fretten: 22 (Jescar FW47104)
Elementen: 2x Seymour Duncan Antiquity Humbuckers
Electronica: 2x Volumeregeling, 2x Toonregeling & 3-Standenschakelaar
Slagplaat: Geen
Brug: Gotoh Relic Series GE-104B-NI Brug & Gotoh Relic Series GE101A-NI Staartstuk
Mechanieken: Gotoh Relic SD90 met amberkleurige knoppen
Hardware kleur: Verouderd nikkel
Kleur: Goldenburst
Afmetingen:
Accessoires: Eastman koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Datasheet

846940040658
1 Item

Je bent misschien ook geïnteresseerd in