Eastman T484 Hollowbody gitaar Classic
In prijs verlaagd

Eastman T484 Hollowbody gitaar Classic

Veel Thinline elektrische gitaren met dubbele cutaway hebben een 14" brede body, Eastman heeft een compactere versie uitgebracht die 2" smaller is. Zo'n kleinere kast kan voor veel gitaristen als prettig spelend ervaren worden. Zeker wanneer je op zoek bent naar een semi hollowbody die qua vorm niet veel afwijkt van de traditionele solid body gitaren.  De gelamineerde esdoorn body, met prachtige tekening, is voorzien van een centreblock. Net zoals bij de bekende modellen van de authentieke merken. Dit is essentieel om de gitaar op hogere volumes te kunnen gebruiken. De kwaliteit en afwerking zijn uitstekend en dit voor een fractie van de prijs van de Amerikaanse concurrentie.

€ 1.399,00 € 1.692,79 - € 293,79
Inclusief belasting
 Er zijn niet genoeg producten op voorraad
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Prettig om mee te spelen en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De ebben toets is voorzien van classic dots en de elementen zijn afkomstig van Seymour Duncan. Ook deze Eastman is volledig handgemaakt en inclusief case.

Body
Deze semi-hollowbody archtop heeft een dubbel cutaway en is 14-Inch breed, de diepte is iets meer dan 4cm. Om het rondzingen op het podium te beperken is hij is opgebouwd uit gelamineerde esdoorn houtdelen. De bovenste laag heeft een prachtige tekening. Esdoorn klinkt harder als bijvoorbeeld mahonie. Het bovenblad en de achterkant zijn met elkaar verbonden door een toonblok, dit geeft de gitaar meer sustain. Langs de body en f-gatten zijn decoratieve crème kleurige binding aangebracht.

Hals
Hij bestaat uit drie delen esdoorn die onderling met elkaar zijn verlijmd. Dit zorgt voor een uiterst stabiele hals waarbij torderen bijna niet mogelijk is. Een verstelbare halspen, die te corrigeren is bij de kop, zorgt voor een perfecte afstelling van de snaar spanning. De traditionele c-vormige hals voelt vertrouwd aan en hij is iets breder, waar veel gitaristen de voorkeur aan geven. De hals is verlijmd in de body, een zogeheten set-in neck.

Toets
Ebben heeft prachtige allround klankeigenschappen en is uiterst duurzaam. Vaak donker van kleur, maar er zijn genoeg variaties waarbij er tekeningen te zien zijn. Voor de inleg zijn parelmoeren stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets is een crème kleurige binding aangebracht en daar zitten zwarte positieaanduidingen in de vorm van stippen. Eastman kiest voor een radius van 12", wat redelijk standaard is voor dit type gitaar.

Elementen
Voor de halspositie is er de populaire Seymour Duncan Jazz Model (SH2n) gebruikt, dit is vintage output humbucker met een heldere sound, een zacht sustain en blijft duidelijk bij snelle loopjes. Dit maakt hem geschikt voor Jazz, Blues, Country, Funk, Classic Rock en Heavy Rock. In de brugpositie Seymour Duncan's Classic '59 (SH1b) voor een volle sound en net zo veelzijdig als een P.A.F. die veel in LP-Model gitaren worden gebruikt. Duidelijk hoge frequenties, vol in het laag en een terughoudend midden. Beide zijn uitgevoerd met een vernikkelde elementkappen.

Brug
Een tune-o-matic stijl brug die eenvoudig in hoogte is aan te passen door de twee wieltjes. Elke snaar kan individueel worden geïntoneerd d.m.v. een schroefje. De uiteinde van de snaren komen in het staartstuk terecht, ook deze tailpiece is in hoogte te verstellen.

Afwerking
Om het hout goed te laten resoneren gebruikte veel Amerikaanse bouwers vroeger nitrocellulose lak. Een zachtere lak die het hout beschermt en goed laat resoneren. De meeste fabrieken gebruiken tegenwoordig alleen nog maar polyester lak, dit glanst mooi en is makkelijker te verwerken. Een nitro finish is nu meer uitzondering dan regel, maar niet voor Eastman.

Datasheet