Esteve 5-SP Klassieke gitaar

Esteve 5-SP Klassieke gitaar

Esteve 5-SP is een klassieke gitaar met massief fichte bovenblad en gelamineerd walnoten zij- en achterkant.

€ 625,00
Inclusief belasting
 Leverbaar in 2-3 werkdagen
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Sapele, mahonie en palissander zijn de meest gebruikte houtsoorten voor de zij- en achterkant voor een klassieke gitaar. Esteve heeft een prachtige voorraad hout, waaronder het wat zwaardere walnoten hout dat voor deze 5-SP wordt gebruikt. Het ziet er niet alleen prachtig uit, het geeft de gitaar helderheid en volle midden/lage tonen. Een mooie combinatie met het massief fichte bovenblad. Voor de beste bescherming is hij uitgevoerd met een hoogglans finish.

Merk: Esteve
In Valencia staan nog maar een paar fabrieken waar klassieke gitaren gemaakt worden. Esteve met zijn ruim 60 jaar ervaring is daar één van. De kwaliteit en constante levermogelijkheid bewijst zich hiermee. Er werken zo'n 40 luthiers in de fabriek, iedere luthier is in staat een gitaar van begin tot eind te maken. Echt vakmensen dus. Het is ook een relatief kleine fabriek waar bouwers meerdere taken hebben. In grote fabrieken heb je bouwers die alleen maar bovenbladen lijmen of schuren, niet bij Esteve. Ze weten wat ze doen en hebben onderlinge controle. Een sterk punt van Esteve is hun enorme oude houtvoorraad, ze hoeven geen jong hout te gebruiken wat kwalitatief minder resultaten levert. Het is een garandeert stabiele gitaar. De frets worden ingeperst met lijm. Dit zorgt voor een betere verbinding dus een betere toon en meer stabiliteit. Het geluid van Esteve is Spaans, gelijkmatig en verfijnd met een zeer goede balans tussen hoog en laag. Ze zijn rustiger van karakter en muzikaal. Nog een paar eigenschappen zijn de benen topkam en brugzadel, geen kunststof. Iets wat ongewoon voor een Spaanse gitaar zijn de positieaanduidingen aan de zijkant van de toets. Bij de vijfde en zevende positie zijn kleine stippen aangebracht, iets wat veel gitaristen waarderen.

Esteve gitaren worden uitsluitend verkocht door geselecteerde dealers, wij van Muziekhandel Piet Joosten maken daar deel van uit.

Bovenblad: Massief Fichte
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterker, elastischer en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking.

Zij- en Achterkant: Gelamineerd Walnoten
Het is een zeer harde houtsoort dat ook iets zwaarder is dan gemiddeld. Het harde karakter komt mede door de structuur en de knoesten in het hout. Hierdoor is elke houttekening uniek. Het komt wel eens voor dat tijdens het droogproces het walnoten scheurt, dit stukje hout kan dan als verloren worden beschouwd. In gelamineerde vorm is het veel sterker, maar minder complex van geluid. De klank van walnoten zit tussen mahonie en esdoorn in, met onverslaanbare hoge frequenties. Het laag is duidelijk en krachtig, ook het middengebied profiteert hiervan. Massief hout klinkt mooier, maar zit dan wel in een andere prijssegment, maar gelamineerd hout kan voor podium gitaren voordelig werken. De kans op rondzingen wordt namelijk beperkt. Ook is het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Als de gitaar veel wordt meegenomen kan gelamineerd hout een goede keuze zijn.

Toets: Palissander
Dit is het meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Zoals bij de meeste klassieke gitaren zijn er geen posities aanduidingen aangebracht, maar Esteve kiest voor subtiele aanduidingen bij de vijfde en zevende fret op de zijkant van de toets.

Afwerking: Hoogglans
Deze glanzende laklaag geeft de gitaar een maximale bescherming tegen invloeden van buitenaf. Met een zachte en licht vochtige doek kan hij worden schoongemaakt. Een paar keer per jaar een waslaagje zorgt ervoor dat de laklaag in de juiste conditie blijft. 

Model: Nylonsnarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief fichte
Bracing: Waaiervorm
Zij- & Achterkant: Gelamineerd walnoten
Bodybinding: Palissander
Rosette: Standaard
Mensuurlengte: 650mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Geen
Toets: Palissander
Toetsinleg: Geen
Fretten: 19
Slagplaat: Geen
Mechanieken: Standaard open met witte knoppen
Brug: Palissander
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Geen
Afmetingen: Body lengte: 490mm, Body onder: 370mm, Body boven: 276mm, Body midden: 239mm, Body dikte: 103mm & Topkambreedte: 52.5mm
Kleur: Naturel hoogglans
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Datasheet

8719147423086

Je bent misschien ook geïnteresseerd in