Esteve 7SM-CD Klassieke gitaar

€ 719,00
Inclusief belasting

Esteve 7SM-CD is de meest aantrekkelijk geprijsde all-solid wood klassieke gitaar. Massief ceder top en massief mongoy voor de zij- en achterkant.

Aantal
Op voorraad

  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Voor de meest optimale klank behoort een klassieke gitaar gemaakt te zijn van massieve houtdelen. Het geluid is krachtiger, voller en complexer. Natuurlijk hangt daar ook een hoger prijskaartje aan. Om de schade aan je budget te beperken kan je kiezen voor een gitaar die in China gebouwd is of deze Esteve 7SM-CD uit Spanje. Hiervoor is Afrikaanse mongoy hout gebruikt voor de zij- en achterkant, gecombineerd met een massief cederen voor het bovenblad. Mongoy wordt door sommige bouwers vergeleken met palissander. Voor de beste bescherming is hij uitgevoerd met een hoogglans finish.

Merk: Esteve
In Valencia staan nog maar een paar fabrieken waar klassieke gitaren gemaakt worden. Esteve met zijn ruim 60 jaar ervaring is daar één van. De kwaliteit en constante levermogelijkheid bewijst zich hiermee. Er werken zo'n 40 luthiers in de fabriek, iedere luthier is in staat een gitaar van begin tot eind te maken. Echt vakmensen dus. Het is ook een relatief kleine fabriek waar bouwers meerdere taken hebben. In grote fabrieken heb je bouwers die alleen maar bovenbladen lijmen of schuren, niet bij Esteve. Ze weten wat ze doen en hebben onderlinge controle. Een sterk punt van Esteve is hun enorme oude houtvoorraad, ze hoeven geen jong hout te gebruiken wat kwalitatief minder resultaten levert. Het is een garandeert stabiele gitaar. De frets worden ingeperst met lijm. Dit zorgt voor een betere verbinding dus een betere toon en meer stabiliteit. Het geluid van Esteve is Spaans, gelijkmatig en verfijnd met een zeer goede balans tussen hoog en laag. Ze zijn rustiger van karakter en muzikaal. Nog een paar eigenschappen zijn de benen topkam en brugzadel, geen kunststof.

Esteve gitaren worden uitsluitend verkocht door geselecteerde dealers, wij van Muziekhandel Piet Joosten maken daar deel van uit.

Bovenblad: Massief Ceder
Veel cederhout dat gebruikt wordt voor bovenbladen van akoestische gitaren komt uit de VS of Canada. Het geeft een mooi warm geluid met voldoende laag. Als we het vergelijken met fichte heeft het wat minder hoog en misschien iets minder volume. Ceder is zeer geschikt voor gitaren met een kleine body zoals concert modellen, dus ook bij klassieke gitaren.

Zij- en Achterkant: Massief Mongoy
Mongoy wordt meestal gebruikt voor de zij- en/of achterkant van de kast. De oorsprong van deze houtsoort is van het westen tot midden van Afrika. Dit hout staat bekend om zijn duurzaamheid en stabiliteit. Met dit in gedachte is het een prachtig materiaal om als bouwer mee te werken. Esthetisch heeft mongoy een geelachtige-witte kleur, dat grijzer wordt gedurende het drogingsproces. Er zijn mensen die het vergelijken met Indiaas rosewood, maar is een lichtere variant. Massief hout produceert meer volume en toon als gelamineerd hout.

Toets: Palissander
Dit is het meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Zoals bij de meeste klassieke gitaren zijn er geen posities aanduidingen aangebracht, maar Esteve kiest voor subtiele aanduidingen bij de vijfde en zevende fret op de zijkant van de toets.

Afwerking: Hoogglans
Deze glanzende laklaag geeft de gitaar een maximale bescherming tegen invloeden van buitenaf. Met een zachte en licht vochtige doek kan hij worden schoongemaakt. Een paar keer per jaar een waslaagje zorgt ervoor dat de laklaag in de juiste conditie blijft. 

Esteve
1 Item