Blueridge BR-183C Akoestische gitaar LR Baggs

Blueridge BR-183C Akoestische gitaar LR Baggs

De D45 is het paradepaardje van 's oudste staalsnarige akoestische gitaarbouwer, een Orchestra versie is er niet. Wel een OM-42, maar deze heeft geen cutaway zoals deze BR-183C van Blueridge. Dit is de compactere versie van de BR-180C, een versie met cutaway. We hebben gekozen om hem zelf te voorzien van LR Baggs Anthem elektronica, hierdoor klinkt hij veel mooier en zit er geen voorversterker in de zijkant van de kast. De voorversterker is geplaatst bij het klankgat en hiermee kunnen o.a. de volume en balans tussen het element en de microfoon worden geregeld.

€ 1.995,00
Inclusief belasting
 Niet op voorraad
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Liefhebbers van de OM-42 met een beperkter budget en die op zoek zijn naar een Orchestra cutaway hoeven niet verder meer te zoeken. Dit is de beste gitaar onder de twee duizend Euro. Een originele OM-42 Orchestra, zonder cutaway kost bijna het viervoudige. De OM-42 behoort natuurlijk bij de topgitaren, maar met zo'n prijskaartje is dit niet voor iedereen toegankelijk. Voor deze BR-183C zijn hoogwaardige kwaliteit houtsoorten gebruikt en een hals uit één stuk mahonie. Concurrerende alternatieven meestal niet. Kenmerkend voor een OM-42 is het veelvuldig gebruik van abalone  langs de bindingen van het bovenblad, zijkanten en achterkant. Dit heeft Blueridge prachtig nagemaakt, ook bij de kop is het gebruik van parelmoer en abalone niet bezuinigd. Het massieve bookmatched sitka fichte bovenblad heeft een mooie gelijkmatige nerf dat je alleen maar terug vindt bij top gitaren. Voor de zij- en achterkant zijn massieve Santos palissander houtdelen gebruikt. Orchestra modellen staan bekend om hun uitmuntende speelcomfort. Blueridge maakt instrumenten van uitmuntende kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Designed in San Francisco California en in China gebouwd door de meest getalenteerde luthiers. 

Kast
Het bovenblad is van massief sitka fichte, helder van toon. Voor de zij- en achterkant van de kast worden massieve Santos palissander houtdelen gebruikt. Dynamisch en krachtig van toon. Palissander vertegenwoordigd de bassen en de hoge frequenties met als resultaat volle klank. Dit houtsoort is steeds moeilijke te verkrijgen, waardoor de prijzen enorm stijgen. Iedere bouwer is opzoek naar een passend alternatief. Blueridge kiest voor Santos Rosewood, ook wel Pao Ferro genoemd. Dit is een van de weinige palissander soorten waar geen Cites certificaat voor nodig is om de gitaren van buiten Europa in te voeren. Het Pao Ferro dat Blueridge gebruikt klinkt nagenoeg gelijk aan Indiaas palissander, het heeft ook een dichte structuur en lange nerven. De gestoken zangbalken hebben de structuur van voor de tweede wereldoorlog, maar dan iets meer naar voren geplaatst, dit zorgt voor een heldere duidelijke en zingende toon. Langs de body zijn kunststof bindingen gebruikt en verfraait met prachtige kwaliteit abalone. De body is uitgevoerd in een hoogglans transparante finish met een vintage-toned top .

Hals
Net als bij de top gitaren heeft deze Blueridge ook een hals uit één stuk en wel van mahonie. De verstelbare halspen is bij het klankgat te verstellen. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. Iets waar Blueridge ook om bekend staan is hun fraaie kop, in dit geval een Santos rosewood fineer met abalone en parelmoeren logo en ornament. Net als de body heeft de hals een hoogglans afwerking.

Toets 
Ebbenhout hoort op deze gitaar. Dit donkere houtsoort komt het meeste voor in West Afrika en wordt ook gebruikt voor bruggen. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige allround klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten, maar bij deze gitaar is hij nagenoeg zwart. Langst de toets loopt een kunststof binding. Bij de bekende posities van de toets zijn abalone sneeuwvlokken ingelegd, dit vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie. Ook aan de zijkant van de toets zijn mini stippen aangebracht.

Orchestra Cutaway
Blueridge noemt dit model 000-Style. Een beetje verwarrend, want in historische Martin termen zou dit een Auditorium moeten zijn. Maar het is toch echt een Orchestra. Qua body zijn ze gelijk, alleen heeft een Orchestra een langere mensuurlengte. Net zo lang als een Dreadnought, dit resulteert in strakkere en diepere bassen. Dit model heeft een cutaway, hierdoor zijn de hogere posities makkelijker te bereiken. Zeer geliefd bij fingerstyle spelers vanwege de ronde toon.

Element
Op dit moment is de LR Baggs Anthem het meest populair bij veel hoogstaande gitaarbouwers. De gitaar is van zo'n goede kwaliteit dat de Anthem in deze gitaar niet mag ontbreken. De volume en balansregeling zitten bij het klankgat, onder de brug zit een piëzo element en onder het bovenblad een microfoontje. De foto's zijn vooraf de installatie gemaakt, dus de elektronica is niet zichtbaar.

Afbeeldingen
Besteld u dit model dan ontvangt u de gitaar waar wij deze foto's van hebben gemaakt. Tekeningen van hout kunnen per gitaar verschillen. In onze fotostudio hebben wij alle Blueridge gitaren gefotografeerd, zo krijgt u een goed beeld van de gitaar die u bij ons besteld. 

Service/Garantie
Natuurlijk heeft u recht op de wettelijk voorgeschreven garantie, maar mocht er na die periode toch iets fout gaan laten wij u niet in de steek. Maar omdat wij alle gitaren uitvoerig controleren voordat wij ze versturen of in onze winkel van eigenaar wisselen, komt het zelden voor dat wij achteraf aanspraak moeten maken op garantie. Blueridge gitaren zijn soms twee maanden onderweg voor ze bij ons arriveren en hebben hebben dan nog een laatste controle nodig, dit doen wij in onze eigen werkplaats. Koop je een gitaar zo uit de doos, dan is de kans groot dat je er nog wat werk aan hebt.

Model: 6-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief sitka fichte
Bracing: Pre-war-style Forward Shifted X-Bracing
Zij- & Achterkant: Massief santos palissander
Bodybinding: Abalone met Multi-Stripe
Rosette: Abalone met Multi-Stripe
Mensuurlengte: 650mm
Hals: Massief mahonie
Halsbinding: Ivoorkleurig kunststof
Toets: Ebben
Toetsinleg: Abalone sneeuwvlokken en diamand vormen
Fretten: 20
Slagplaat: Schildpadkleurig
Mechanieken: Gotoh Vintage-style met Open-back en kleine knoppen
Brug: Ebben
Hardware kleur: Goudkleurig
Electronica: LR Baggs Anthem
Afmetingen: Totale lengte: 1030mm, Body onder: 390mm, Body boven: 290mm, Body midden: 244mm, Body dikte: 104mm & Topkambreedte: 43mm
Kleur: Hoogglans naturel met getint bovenblad
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Datasheet

BR-183C-LRB

Je bent misschien ook geïnteresseerd in