• In prijs verlaagd

Hagstrom HJ800 Hollowbody gitaar Vintage Sunburst

€ 979,00
€ 949,00 € 30,00 korting
Inclusief belasting

Hagstrom HJ800 Hollowbody gitaar Vintage Sunburst

Aantal
Leverbaar in 5-7 werkdagen

  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

De HJ800 is het topmodel uit de Hagstrom Jazz gitaren collectie. Hij is uitgevoerd in Vintage sunburst. Eén van de meest bewonderde gitaarbouwers, Jimmy D’Aquisto, heeft samen met Hagstrom deze prachtige jazzgitaar ontwikkeld. De meeste hollowbody gitaren in dit segment hebben een gelamineerd bovenblad, deze HJ800 niet. Het gewelfde bovenblad is van massief fichte voor een optimale akoestische sound. De zij en achterkant zijn wel gelamineerd, maar hebben een quilted maple fineer. Twee Custom 58 humbuckers zijn verantwoordelijk voor de toonoverdracht naar de versterker, ze klinken vintage maar hebben wel meer output zodat ze allround inzetbaar zijn. De ebben brug en TUSQ topkam zorgen voor een optimale akoestische klank. De scale is net iets langer als bij zijn broertjes, namelijk 25-Inch. Dit zorgt voor iets strakkere bassen.

Body
Deze hollowbody archtop heeft een enkele cutaway. Voor een betere akoestische klank is het bovenblad gemaakt van massieve fichte houtdelen. De zij- en achterkant zijn van gelamineerde esdoorn, de zichtzijde heeft een prachtige tekening van quilted maple. De klankkast is volledig hol, dus zonder versterker heb je nog steeds een redelijke goede akoestische klank. Langs de body en f-gatten zijn decoratieve crème kleurige binding aangebracht.

Hals
Hij bestaat uit twee delen esdoorn die onderling met elkaar zijn verlijmd. Alle Hagstrom elektrische gitaren en basgitaren zijn voorzien van een gepatenteerde H-Expander™ truss rod. Dit zorgt voor een betere verdeling van de spanning over de gehele lengte van de hals. Relatief licht van gewicht doordat er gebruik gemaakt wordt van een speciale metaal legering. Het resultaat een dunne hals en lage actie, Hagstrom's reputatie is "The world’s fastest playing guitar". De H-Expander™ truss rod zorgt niet alleen voor een stabiele hals, maar draagt ook bij aan Hagstrom’s unieke toon en levert meer sustain. De hals is verlijmd in de body, een zogeheten set-in neck.

Toets
Hagstrom maakt gebruik van Resinator™ wood, dit is geen echt hout maar een composite materiaal. Houtvezels met hars die onder hoge druk worden geperst met als resultaat een hogere dichtheid en meer stabiliteit dan standaard houtsoorten. Dit verminderd de zogeheten dead spots, dit zijn minder goed resonerende posities op de toets. Resinator™ wood is redelijk te vergelijken met hoogwaardig ebben, helder van toon met prachtige harmonische boventonen. Voor de inleg zijn pearloid blokken gebruikt. Aan de zijkant van de toets is een crème kleurige binding aangebracht en daar zitten zwarte positieaanduidingen in de vorm van stippen. Hagstrom kiest voor een radius van 15", wat goed past bij de 24.75-Inch mensuurlengte.

Elementen
Twee Hagstrom Custom 58 humbuckers met vernikkelde kappen klinken vintage, maar met meer output. Zo kan je met je versterker een mooie cleane sound maken, maar ook met een vervorming heb je iets prachtigs in huis. De combinatie van Custom 58 humbuckers en een sparren bovenblad staan gerand voor power en een crispy attack. Dit is zeker geen compromis, jazz klinkt zoals jazz moet klinken en rock zet er de beuk in.

Brug
Een houten brug op een jazzgitaar geeft de gitaar een natuurlijke akoestische toon. Geen mogelijkheid om de individuele intonatie van de snaren in te stellen, maar dat is bij een akoestische gitaar ook niet. Hagstrom heeft de brug zo gemaakt dat het ook niet echt nodig is. De brug is eenvoudig in hoogte aan te passen door aan de twee wieltjes te draaien. Hij staat los op de body en kan desgewenst iets verplaatst worden.

Hagstrom
Het in 1925 opgerichte bedrijf bouwde aanvankelijk uitsluitend accordeons. Ruim 15 jaar later begon Hagstrom met de bouw van akoestische en klassieke gitaren. In 1958 kwamen de eerste elektrische Hagstrom-gitaren uit. De glinsterende instrumenten met een pearloid-afwerking en gestanste metalen logo’s profiteerden, qua materiaalkeuze, duidelijk van de ervaring, die het merk met de accordeons opgedaan had. Mettertijd begonnen de Hagstrom instrumenten steeds meer op de traditionele constructievormen te lijken. Hagstrom gitaren staan bekend als professionele instrumenten met een superieure bespeelbaarheid, unieke kenmerken. Ook de nieuwe klassieke lichting blijft vasthouden aan de Hagstrom filosofie van bestendige innovatie en eigentijdse features, zonder echter toegevingen te doen aan het glorierijke verleden. Sinds het prille begin staat de naam Hagstrom voor degelijkheid, flexibiliteit en een uitmuntende prijs/kwaliteits-verhouding – en dat is het enige dat nooit zal veranderen. Tegenwoordig worden Hagstrom instrumenten in verschillende werelddelen gemaakt. Europa, maar ook in Azië. 

Service/Garantie
Natuurlijk heeft u recht op de wettelijk voorgeschreven garantie, maar mocht er na die periode toch iets fout gaan laten wij u niet in de steek. Maar omdat wij alle gitaren uitvoerig controleren voordat wij ze versturen of in onze winkel van eigenaar wisselen, komt het zelden voor dat wij achteraf aanspraak moeten maken op garantie. Alle Hagstrom gitaren hebben nog een laatste controle nodig, dit doen wij in onze eigen werkplaats. Koop je een Hagstrom online, dan is de kans groot dat je er nog wat werk aan hebt. Niet bij ons, wij weten van alle Hagstrom gitaren precies waar de fabriek steekjes laat vallen en deze lossen wij op voordat de gitaar verkocht wordt. Voldoet tijdens de check een gitaar niet aan onze kwaliteitseisen, dan gaat hij gewoon terug naar de leverancier. Na jaren in dit vak te zitten weten we waar een gitaar aan moet voldoen.

Hagstrom