Lakewood M-14 Custom Akoestische gitaar Black
In prijs verlaagd

Lakewood M-14 Custom Akoestische gitaar Black

Lakewood M-14 Custom Akoestische gitaar Black

€ 3.475,00 € 3.575,00 - € 100,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Deze Lakewood M-14 is Custom made, dit is o.a. te zijn aan de domino stenen inleg op de toets en bij de rosette. Een M-14 is een staalsnarige akoestisch gitaar in Grand Concert vorm en bij dit exemplaar is ook nog eens een L.R. Baggs EAS element ingebouwd. Het hout dat voor het bovenblad is gebruikt is massief ceder van een hoogwaardige kwaliteit. De rest van de kast is van het warm klinkende mahonie, ook dit zijn massieve houtdelen. De Duitse luthiers van Lakewood zijn instaat prachtige design gitaren te maken, de ebben toets is voorzien van parelmoeren domino stenen. Ook de hard houten rosette is gedecoreerd met parelmoer in het thema van dit spelletje. Een standaard M-14 heeft een 46mm brede toets, hier is gekozen voor een smallere optie van 43mm. Hij is helemaal in hoogglans zwart uitgevoerd met ivoorkleurige kunststof bindingen.

AAA Ceder
Lakewood gebruikt massieve houtdelen van hoge kwaliteit, vandaar het status van drie A's voor het ceder. Ceder klinkt iets minder fel dan bijvoorbeeld fichte, maar voor een kleiner body is dat juist wel prettig. Ook is het snel aanspreekbaar, veel topgitaren moeten langere tijd ingespeeld worden voor ze hun optimale toon bereiken. 

Mahonie
Het is een veel gebruikte houtsoort voor de zij- en achterkant van de kast van een akoestische gitaar. De goed vertegenwoordigde midrange frequenties leggen de nadruk op een warme sustain volle klank. Net als palissander is het al jaren een populair toonhout. Bij veel gitaristen geeft het een herkenbare akoestische sound. Gitaristen zie op zoek zijn naar een evenwichtig toon, dynamisch bereik en gebalanceerde boventonen waarderen dit type hout.

Ebben
Ebbenhout komt het meeste voor in West Afrika en wordt gebruikt voor toetsen en bruggen. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige all-round klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten.

Grand Concert
De naam Grand Concert is logisch te verklaren, net een slagje groter als zijn broertje de Concert. Deze 00-Style gitaren worden veel gebruikt in opname studio's vanwege het compacte geluid en goede geluidsresultaten met microfoon gebruik. 00-Style gitaren bieden qua toon een goede mix tussen openheid, kracht en gebalanceerde bassen. Deze M-14 Custom heeft een 14-fret body, dit wil zeggen dat de 14e fret de laatste vrije fret is van de body. Net als een moderne Dreadnought heeft een 25.5" scale, dit zorgt voor strakkere bassen.

Element
Onder de brug is een L.R. Baggs EAS piëzo element die in contact staat met een voorversterker. Deze is weggewerkt bij de endpin, dit is ook de plek voor je gitaarkabel en de mogelijkheid een band te bevestigen. De volumeregeling is bij het klankgat te regelen m.b.v. een klein wieltje.

Datasheet

1 Item