• In prijs verlaagd

Larrivee OM-03LA Akoestische gitaar

€ 1.999,00
€ 1.749,00 € 250,00 korting
Inclusief belasting

De OM-03LA is een gelimiteerde akoestische gitaar met laurier hout voor de zij- en achterkant. Laurel komt qua toon redelijk in de buurt van Braziliaans palissander.

Aantal
Op voorraad

  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

De L-03LA is een gelimiteerde gitaar met laurier hout voor de zij- en achterkant. Laurel wordt minder vaak gebruikt omdat het maar in kleine hoeveelheden te verkrijgen is. Jean heeft in Amerika een unieke collectie hout en heeft de hand weten te leggen aan dit toonhout dat redelijk in de buurt komt van Braziliaans palissander. Op de kop van de gitaar is met de hand een 15-delig laurierblad ingelegd. L-Model gitaren is het eigen ontwerp van Jean Larrivee. De onderkant heeft veel weg van de onderkant van een Dreadnought en de bovenkant van een Auditorium. De kast is iets minder diep als een D-Model. Dit resulteert in een gitaar die mooi in balans klinkt. De L-03LA heeft een massief fichte bovenblad, massief laurier houten kast, massief mahonie hals en ebben toets. Deze krachtig klinkende gitaar wordt met koffer geleverd.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Larrivee producten.

Orchestra
De Orchestra wordt ook 0M-Style gitaar genoemd en heeft veel overeenkomsten met de Auditorium. De body is meestal net iets dikker. Dit type gitaar is het meest geliefd bij fingerstyle gitaristen. Een mooie balans tussen de hoge tonen, midden frequenties en bassen. Hij kan voldoende volume produceren bij samenspel van verschillende akoestische instrumenten.

Sitka Spruce (Sitka Fichte)
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking.

East Indian Laurel (Indiaas laurier)
Dit laurier hout groet in de donkere plekken van India en wordt niet veel door grote bouwers gebruikt omdat het niet in grote aantallen beschikbaar is. Het voelt en ziet er nagenoeg hetzelfde uit als Indiaas palissander. Laurier staat bekend om de directe toon kwaliteit, rijk aan boventonen met helder hoog en mooi vibratie. Dit is te vergelijken met of Blackwood of Brazilian Rosewood.

Ebben
Ebbenhout komt het meeste voor in West Afrika en wordt gebruikt voor toetsen en bruggen. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige allround klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten.

Element
Standaard zit er geen element in, maar dit is een optie die af fabriek mogelijk is of door ons kan worden ingebouwd. We werken met verschillende merken en modellen en voor advies kunt u altijd bij ons terecht.

Larrivee
1 Item