Martin OM-1GT Akoestische gitaar
Lowest Price Guaranteed

Martin OM-1GT Akoestische gitaar

De OM-1GT is een voordelige Martin Orchestra gitaar waarvan de kast uit massieve houtdelen bestaat. Fichte bovenblad en sapele zij- en achterkant.

€ 1.195,00 € 1.395,00 - € 200,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

De Martin OM-1GT is de meest voordelige Orchestra Martin uit de Amerikaanse fabriek te Pennsylvania. Veel Martin akoestische gitaren in dit prijssegment worden inmiddels in Mexico gemaakt. Een buitenkans voor de echte Martin liefhebber. De twee massieve sitka fichte houtdelen voor het bovenblad zijn bookmatched, dus de houttekening is gespiegeld voor een optimale toon en een symmetrische look. Ook zijn er massieve delen gebruikt voor de rest van de body en dit is sapele. Massieve houtdelen geven de gitaar een rijkere en vollere klank ten opzichte van gelamineerd hout. Sitka fichte heeft een dynamisch karakter dat goed matched met het mid georiënteerde sapele. Voor de toets en brug is het populaire palissander gebruikt. Duurzaam en beschikt over gunstige klankeigenschappen. Een herkenbare Martin sound met een tijdloze klank. Orchestra gitaren hebben een kleinere body omvang als een Dreadnought met zijn rijke bassen. Een compacter instrument zal voor veel gitaristen als prettig spelend worden ervaren. Deze OM-1GT geeft wel dezelfde mensuurlengte als een D-Model, dus de tonen klinken even strak, maar minder volume en minder bassen. Minder is niet altijd negatief. Veel fingerpickers zijn juist opzoek naar een akoestische gitaar die meer in balans is, dan kom je terecht bij een orchestra. Om de gitaar zo prettig mogelijk te laten spelen en zo min mogelijk afhankelijk te zijn van een ideale vochtvochtigheid gebruikt Martin een Rust stratabond hals. Dit is een kwartiers gezaagde gelamineerd berkenhout. Vervormingen van de hals is bijna onmogelijk en dit gecombineerd met een modified low oval halsvorm is het een uiterst prettige gitaar om op te spelen. Langst de body is een zwarte kunststof binding gebruikt en bij het bovenblad nog een extra decoratief wit randje, dat weer perfect in balans is met de zwart/witte ringen bij de rosette. Natuurlijk ontbreekt een degelijk Martin koffer niet.

Sitka Spruce (Sitka Fichte)
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterker, elastischer en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking.

Sapele
Het wordt vaak gebruikt voor de zij- en/of achterkant van de kast, het wordt soms ten onrechte aangeduid als Afrikaanse Mahonie omdat het veel overeenkomsten vertoont met de West-Afrikaanse hout khaya, die commercieel bekend als Afrikaanse Mahonie. Sapele is een zeer duurzaam en een relatief snel groeiende hout. Kenmerkend is de sustainrijke warme sound en ten opzichte van mahonie heeft het een beetje meer hoog.

Indian Rosewood (Indiaas Palissander)
Is een van de meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar. Duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder.

Stratabond
Samengesteld uit met kleurstof geïmpregneerd hout fineer in verschillende tinten. Stratebond wordt al jaren gebruikt als handgrepen voor geweren. Al een tijdje gebruikt Martin dit voor de halzen van een gitaar omdat het een goed alternatief is voor mahonie. Het ziet eruit alsof het kwartiers gezaagd multiplex is, maar het is ongelooflijk sterk en torderen is nagenoeg onmogelijk.

Orchestra
De Orchestra wordt ook 0M-Style gitaar genoemd en heeft veel overeenkomsten met de Auditorium. De body is identiek maar de scale van een OM is 25.4" (000-Style is 24.9"). Dit type gitaar is het meest geliefd bij slaggitaristen die ook regelmatig fingerstyle technieken gebruiken. Vandaar ook de 44.5mm brede toets, standaard is 43mm. Een mooie balans tussen de hoge tonen, midden frequenties en bassen. Hij kan voldoende volume produceren bij samenspel van verschillende akoestische instrumenten.

Element
Standaard is er geen element ingebouwd, maar dit is een optie die door ons kan worden gedaan. We werken met verschillende merken en modellen, voor meer informatie en mogelijkheden kunt u het beste even contact met ons opnemen.

Model: 6-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief sitka fichte
Bracing: Hybride Scalloped X
Zij- & Achterkant: Massief sapele
Bodybinding: Zwart kunststof
Rosette: Multi-Stripe (Style 28)
Mensuurlengte: 645mm
Hals: Rust stratabond
Halsbinding: Geen
Toets: Palissander
Toetsinleg: Stippen (Style 28)
Fretten: 20
Slagplaat: Zwart
Mechanieken: Standaard gesloten met kleine knoppen
Brug: Palissander
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Tegen meerprijs leverbaar
Afmetingen: Body onder: 386mm, Body boven: 291mm, Body midden: 240mm, Body dikte: 102mm & Topkambreedte: 44.5mm
Kleur: Naturel gesatineerd met hoogglans top
Accessoires: Martin koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Datasheet

729789403900
1 Item

Je bent misschien ook geïnteresseerd in