Music Man Stingray 5 Special Bass Ebony Jet Black
In prijs verlaagd

Music Man Stingray 5 Special Bass Ebony Jet Black

De eerste 5-snarige basgitaar is ontworpen door Ernie Ball Music Man in 1987. De Stingray 5 was geboren en kenmerkt zich door zijn krachtige punchy sound. Door de 3-Standenschakelaar zijn verschillende karakters te maken en is mede daardoor een flexibel inzetbare basgitaar. Standaard op deze serie is de prachtige roasted maple neck, dat de klankkwaliteit verhoogt. Deze Stingray 5 Special heeft ten opzichte van de Classic enkele aanpassingen. Hij is lichter van gewicht, de body heeft meer comfort en de 9-volt preamp is vervangen door een 18-volt systeem voor meer headroom. 

€ 2.599,00 € 2.967,00 - € 368,00
Inclusief belasting
 Leverbaar in 4-5 werkdagen
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
Gemaakt van essen dat diep lage tonen en het helder hoog accentueert. Het middengebied is minder aanwezig en heeft een mooie houtstructuur. De hoogglans polyester lak beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf. Het punt waar de body en de hals samenkomen is een stuk ergonomischer geworden dan bijvoorbeeld de Classic. Het 6-punts systeem is vervangen door een 5-punts constructie zodat hogere posities probleemloos zijn te bereiken. Music Man heeft iets gedaan aan het gewicht, door een lichtere houtsoort meer rondingen is deze basgitaar iets afgevallen. Om de balans in evenwicht te houden moesten de mechanieken ook worden aangepast. Opnieuw ontworpen door Music Man met behoud van betrouwbaarheid en stemvastheid.

Hals
Music Man past een unieke techniek toe om het esdoorn hout harder te maken, het het zogeheten Roasted Maple. Hierbij wordt het hout op een bescheiden temperatuur, gedurende een langere periode in een oven gelegd en cellen gaan kristalliseren. Het esdoorn hout heeft bijna dezelfde klankeigenschappen als palissander. Hals is uit één stuk, natuurlijk is de toets er wel op gelijmd. De hals is heeft een bijzondere finish ondergaan, gunstock olie met een mix van een speciale wax. Een goede gesatineerde bescherming. De halspen is met een wieltje te verstellen bij de body, zo kan je snel een correctie toepassen bij een andere snaar spanning.

Toets
Om de verstelbare halspen aan te brengen is er een gleuf in de hals gevreesd en bij deze bas is gekozen om er een ebben toets op te zetten. Ebben is erg duurzaam en dicht van structuur, dit resulteert in een directe heldere toon. Voor de inleg zijn er stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. Veel bassisten geven de voorkeur aan een toets radius van 11", zo ook deze basgitaar. Een door Music Man ontworpen compensated topnut ontbreekt niet, deze aangepaste topkam bevat correcties voor een optimale intonatie van de bas.

Elementen
Deze standaard Stingray 5 Special Bass heeft een Humbucker element in de brugpositie en een 3-standenschakelaar. In de eerste stand heb je een serie geschakelde humbucker, in het midden is hij in serie geschakeld met een filter. De achterste stand is een parallel geschakelde humbucker. Een Special kenmerkt zich door een nieuw ontworpen 18-volt preamp met 3-bands EQ, voor een nog meer toonvariatie. Dit geeft de bas meer headroom voor een extra cleane sound. Je kan alle klanken maken van modern punch naar classic tot vintage sounds.

Model: 5-Snarige elektrische basgitaar
Body: Essen
Mensuurlengte: 864mm
Hals: Selected roasted maple
Halsvorm: Standaard
Halsbinding: Geen
Halsbreedte: 44.5mm bij de topkam en 69.9mm bij de laatste fret
Toets: Ebben
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 22 Stainless steel met hoog en breed profiel
Elementen: 1x Humbucker met Neodymium magneten
Electronica: 3-Band actieve voorversterker (Volume, Hoog, Mid en Laag) & 3-Standenschakelaar
Slagplaat: Zwart
Brug: Vintage Music Man® top loaded met geharde stalen brugplaat en stainless steel zadels
Mechanieken: Custom Music Man Lightweight
Hardware kleur: Zwart
Kleur: Jet black
Afmetingen: Totale lengte: 1.162mm, Body breedte: 340mm & Body dikte: 41mm
Accessoires: Originele Music Man koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Datasheet

749699693789

Je bent misschien ook geïnteresseerd in