Music Man Stingray 5 Special Bass Maple Vintage Tobacco
In prijs verlaagd

Music Man Stingray 5 Special Bass Maple Vintage Tobacco

Deze Stingray 5 Special is lichter van gewicht, de body heeft meer comfort en heeft een 18-volt systeem voor meer headroom.

€ 2.529,00 € 2.811,00 - € 282,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

De eerste 5-snarige basgitaar is ontworpen door Ernie Ball Music Man in 1987. De Stingray 5 was geboren en kenmerkt zich door zijn krachtige punchy sound. Door de 3-Standenschakelaar zijn verschillende karakters te maken en is mede daardoor een flexibel inzetbare basgitaar. Standaard op deze serie is de prachtige roasted maple neck, dat de klankkwaliteit verhoogt. Deze Stingray 5 Special heeft ten opzichte van de Classic enkele aanpassingen. Hij is lichter van gewicht, de body heeft meer comfort en de 9-volt preamp is vervangen door een 18-volt systeem voor meer headroom. 

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Music Man producten.

Body
Gemaakt van essen dat diep lage tonen en het helder hoog accentueert. Het middengebied is minder aanwezig en heeft een mooie houtstructuur. De hoogglans polyester lak beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf. Het punt waar de body en de hals samenkomen is een stuk ergonomischer geworden dan bijvoorbeeld de Classic. Het 6-punts systeem is vervangen door een 5-punts constructie zodat hogere posities probleemloos zijn te bereiken. Music Man heeft iets gedaan aan het gewicht, door een lichtere houtsoort meer rondingen is deze basgitaar iets afgevallen. Om de balans in evenwicht te houden moesten de mechanieken ook worden aangepast. Opnieuw ontworpen door Music Man met behoud van betrouwbaarheid en stemvastheid.

Hals
Music Man past een unieke techniek toe om het esdoorn hout harder te maken, het het zogeheten Roasted Maple. Hierbij wordt het hout op een bescheiden temperatuur, gedurende een langere periode in een oven gelegd en cellen gaan kristalliseren. Het esdoorn hout heeft bijna dezelfde klankeigenschappen als palissander. Hals is uit één stuk, natuurlijk is de toets er wel op gelijmd. De hals is heeft een bijzondere finish ondergaan, gunstock olie met een mix van een speciale wax. Een goede gesatineerde bescherming. De halspen is met een wieltje te verstellen bij de body, zo kan je snel een correctie toepassen bij een andere snaar spanning.

Toets
Om de verstelbare halspen aan te brengen is de hals in de lengte doorgezaagd en een ruimte uitgefreesd zodat de halspen goed past. Vervolgens word de twee stukken weer verlijmd en lijkt het net of de volledige hals uit een stuk esdoorn bestaat. Net als bij de hals gaat het om het Roasted Maple. Voor de inleg zijn er stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. Veel bassisten geven de voorkeur aan een toets radius van 11", zo ook deze basgitaar. Een door Music Man ontworpen compensated topnut ontbreekt niet, deze aangepaste topkam bevat correcties voor een optimale intonatie van de bas.

Elementen
Deze standaard Stingray 5 Special Bass heeft een Humbucker element in de brugpositie en een 3-standenschakelaar. In de eerste stand heb je een serie geschakelde humbucker, in het midden is hij in serie geschakeld met een filter. De achterste stand is een parallel geschakelde humbucker. Een Special kenmerkt zich door een nieuw ontworpen 18-volt preamp met 3-bands EQ, voor een nog meer toonvariatie. Dit geeft de bas meer headroom voor een extra cleane sound. Je kan alle klanken maken van modern punch naar classic tot vintage sounds.

Service/Garantie
Natuurlijk heeft u recht op de wettelijk voorgeschreven garantie, maar mocht er na die periode toch iets fout gaan laten wij u niet in de steek. Maar omdat wij alle basgitaren uitvoerig controleren voordat wij ze versturen of in onze winkel van eigenaar wisselen, komt het zelden voor dat wij achteraf aanspraak moeten maken op garantie. Een basgitaar kan in de fabriek aan alle kwaliteit controles voldoen, maar voordat ze bij ons aankomen hebben ze al een hele reis achter de rug waar iets mis gegaan kan zijn. Elke basgitaar wordt bij binnenkomst gecontroleerd en nog een keer als hij bij ons vertrekt. Voldoet een basgitaar niet aan onze kwaliteitseisen, dan gaat hij gewoon terug naar de leverancier. Na jaren in dit vak te zitten weten we waar een basgitaar aan moet voldoen. We verkopen al ruim 30 jaar Music Man, dus hebben de meeste modellen in onze handen gehad.

Datasheet

1 Item