Music Man Stingray Special Bass HH Rosewood Vintage Tobacco
In prijs verlaagd

Music Man Stingray Special Bass HH Rosewood Vintage Tobacco

Music Man's eerste Stingray Bass zag het daglicht in 1976 en is uitgegroeid tot een van de meest iconische basgitaren uit de geschiedenis. De Stingray was het eerste in productie gebouwde 4-snarige basgitaar met actieve equalizer. Bent u opzoek naar deze old school bass, dan maakt Music Man ze nog onder de naam Stingray Classic. Deze Stingray Special heeft enkele veranderingen ondergaan, maar de solide constructie, elegante ovalen slagplaat, 3+1 mechaniek constructie en Music Man humbucker zijn gebleven. Wat anders is, is de lichtgewicht essen body met meer afgeronde hoeken zodat er een behoorlijke gewichtsbesparing is ontstaan. Misschien wel het belangrijkste is de 18-volt preamp, in plaats van het 9-volt systeem, deze levert voor headroom. 

€ 2.599,00 € 2.967,00 - € 368,00
Inclusief belasting
 Leverbaar in 4-5 werkdagen
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Voor deze bas geldt een tweede humbucker, die in de halspositie is geplaatst en mede door de 5-standenschakelaar ontstaan nog meer klankkarakters.

Body
Gemaakt van essen dat diep lage tonen en het helder hoog accentueert. Het middengebied is minder aanwezig en heeft een mooie houtstructuur. De hoogglans polyester lak beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf. Het punt waar de body en de hals samenkomen is een stuk ergonomischer geworden dan bijvoorbeeld de Classic. Het 6-punts systeem is vervangen door een 5-punts constructie zodat hogere posities probleemloos zijn te bereiken. Music Man heeft iets gedaan aan het gewicht, door een lichtere houtsoort meer rondingen is deze basgitaar iets afgevallen. Om de balans in evenwicht te houden moesten de mechanieken ook worden aangepast. Opnieuw ontworpen door Music Man met behoud van betrouwbaarheid en stemvastheid.

Hals
Music Man past een unieke techniek toe om het esdoorn hout harder te maken, het het zogeheten Roasted Maple. Hierbij wordt het hout op een bescheiden temperatuur, gedurende een langere periode in een oven gelegd en cellen gaan kristalliseren. Het esdoorn hout heeft bijna dezelfde klankeigenschappen als palissander. Hals is uit één stuk, natuurlijk is de toets er wel op gelijmd. De hals is heeft een bijzondere finish ondergaan, gunstock olie met een mix van een speciale wax. Een goede gesatineerde bescherming. De halspen is met een wieltje te verstellen bij de body, zo kan je snel een correctie toepassen bij een andere snaar spanning.

Toets
OOm de verstelbare halspen aan te brengen is er een gleuf in de hals gevreesd en bij deze bas is gekozen om er een palissander toets op te zetten. Palissander heeft een warmer toonkarakter dan bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Voor de inleg zijn er stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. Veel bassisten geven de voorkeur aan een toets radius van 11", zo ook deze basgitaar. Een door Music Man ontworpen compensated topnut ontbreekt niet, deze aangepaste topkam bevat correcties voor een optimale intonatie van de bas.

Elementen
Een standaard Stingray Special Bass heeft een Humbucker element en een 3-bands EQ, deze uitvoering heeft twee humbuckers en een 5-standenschakelaar voor nog meer toonvariaties. In de tweede stand worden de humbuckers single coil geschakeld en wel de buitenste, bij de vierde stand twee single coils aan de binnen kant. Standen 1-3-5 zijn parallel humbuckers. Een Special kenmerkt zich door een nieuw ontworpen 18-volt preamp met 3-bands EQ, voor een nog meer toonvariatie. Dit geeft de bas meer headroom voor een extra cleane sound. Je kan alle klanken maken van modern punch naar classic tot vintage sounds.

Model: 4-Snarige elektrische basgitaar
Body: Essen
Mensuurlengte: 864mm
Hals: Selected roasted maple
Halsvorm: Standard
Halsbinding: Geen
Halsbreedte: 41.3mm bij de topkam en 63.5mm bij de laatste fret
Toets: Palissander
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 22 Stainless steel met hoog en breed profiel
Elementen: 1x Humbucker met Neodymium magneten
Electronica: 3-Band actieve voorversterker (Volume, Hoog, Mid en Laag)
Slagplaat: White
Brug: Vintage Music Man® top loaded verchroomd met geharde stalen brugplaat en stainless steel zadels
Mechanieken: Custom Music Man Lightweight
Hardware kleur: Verchroomd
Kleur: Vintage tobacco
Afmetingen: Totale lengte: 1.140mm, Body breedte: 343mm & Body dikte: 41mm
Accessoires: Originele Music Man koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Datasheet

749699693659

Je bent misschien ook geïnteresseerd in