Salvador Cortez CC06JR 3/4-Klassieke gitaar
Lowest Price Guaranteed

Salvador Cortez CC06JR 3/4-Klassieke gitaar

De Salvador Cortez CC06JR uit de Student Line heeft een gelamineerd ceder houten bovenblad en gelamineerd agathis houten zij- en achterkant. Ceder heeft een volle toon en agathis heeft net als mahonie een warm karakter. Er is gekozen voor een gesatineerde lak, deze is dunner en laat het hout beter trillen, dus een betere klank. De CC06JR is een korte mensuur gitaar, namelijk 580mm. Dit is geschikt voor kinderen in de leeftijdsklasse 8-12 jaar. Wij van Muziekhandel Piet Joosten controleren en stellen de gitaar af zodat u thuis direct kunt gaan spelen. Net als de meeste Salvador Cortez gitaren heeft deze klassieke gitaar een carbon stelpen om de hals te kunnen aanpassen.

€ 135,00 € 170,00 - € 35,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Bovenblad: Gelamineerd Ceder
Gelamineerd cederhout wordt meestal gebruikt voor bovenbladen van klassieke gitaren, het heeft minder volume en een minder rijke toon t.o.v. massief ceder. Ook zitten er voordelen aan gelamineerd hout, het goedkoper, minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Het meeste cederhout komt uit de VS of Canada. Het klinkt warmer als bijvoorbeeld fichte.

Zij- en Achterkant: Gelamineerd Agathis
Agathis wordt voornamelijk gebruikt is goedkopere elektrische (bas)gitaren en in laminaatvorm bij akoestische gitaren. Qua toon is het te vergelijken met mahonie, warm en een goede naklank. Maar heeft geen indrukwekkende houttekening. Dit hout komt veel voor in het zuidelijke deel van Azië en Australië. De bomen van de Australische variant kunnen duizenden jaren oud zijn en worden gebruikt bij high-end instrumenten.

Toets: Zwart walnoten
Veel gitaarbouwers zijn opzoek naar alternatieven voor palissander, wat een van de meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar is. Palissander wordt steeds schaarser, een alternatief is zwart walnoten. Het klinkt iets helderder dan palissander en heeft een donkere tekening.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Salvador Cortez producten.

Model: 6-Snarige nylonsnarige akoestische gitaar met korte mensuur
Bovenblad: Gelamineerd ceder
Bracing: Waaiervorm
Zij- & Achterkant: Gelamineerd agathis
Bodybinding: Zwart kunststof
Rosette: Standaard
Mensuurlengte: 580mm
Hals: Sapele
Halsbinding: Geen
Toets: Zwart walnoten
Toetsinleg: Geen
Fretten: 19
Slagplaat: Geen
Mechanieken: Standaard open met championkleurige knoppen
Brug: Zwart walnoten
Hardware kleur: Goudkleurig
Electronica: Geen
Afmetingen: Body lengte: 420mm, Body onder: 338mm, Body boven: 255mm, Body midden: 226mm, Body dikte: 85mm & Topkambreedte: 48mm
Kleur: Naturel gesatineerd
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Datasheet

8719147411168
1 Item

Je bent misschien ook geïnteresseerd in