Schecter C-1 Koa Elektrische gitaar Natural Satin
Lowest Price Guaranteed

Schecter C-1 Koa Elektrische gitaar Natural Satin

Deze Schecter C-1 Koa komt uit de Diamond Series en een replica van een model uit de Schecter's boutique custom shop. Koa is een exotisch toonhout dat alleen te vinden is op Hawaii, het ziet er niet alleen prachtig uit, het klinkt ook super. De C-1 heeft een archted top van Koa met een zwarte kunststof binding en een mahonie achterkant. Geheel uitgevoerd in een gesatineerde lak om het hout optimaal te laten resoneren. Een ebben toets met abalone blokinleg is geplaatst op een mahonie hals die weer verlijmd is in de body. De ultra access hals zorgt ervoor dat hoge posities eenvoudig te bereiken zijn.

€ 1.235,00 € 1.673,00 - € 438,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Al met al een sustainrijk instrument waar goede elementen in thuis horen. Schecter USA maak in hun fabriek, te California, hoogwaardige elementen en voor deze gitaar twee USA San Andreas™ humbuckers. Andere kenmerken zijn de TonePros Tune-o-matic brug waarbij de snaren door de body gaan, jumbo fretten, Ernie Ball Compensated topkam en Schecter locking mechanieken.

Body
De body is opgebouwd uit twee delen massieve mahonie houtdelen met een bookmatched koa top. Mahonie geeft de gitaar een warm karakter en de nodige sustain. Koa deelt deze eigenschappen met de toevoeging van iets wat meer hogere frequenties. De top is arched, dus afgerond aan de zijkanten voor meer speelcomfort.

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie dat de gitaar stabiliteit geeft en de kans op tordatie verkleint. Een verstelbare halspen ontbreekt niet, deze is te verstellen bij de kop. De verbinding met de body is een zogeheten set-in neck, een gelijmde verbinding waarbij de hals een stukje in de body doorloopt. Dit is een uiterst sterk systeem en draagt bij aan de verbetering van het sustain. Een Thin C vormgegeven hals maakt hem geschikt voor bijna iedere gitarist. De kop van de hals is voorzien van een stukje koa fineer en vormt dan een mooi geheel met de body. Langs de hals en kop is een zwarte binding gebruikt, net als bij de body.

Toets
Ebben heeft prachtige allround klankeigenschappen en is uiterst duurzaam. Vaak donker van kleur, maar er zijn genoeg variaties waarbij er tekeningen te zien zijn. Voor de inleg zijn er parelmoeren blokken gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten positieaanduidingen in de vorm van stippen. Schecter kiest voor een 14" fretboard radius, plezierig voor zowel de slaggitarist als de solist.

Elementen
Schecter's San Andreas elementen hebben een hoge output. De midden en hoge tonen zijn krachtig en duidelijk aanwezig, het mid-laag en laag zijn perfect om de sound te dragen. Kortom een in balans klinkende humbucker die de grond doet schudden. Een belangrijke eigenschap is dat ze voldoende karakter hebben om op te vallen in de mix met andere instrumenten. De toonregeling is voorzien van een push-pull potmeter, het is dus mogelijk om enkelspoel sounds te maken voor meer diversiteit aan klanken.

Brug
Het is een TonePros T3BT tune-o-matic brug waarbij de snaren door de body lopen. Dit zorgt voor meer sustain en verbeterd te toonkwaliteit. Deze brug heeft individuele zadels waarmee elke snaar perfect geïntoneerd kan worden. De hoogte van de brug is te verstellen door de twee bouten die in de body gemonteerd zijn.

Model: 6-Snarige elektrische gitaar
Body: Mahonie met koa top
Mensuurlengte: 648mm
Hals: Mahonie (Gelijmd)
Halsvorm: Dun c-model (20mm bij de topkam en 23mm bij de twaalfde fret)
Halsbinding: Kunststof
Halsbreedte: 42mm
Toets: Ebben
Toetsinleg: Parelmoeren blokken
Fretten: 24 X-Jumbo
Elementen: 2x Schecter USA San Andreas™ Humbuckers
Electronica: 3-Standenschakelaar, Volumeregeling & Toonregeling met push-pull functie
Slagplaat: Geen
Brug: TonePros T3BT Tune-o-matic (String-thru body)
Mechanieken: Schecter Locking
Hardware kleur: Zwart
Kleur: Naturel gesatineerd
Afmetingen:
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Datasheet

815447024836
1 Item

Je bent misschien ook geïnteresseerd in