Schecter C-1 SLS Elite Elektrische gitaar Antique Fade Burst
Lowest Price Guaranteed

Schecter C-1 SLS Elite Elektrische gitaar Antique Fade Burst

De Schecter C-1 SLS Elite kenmerkt zich door de zogeheten wingbody. Dit is een doorlopende hals met twee body delen die daar aan gelijmd zijn en in dit geval een mooie bookmatched flame maple top aan de bovenkant. Nieuw is het gebruik van twee Fishman® Fluence Modern humbuckers. Deze pickups zijn vrij van hum en andere ongewenste bijgeluiden. Dit komt omdat ze zijn opgebouwd uit printplaat materiaal i.p.v. koperdraad. SLS Elite gitaren kenmerken zich door de Swamp ash body met flamed maple top, hals verbinding met ultra access zodat hoge posities eenvoudig te bereiken zijn. Dan iets wat niemand ontgaat is zijn prachtige Antique fade burst finish, van naturel overlopend naar kastanje bruin.

€ 1.325,00 € 1.735,00 - € 410,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Andere kenmerken zijn de Hipshot Hardtail, kunststof bodybinding, stainless steel fretten, Ernie Ball Compensated topkam en ebben toets met offset reverse dot inleg.

Body
De body is opgebouwd uit twee delen massief moeras essen hout die aan de doorlopende hals zijn  verlijmd. Bovenop deze constructie zijn twee massieve delen gevlamd esdoornhout gelijmd, ze zijn bookmatched en dit zorgt voor een symmetrisch geheel. Moeras essen komt voornamelijk uit de zuidelijke delen van de VS, het heeft een wat fellere respons en wat meer hoog dan elzen. De warmte en sustain blijven ruim voldoende aanwezig. Het esdoorn dat gebruikt wordt voor de top geeft de gitaar meer helderheid en een luxe uitstraling. Deze top is arched, dus afgerond aan de zijkanten voor meer speelcomfort.

Hals
Hij bestaat uit zeven delen hout die onderling met elkaar zijn verlijmd. Esdoorn, walnuten en padauk zijn de gebruikte houtsoorten en een carbon fiber versteviging zorgen voor een uiterst stabiele hals waarbij torderen echt niet mogelijk is. Een verstelbare halspen, die te verstellen is bij de body, zorgt voor een perfecte afstelling van de snaar spanning. Een ultra dunne c-vormige hals is geliefd bij veel moderne gitaristen.

Toets
Ebben heeft prachtige allround klankeigenschappen en is uiterst duurzaam. Vaak donker van kleur, maar er zijn genoeg variaties waarbij er tekeningen te zien zijn. Voor de inleg is er het prachtige abalone gekozen, in off-set dot en reverse dot opstelling. Abalone is een schelpmateriaal en in dit geval van de zeeoor. Aan de zijkant van de toets zitten positieaanduidingen in de vorm van stippen. Schecter kiest voor een compound radius fretboard, de toets heeft bij de topkam een ronding van 12" en loopt vlakker uit naar de body waar deze een radius heeft van 16". Het spelen van akkoorden doen gitaristen het liefst op een meer ronde toets, soleren en bendingen juist op een vlakkere toets. Dit is beste van twee werelden. 

Elementen
Twee Modern Fishman Fluence humbuckers zorgen voor de toonoverdracht naar de versterker. In de halspositie een alnico element voor muzikaliteit, kracht en het explosieve waar alnico om bekend staat. Geschikt voor volle akkoorden en vloeiende solo's. Het brug element is keramisch, dit geeft hem een snijdende attack, brutale agressie en een passieve punch. In een gitaar zitten dus veel karakters. Het zijn geen actieve elementen, maar toch moeten ze worden gevoed door een batterij die aan de achterzijde makkelijk is te vervangen. Zowel de volume- en toonregeling zijn voorzien van een push-pull potmeter. Het is dus mogelijk om elke humbucker afzonderlijk een ander karakter te geven.

Brug
Het is een Hipshot Hardtail en de snaren door de body lopen. Dit zorgt voor meer sustain en verbeterd te toonkwaliteit. Deze brug heeft individuele in hoogte te verstellen zadels en elke snaar kan perfect geïntoneerd worden door de schroef aan de achterzijde van de brug.

Model: 6-Snarige elektrische gitaar
Body: Moeras essen met gevlamd esdoorn top
Mensuurlengte: 648mm
Hals: Esdoorn/Walnoten/Padauk (Neck-Thru)
Halsvorm: Dun c-model (19mm bij de topkam en 20mm bij de twaalfde fret)
Halsbinding: Kunststof
Halsbreedte: 42mm bij de topkam
Toets: Ebben
Toetsinleg: Abalone stippen
Fretten: 24 X-Jumbo Stainless steel
Elementen: 2x Fishman Fluence Modern Humbuckers
Electronica: 3-Standenschakelaar, Volumeregeling met push-pull functie & Toonregeling met push-pull functie
Slagplaat: Geen
Brug: Hipshot hardtail
Mechanieken: Schecter Locking
Hardware kleur: Zwart
Kleur: Antique fade burst
Afmetingen:
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Datasheet

815447024966
1 Item

Je bent misschien ook geïnteresseerd in