Schecter Coupe Hollowbody gitaar Dark Emerald Green
In prijs verlaagd

Schecter Coupe Hollowbody gitaar Dark Emerald Green

Schecter Coupe is een echte Rock 'n Roll gitaar. Door zijn Dark emerald green finish heeft hij veel weg van een iconische gitaar uit 1959.

€ 1.349,00 € 1.673,00 - € 324,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Schecter heeft de geschiedenisboeken voor deze Coupe er eens op nageslagen. In 1959 heeft een gerenomeerd merk beginnend met een G en eindigt op een H een groene hollowbody gemaakt. Inmiddels zijn deze gitaren voor menig gitarist onbetaalbaar. Met de Schecter's Coupe ga je terug in de tijd van de Rock 'n Roll. Hij is geschikt voor zowel studio werk als op het podium. De twee Tesla FilterTron elementen, originele Bigsby tremolo en goudkleurige hardware geven hem de juiste looks.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Schecter producten. Ook hebben we het grootste aanbod voorradige Schecter gitaren en basgitaren van de Benelux.

Body
Deze semi-hollowbody archtop heeft een enkele cutaway en is 16-Inch breed, de diepte is iets meer dan 6cm. Om het rondzingen op het podium te beperken is hij is opgebouwd uit gelamineerde esdoorn houtdelen. Esdoorn klinkt harder als bijvoorbeeld mahonie. Langs de body zijn crème kleurige bindingen aangebracht met een zwart lijntje, bij klankgatten zijn geen bindingen aangebracht.

Hals
Hij bestaat uit drie delen esdoorn die onderling met elkaar zijn verlijmd, hak, middenstuk en kop. Dit zorgt voor een uiterst stabiele hals waarbij torderen bijna niet mogelijk is. Een verstelbare halspen, die te corrigeren is bij de kop, zorgt voor een perfecte afstelling van de snaar spanning. De traditionele c-vormige hals voelt vertrouwd aan en heeft een standaard 43mm breedte. Een zwarte plaat op de kop is voorzien van het logo en een decoratief symbool. De hals is verlijmd in de body, een zogeheten set-in neck.

Toets
Ebben heeft prachtige allround klankeigenschappen en is uiterst duurzaam. Vaak donker van kleur, maar er zijn genoeg variaties waarbij er tekeningen te zien zijn. Voor de inleg zijn gespleten pearloid blokken gebruikt. Aan de zijkant van de toets is een crème kleurige binding aangebracht en daar zitten zwarte positieaanduidingen in de vorm van stippen. Schecter kiest voor een radius van 12", wat redelijk standaard is voor dit type gitaar.

Elementen
Twee originele Tesla FitterTron TV-ML1 elementen staan voor een heerlijke en heldere vintage sound. Het brugelement heeft een hogere output, zodat hij rijker klinkt. De TV-ML1 is gemaakt van "plain enamel" koperdraad met Alnico 5 magneten. De koolstaven zijn in wax gedompeld voor meer stabiliteit en een authentieke sound. Daarbij is het zelfs mogelijk elk element afzonderlijk enkelspoels te schakelen. Humbucker in de nek en single coil in de brug, andersom, beide single coil of beide humbucker. Een uitgebreid aan klankmogelijkheden. Uitgevoerd met een goudkleurige elementkap.

Brug
Met de TOM roller brug van TonePros glijden de snaren als het ware over de zadels bij het gebruik van de tremolo. Hierdoor blijft de gitaar beter op stemming en zorgt ook voor minder snaarbreuk. Schecter kiest voor een originele Bigsby B70 vibrato. Beide hebben een goudkleurige finish voor die luxe uitstraling.

Datasheet

1 Item