Schecter Nick Johnston TRAD Elektrische gitaar Atomic Silver
Lowest Price Guaranteed

Schecter Nick Johnston TRAD Elektrische gitaar Atomic Silver

Nick Johnston is een virtuoze Canadese gitarist die enkele jaren geleden de overstap maakte naar Schecter Guitars. Hij was zo onder de indruk van de kwaliteit, sound en bespeelbaarheid dat hij een Traditional gitaar moest hebben. Zijn eerste Signature gitaar heeft dezelfde looks als dit aantrekkelijk geprijsde model uit Indonesië. Atomic Silver finish, speciale Schecter Diamond Nick Johnston Single Coils, Graph Tech topkam, dunne c-vormige hals en 14"-radius hals.

€ 795,00 € 991,00 - € 196,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
Op het eerste gezicht lijkt hij op het bekendste ST-Model, maar er zijn toch verschillen. Wel is er gekozen voor elzen hout, dit heeft een breed toonbereik en is vooral sterk in mid- en laag frequenties. Het stuk waar je met je rechterarm op rust iets afgevlakt voor meer speelcomfort. Net als het middenstuk aan de achterzijde. Het punt waar de body en de hals samenkomen is afgevlakt zodat hogere posities probleemloos zijn te bereiken. De hoogglans polyester beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
De esdoorn hals is uit één stuk, natuurlijk is de toets er wel op gelijmd. Het geeft de gitaar extra helderheid en ondersteund de harmonieën. De dunne c-vormige hals voelt gelijk vertrouwd aan. Een gesatineerde polyester finish wordt gebruikt voor de hals. Veel moderne gitaristen geven hier de voorkeur aan. Veel Schecter gitaren zonder Floyd Rose worden afgemonteerd met locking mechanieken, zo ook deze signature gitaar. Net als bij de meeste ST-Modellen is de hals met vier schroeven bevestigd aan de body. De halspen is bij de kop te verstellen m.b.v. een inbussleutel, zo kan je snel een correctie toepassen bij een andere snaar spanning.

Toets
Hiervoor is een van de meest gebruikte houtsoorten gebruikt, namelijk palissander. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder en het is de veel voorkomen combinatie met een esdoorn hals. Voor de inleg zijn er stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. Schecter kiest voor een vlakke 14" radius, dit maakt het opdrukken van snaren een stuk makkelijker. Kijken we bij veel andere merken dan is deze ronder, namelijk 9.5" radius.

Elementen
De drie speciaal ontwikkelde single coils worden speciaal voor deze gitaar gemaakt. Nick Johnston heeft samen met Schecter elementen ontwikkeld die passen bij zijn brede muzieksmaak. Om de prijs aantrekkelijk te houden worden deze Diamond modellen in Azië gemaakt met behoud van Nick's karakter.

Datasheet

815447023914
1 Item

Je bent misschien ook geïnteresseerd in