• In prijs verlaagd

Schecter Synyster Gates Custom-S Elektrische gitaar Black w/ Silver Pinstripes

€ 1.735,00
€ 1.399,00 € 336,00 korting
Inclusief belasting

Schecter Synyster Gates Custom-S in Black w/ Silver Pinstripes met Sustainiac en Schecter USA elementen.

Aantal
Leverbaar in 4-5 werkdagen

  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Deze Schecter Custom-S in Black with Silver Pinstrips is het artist model gitaar van Synyster Gates. Zijn gitaar heeft de contouren van een Avenger en is uitgerust met een Floyd Rose double locking tremolosysteem. Schecter heeft deze gitaar voorzien van een Sustainiac® neck pickup, die een gecontroleerd feedback sustain maken. Voorheen werd er een TB-8 element gebruikt van SD, maar Schecter en Gates hebben in de Schecter fabriek in Amerika het ideale element ontwikkeld voor de nieuwe generatie Custom modellen. Krachtig en diepe lage tonen zijn geen probleem. De mahonie hals met versterkte carbon fiber stukken is verlijmd met de mahonie body. Andere kenmerken zijn: Ebben toets, Pearloid 'SYN' met 'Deathbat' toetsinleg, zwarte hardware en glow in the dark side dots. 

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Schecter producten. Ook hebben we het grootste aanbod voorradige Schecter gitaren en basgitaren van de Benelux.

Body
Veel gitaristen zijn dit model gitaar als het originele Synyster Gates ontwerp, maar de contouren zijn van Schecter's Avenger. De finish, Black with Silver pinstripes, is wel aan SG toe te kennen. Om voldoende sustain te genereren is de keuze voor mahonie voor de hand liggend. Daarnaast heeft het een ronde warme toon. Het deel waar je met je rechterarm op rust iets afgevlakt voor meer speelcomfort. Net als het middenstuk aan de achterzijde. Het punt waar de body en de hals samenkomen is een stuk ergonomischer zodat hogere posities probleemloos zijn te bereiken. De achterkant is volledig zwart. Een hoogglans polyester coating beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
Gemaakt van drie delen mahonie met carbon versteviging voor extra stabiliteit. Dus is bestand tegen de tand des tijds. Een standaard hals kan vervormen door veroudering, temperatuurwisselingen en vocht veranderingen door de jaren heen. Een driedelige hals blijft mooi en lang prettig bespeelbaar.

Toets
Ebbenhout heeft een pittig, scherpe klank met de dichtheid van esdoorn, maar met meer brose structuur, ge-oilde poriën en een sterkere basis toon als maple. Het heeft een enorme hoeveelheid percussieve boventonen bij het gebruik van een plectrum. Kort daarna dempt de toon, maar met behoud van een lange sustain. Voor de inleg is het originele ontwerp van Synyster gebruikt, gemaakt van pearloid. Aan de zijkant van de toets is een zwarte kunststof binding waarin ook positieaanduidingen in de vorm van stippen zijn gebruikt. 

Elementen
Het halselement is de beruchte Sustainiac®, deze geeft een gecontroleerd feedback sustain alsof je speelt voor een harde versterker en zo je snaren extra laat trillen. Er ontstaan dan unieke harmonieën. Het brug element komt uit eigen stal, deze Schecter USA Synyster Gates signature humbucker is een waanzinnige mix vormen tussen kracht, ondersteuning, duidelijkheid en definitie! Deze nieuwe passieve  krachtpatsers duwt bijna 18K met behoud van detail en dynamiek. Met behulp van drie precisie geslepen keramische magneten en voorzien van een cover waar het Syn logo in is verwerkt. De pick-ups is hand waxed ingegoten om feedback en rondzingen te elimineren, zelfs  bij enorme volumes. 4-Voudige bedrading is standaard om enkelspoel schakelingen mogelijk te maken. 

Brug
Synyster Gates gebruikt zijn tremolo intensief en een degelijke tremolo van Floyd Rose is dan de beste keuze. Uit de 1500-Series is dit een double locking tremolo, de snaren worden geklemd in de brug en bij de topkam. Deze brug heeft individuele zadels zodat elke snaar perfect geïntoneerd kan worden. Hoogte van de brug kan worden bepaald door de twee bouten in de body. Enkele schroeven zijn in een  zilverkleur uitgevoerd.

Mechanieken
Zwarte Grover Rotomatic 18:1 mechanieken. De overbrenging is 18:1, dus perfect te gebruiken voor exacte afstemmingen. Andere kenmerken zijn: verwijderbare knop, geschroefde bussen en een 10mm diameter mechaniekgat.

Schecter