Schecter T SH-1B Elektrische gitaar Emerald Green Pearl
In prijs verlaagd

Schecter T SH-1B Elektrische gitaar Emerald Green Pearl

Michael Ciravolo, directeur bij Schecter heeft in de jaren negentig verschillende modellen ontworpen, waaronder de Tempest. Deze zijn er in flattop, archtop en nu ook met klankkamer. Vandaar de naam Tempest Semi/Hollow (T S/H). Een gitaar met veel retro kenmerken zoals een originele Bigsby B70 tremolo systeem. Doordat de gitaar een klankkamer is de totale sound opener, meer akoestisch. Naast de 3-standenschakelaar is er een extra switch waarmee je de mini humbuckers als single coils kan schakelen. Nu ontstaat er een enorme keuze aan klanken, waardoor hij voor bijna elke muziekstijl geschikt is. Van country, blues, pop, jazz en rock.

€ 1.099,00 € 1.363,00 - € 264,00
Inclusief belasting
 Leverbaar in 4-5 werkdagen
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
Een asymmetrische dubbele cutaway vorm zonder welvingen of uitsparingen voor je arm of buik. De body is gemaakt van mahonie, dat zorgt voor een warm en vol karakter. Sustain is er genoeg, maar door de klankkamer wel wat minder als een LP-Model. Een mooi detail is de witte binding aan de bovenkant en achterkant van de body. Een set-neck verbinding zorgt voor een gladde overgang van hals naar body en verbeterd het sustain. De body is uitgevoerd met een Emerald green pearl finish, hierbij wordt een groene toner gebruikt en dan een dunne semi-gloss transparante finish over gespoten. De lak is zo dun dat je de poriën van het hout kan voelen.

Hals
Gemaakt van drie delen mahonie en draagt bij aan het warme klankkarakter. Deze constructie is zeer sterk en heeft een lange levensduur. Een standaard hals kan vervormen door veroudering, temperatuurwisselingen en vocht veranderingen door de jaren heen. Een driedelige hals blijft mooi en lang prettig bespeelbaar. De hals is verlijmd in de body, een zogeheten set-in neck. De afwerking is gelijk aan die van de body. Op de kop zit een zwarte kunststof plaat met het logo van Schecter. De hals is af te stellen bij de kop, onder een afdekplaatje zit een pen en hiermee kan je hem afstellen op de juiste snaren en spanning.

Toets
Palissander, dit is een van de meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar. Duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Voor de inleg zijn er luxe pearloid blokken gebruikt. Aan de zijkant van de toets is een witte kunststof binding waarin ook positieaanduidingen in de vorm van stippen zijn gebruikt. Schecter kiest voor een vlakke 14" radius, dit maakt het opdrukken van snaren een stuk makkelijker. 

Elementen
De twee Diamond SuperRock mini-humbuckers zijn afgeleid van Schecter populaire SuperRock humbuckers, iets minder output vanwege het compactere design. Maar daardoor wel iets meer vintage en daardoor voor de meest uiteenlopende muziekstijlen geschikt. Dikke humbucker sound tot kristal helder hoog in een single coil stand. Want met de extra schakelaar kunnen de mini-humbuckers ook als single coils geschakeld worden. Deze elementen klinken muzikaal en beschikken over genoeg dynamiek.

Brug
Een goede tremolo en een Retro look, dan kan het niet anders dat er een originele Bigsby op moet. Schecter heeft voor de B70 gekozen en Roller TonePros TOM brug. De zadels zijn een soort wieltjes en daardoor rollen de snaren over de brug. Minder kans op snaarbreuk en een beter gestemde gitaar bij het gebruik van de tremolo. Deze brug heeft individuele zadels zodat elke snaar perfect geïntoneerd kan worden. Hoogte van de brug kan worden bepaald door de twee bouten in de body.

Model: 6-Snarige elektrische gitaar
Body: Mahonie met klankkamers
Mensuurlengte: 628mm
Hals: 3-Delen mahonie (Set-neck)
Halsvorm: C (Dikte: 21mm bij eerste fret & 23mm bij twaalfde fret)
Halsbinding: Wit kunststof
Halsbreedte: 42mm bij topkam
Toets: Palissander
Toetsinleg: Pearloid blokken
Fretten: 22 X-Jumbo
Elementen: 2x Schecter Diamond SuperRock Mini-Humbuckers
Electronica: 2x Volumeregeling, 2x Toonregeling, 3-Standenschakelaar & 2-Standenschakelaar (SC/HB)
Slagplaat: Zwart
Brug: Bigsby B70 Tremolo met Roller TonePros TOM TPFR
Mechanieken: Grover Rotomatic 18:1
Hardware kleur: Verchroomd
Kleur: Emerald green pearl (Gesatineerd)
Afmetingen:
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Datasheet

815447022955

Je bent misschien ook geïnteresseerd in