Seagull Coastline Grand Cedar Akoestische gitaar
In prijs verlaagd

Seagull Coastline Grand Cedar Akoestische gitaar

De Grand Cedar uit de Coastline serie is een van de kleinste akoestische gitaar uit het Seagull programma. De hals van deze Seagull is super stabiel en hand made in Canada.

€ 459,00 € 489,00 - € 30,00
Inclusief belasting
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Veel gitaristen zijn opzoek naar een extra gitaar die lekker compact is. Lekker voor op de bank of om mee te nemen. Seagull voldoet aan deze vraag door een Grand te ontwikkelen. Geen 0-Model of andere vintage replica, maar een nieuw ontwerp. Veel kleinere gitaren hebben een 12-fret body of een korte mensuur. Deze Seagull is gewoon compacter. Voor zo'n compacter body heeft deze akoestische gitaar een geweldig sound en uitstekend speelcomfort. Deze gitaar heeft een massief cederen bovenblad en gelamineerd wild kersen kast. De finish is een satijn lak.

Bovenblad: Massief Ceder
Veel cederhout dat gebruikt wordt voor bovenbladen van akoestische gitaren komt uit de VS of Canada. Aangezien Norman uit Canada komt is dit natuurlijk een logische keuze. Het geeft een mooi warm geluid met voldoende laag. Als we het vergelijken met fichte heeft het wat minder hoog en misschien iets minder volume. Seagull gebruikt alleen ceder hout van oude bomen, de dichte en rechte nerven zijn mede bepalend voor de toonkwaliteit. De met de hand geselecteerde bovenbladen zijn erg flexibel zodat ze goed kunnen vibreren.

Zij- en Achterkant: Gelamineerd Wild kersen
De body van deze akoestische gitaar bestaat uit gelamineerde Canadese wild kersen houtdelen. Gelamineerd omdat is makkelijker is om te bewerken en het minder gaat rondzingen wanneer de gitaar wordt uit versterkt. Natuurlijk heeft dit invloed op de dynamiek van de klank, maar Seagull gebruikt drie dunne lagen massief hout voor zijn laminaat. Veel merken in dit segment gebruiken tussen de lagen door geperst hout en dat heeft veel meer invloed op de toonkwaliteit. De dichtheid en reflectie van kersenhout heeft veel overeenkomsten als dat van esdoorn. De rijke toon, krachtig middengebied en goede balans zonder dat het ten koste gaat van de bassen of hoge frequenties zijn uitstekende eigenschappen voor deze gitaar. Een gesatineerde lak zorgt voor voldoende bescherming en laat het hout optimaal resoneren.

Hals
Wie de vlag van Canada kent weet dat daar een maple leaf (esdoorn blad) op staat afgebeeld. Om de Coastline Serie hiervan een stukje mee te geven gebruikt Seagull Silver leaf voor de hals. Een sterk houtsoort dat de hoge tonen van de gitaar doet versterken. Hij bestaat uit twee delen, het middenstuk en kop zijn uit een stuk hout, de hak is daar aan toegevoegd. Deze constructie zorgt voor een sustainrijke toon. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De hoek waaronder de hals op de body wordt geplaatst speelt een belangrijke rol in de klankkwaliteit. Als de hals te ver naar achteren is geplaatst verlies je bassen en gaat de gitaar dun klinken. Andersom verlies je hoge tonen en gaat de gitaar dof klinkenk pitch. Seagull heeft een bijzondere hals/body constructie waarbij geen lijm wordt gebruikt, hout op hout dus. Lijm zou vibraties kunnen absorberen en dat is niet gunstig voor de toonkwaliteit. Veel gitaristen houden van een gesatineerde hals en ook deze gitaar voldoet aan deze wens. Het kopje heeft een zwarte afdekplaat met Norman's logo, een houten binding voor de finishing touch. Seagull kiest voor een hoogwaardige topkam, namelijk TUSQ van Graph tech, ook weer om de beste toon te behalen.

Toets: Palissander
Dit is het meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Zoals bij de meeste akoestische gitaren zijn er positieaanduidingen in de vorm van stippen aangebracht.

Grand
Een eigen ontwerp van Robert Godin, de oprichter van Seagull. Ideaal voor op de bank of voor onderweg. Ook minder grote mensen waarderen deze compacte gitaar. Zijn mensuurlengte is gelijk aan die van een Auditorium, namelijk 24.9". Een standaard Dreadnought is 25.5". Verwacht geen diepe bassen zoals bij een Dreadnought, maar in dit segment klinkt hij echt volwassen.

Datasheet

1 Item