Sterling by Music Man AX3S Elektrische gitaar Black
In prijs verlaagd

Sterling by Music Man AX3S Elektrische gitaar Black

De Sterling by Music Man AX3 Elektrische gitaar in Black heeft een originele, klassiek ontwerp dat vertrouwd is bij menig gitarist.

€ 368,00 € 399,00 - € 31,00
Inclusief belasting
 Leverbaar in 4-5 werkdagen
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

De AX3 is een origineel, klassiek ontwerp dat vertrouwd is bij menig gitarist. Dit ontwerp werd echt populair in de jaren negentig toen meneer Van Halen erop speelde. Deze Sterling is een betaalbaar alternatief voor de Music Man Axis Super Sport. Zo heeft deze Sterling by Music Man net als de originele Axis een 5-way switch, asymmetrische hals, twee humbuckers en een vintage style tremolo. Door zijn relatief compacte bouw is hij uitermate geschikt voor gitaristen die qua postuur iets kleiner zijn.

Body
De body is opgebouwd uit meerder delen massieve lindenhout en is relatief licht van gewicht. Het heeft bijzonder goede klankeigenschappen, een mooie warme toon en een goede sustain. De ergonomisch vormgegeven body heeft een "belly cut", een uitsparing aan de achterkant van de body voor extra speelcomfort. Achter waar de hals in de body komt is afgerond zodat de hoge posities probleemloos te bereiken zijn. Langs de bovenkant van de body is een witte decoratieve binding aangebracht.

Hals
Deze is vervaardigd uit een stuk esdoorn met een verlijmde toets. Voor de toets op de hals wordt verbonden is er een verstelbare halspen aangebracht, die verstelbaar is bij de body. Net als bij de meeste Music Man instrumenten. De verbinding met de body is een zogeheten bold-on, een geschroefde verbinding. Veel merken werken met een 4-punts systeem, bij Sterling is het met vijf schroeven. Een asymmetrische hals is kenmerkend nieuw voor de Axis gitaar. Dit sluit geweldig aan bij de vormgeving van de menselijke hand. 

Toets
Deze is gemaakt van Jatoba hout en wordt ook wel een Braziliaans kersen genoemd. Het zit qua toon, hardheid en structuur tussen esdoorn en palissander. Jatoba is goed te vergelijken met ovangkol. Dus iets meer in balans als het gaat om warmte en helderheid. De kleur neigt iets meer naar oranje-bruin net als koa. Elk stukje hout is uniek en kan dus van kleur en structuur per gitaar variëren. Voor de inleg zijn er witte kunststof stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten positieaanduidingen ook in de vorm van stippen. Sterling kiest voor een traditionele 9.5" fretboard radius.

Elementen
Sterling by Music Man kiest voor twee humbuckers met de mogelijkheid deze te splitten, zo ontstaan er ook single coil mogelijkheden. Ze klinken warm met een beetje vintage karakter en zijn daardoor allround inzetbaar. Er is een 5-standenschakelaar gebruikt zodat er op de 2de en 4de stand enkelspoel configuraties zijn. Een toonregeling en volume knop ontbreken niet.

Brug
Het is een vintage tremolo met een 2-punts systeem. Dit zorgt voor voldoende stabiliteit, zodat ontstemmen tot het minimum wordt beperkt. De hoogte van de brug is te verstellen door de twee bouten die in de body gemonteerd zijn. Elke snaar kan afzonderlijk worden geïntoneerd en op de gewenste hoogte worden gezet.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Sterling by Music Man producten.

Datasheet