Sterling by Music Man CT50 Elektrische gitaar Cutlass 3-Tone Sunburst
In prijs verlaagd

Sterling by Music Man CT50 Elektrische gitaar Cutlass 3-Tone Sunburst

Deze Sterling by Music Man CT50 is betaalbare versie van de USA Music Man Cutlass. Dit model in 3-Tone sunburst heeft een basswood body en rosewood toets.

€ 699,00 € 799,00 - € 100,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Deze Sterling by Music Man CR50 is betaalbare versie van de Amerikaanse Music Man Cutlass. Dit model in 3-Tone sunburst heeft een basswood body, rosewood toets en een super gladde moderne tremolo systeem. De oversized kop met 4 linker en 2 rechter locking mechanieken zorgen voor een superieure stemvastheid. Samen met drie Vintage stijl single coils is het een mix van de oude wereld, styling met modern design en speelbaarheid.

Body
De body is opgebouwd uit meerder delen massieve lindenhout en is relatief licht van gewicht. Het heeft bijzonder goede klankeigenschappen, een mooie warme toon en een goede sustain. De ergonomisch vormgegeven body heeft veel rondingen voor extra speelcomfort. Achter waar de hals in de body komt is afgerond zodat de hoge posities probleemloos te bereiken zijn.

Hals
Deze is vervaardigd uit een stuk esdoorn met een verlijmde toets. Voor de toets op de hals wordt verbonden is er een verstelbare halspen aangebracht, die verstelbaar is bij de body. Net als bij de meeste Music Man instrumenten. De verbinding met de body is een zogeheten bold-on, een geschroefde verbinding. Veel merken werken met een 4-punts systeem, bij Sterling is het met vijf schroeven. Een asymmetrische v-vormige hals is kenmerkend voor een Cutlass gitaar. Dit sluit geweldig aan bij de vormgeving van de menselijke hand. In het begin misschien even wennen, maar naar een minuten voelt het vertrouwd en wil je zelfs niet meer terug naar een c-vorm. Net als bij zijn Amerikaanse broer zijn er locking mechanieken gebruikt in de 4+2 stijl. De hals is gesatineerd afgewerkt.

Toets
alissander is het meest voorkomende houtsoort voor een toets, LP-Model, ST-Model of TE-Model gitaren. Het geeft de gitaar iets meer warmte, esdoorn laat de gitaar helderder klinken. Palissander is donker van kleur. Voor de inleg zijn er witte kunststof stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten positieaanduidingen ook in de vorm van stippen. Sterling kiest voor een traditionele 9.5" fretboard radius.

Elementen
Sterling by Music Man kiest voor drie Alnico single coil elementen. Ze klinken open met een beetje vintage karakter en zijn daardoor allround inzetbaar. Door de 5-way switch zijn de bekende combinaties te schakelen. Een toonregeling en volume knop ontbreken niet.

Brug
Het is een vintage tremolo met een 2-punts systeem. Dit zorgt voor voldoende stabiliteit, zodat ontstemmen tot het minimum wordt beperkt. De hoogte van de brug is te verstellen door de twee bouten die in de body gemonteerd zijn. Elke snaar kan afzonderlijk worden geïntoneerd en op de gewenste hoogte worden gezet.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Sterling by Music Man producten.

Datasheet

1 Item