Vintage VSA500HB Hollowbody gitaar Honeyburst
Lowest Price Guaranteed

Vintage VSA500HB Hollowbody gitaar Honeyburst

De Vintage VSA500HB is een double cutaway semi-hollowbody gitaar, uitgevoerd in Honeyburst. Een uiterst betaalbaar alternatief voor een legendarische 335-model gitaar. De body is vervaardigd uit gelamineerde esdoorn houtdelen. Een mahonie toonblok zorgt voor een verbinding tussen het bovenblad en achterkant, ook is dit de juiste plaats om twee humbuckers te monteren. De hals is van mahonie en verlijmd met de body, dit is sterk en zorgt voor voldoende sustain. Veel hardware is afkomstig van Wilkinson. De afwerking, toon en bespeelbaarheid zijn in dit prijssegment van een buitengewoon hoog niveau. De gebruikte Wilkinson elementen voor deze VSA500HB zijn keramisch en leveren een perfecte balans tussen heldere en warme karakters.

€ 349,00 € 446,00 - € 97,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Vintage
Het concept achter Vintage® gitaren is om een traditioneel uitziende gitaar betaalbaar te houden, die ook nog eens goed van kwaliteit is. Goede afwerking en hoogwaardige onderdelen zijn punten die Trev Wilkinson hoog in het vaandel heeft staan. Trev is de ontwerper van dit merk en zijn jarenlange ervaring in de gitaarbusiness helpt hem hierbij. Vintage maakt veel gebruik van Wilkinson®-designed hardware. Het wiel niet opnieuw uitvinden, maar met de bestaande kennis naar de juiste fabrieken gaan. Kan er iets verbeterd worden, dan staat Trev daar natuurlijk voor open. Opzoek naar een betaalbaar alternatief voor een onbetaalbare klassieker, Vintage Guitars is het antwoord.

Body
Deze heeft de vorm van een 335-Stijl gitaar, een thinline hollowbody met symmetrische dubbele cutaway. Deze inhammen zijn iets dieper als bij het origineel zodat de hogere posities beter haalbaar zijn. Ook is aan de achterzijde een schuine kant gemaakt, hierdoor kan je je duim beter plaatsen. Voor de nodige sustain is het center blok van mahonie. De rest is opgebouwd uit gelamineerde esdoorn houtdelen. Het geeft de gitaar helderheid en door gebruik te maken van laminaat zorg je ervoor dat de gitaar minder snel gaat rondzingen. Crème kleurige bindingen lopen langs de body.

Hals
Deze is van mahonie en verlijmd met de body voor een optimale sustain. Een verstelbare halspen, die te corrigeren is bij de kop, zorgt voor een perfecte afstelling van de snaar spanning.

Toets
Lignum Rosa, dit is geen palissander, maar een kwartiers gezaagd laminaat van hout. Het wordt ook wel Techwood genoemd. Het is een witte harde houtsoort wat een natuurlijke verkleuring heeft ondergaan en d.m.v. compressie heeft het dezelfde dichtheid en hardheid als palissander gekregen. Alleen een kenner ziet dat dit geen palissander is. Langs de toets loopt een crème kleurige binding en bij de bekende posities van de toets zijn stippen ingelegd, vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie.

Elementen
Twee Wilkinson® Alnico double coils geven het juiste karakter aan deze 335-Stijl gitaar. Voldoende helderheid en warmte bij een cleane versterkersound. Zet je de amp op overdrive ontstaan er prachtige classic rock geluiden. De aansturing gaat over twee volume regelingen en twee toonregelingen. Schakelen tussen de elementen gebeurt met een 3-standenschakelaar.

Brug
Net als het origineel een tune-o-matic brug en een stoptail piece. Beide zijn uitgevoerd in chroom.

Model: 6-Snarige semi-hollowbody gitaar
Body: Gelamineerd esdoorn met mahonie toonblok
Mensuurlengte: 629mm
Hals: Mahonie
Halsvorm: Standaard
Halsbinding: Crème
Halsbreedte: 43.3mm bij topkam
Toets: Lignum rosa
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 22
Elementen: 2x Wilkinson® Vintage Voiced Double Coils
Electronica: 2x Volumeregeling, 2x Toonregeling & 3-Standenschakelaar
Slagplaat: Zwart
Brug: Tune-o-Matic met Stop Bar Tailpiece
Mechanieken: Wilkinson® Deluxe WJ44
Hardware kleur: Verchroomd
Kleur: Honeyburst
Afmetingen: Totale lengte: 1035mm, Body onder: 410mm, Body boven: 287mm, Body midden: 224mm & body dikte: 45mm
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Datasheet

5051548032560
1 Item

Je bent misschien ook geïnteresseerd in