Martin DJR-10E Akoestische gitaar
-€ 139,00

Martin DJR-10E Akoestische gitaar

Martin DJR-10E is een junior versie van Martin's wereldberoemde Dreadnought en voorzien van een element. Een 24-Inch scale gitaar met massief Sitka spruce top en massief sapele hout voor de zij- en achterkant. Wordt geleverd met Martin's originele soft gig bag.

€ 749,00 € 888,00 - € 139,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

De Martin DJR-10E is een junior uitvoering van Martin's populaire Dreadnought gitaar met massieve houtdelen voor de body. Deze "E" versie betekend dat er een element is ingebouwd voor recording of live optredens. Een DJR-10 heeft een Sitka spruce top en sapele voor de zij- en achterkant. Dreadnought's staan bekend om hun rijke bassen met de Junior weet Martin dit karakter te behouden. Zijn finish is gesatineerd, zowel de body als de hals. Op de hardhouten hals gebruikt Martin gecertificeerde FSC® Richlite voor de toets, wat de kenmerken van ebben heeft. Ook wordt dit gebruikt voor de brug. Omdat steeds meer gitaristen de voorkeur geven aan een iets bredere hals, is deze DJR-10 uitvoering met een 44.5mm hals (Standaard is 43mm), dit is gemeten bij de topkam. Martin maakt gebruik van een Plek® machine. Hierbij wordt de gitaar onder spanning gecontroleerd en afgesteld voor een optimale toon en bespeelbaarheid. Hij wordt geleverd met originele Martin soft gig bag.

Sitka Spruce (Sitka Fichte)
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterker, elastischer en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking.

Sapele
Het wordt meestal gebruikt voor de zij- en/of achterkant van de kast. Voor gitaristen die op zoek zijn naar een extra warme sound, kan een bouwer ook kiezen om dit hout voor het bovenblad te gebruiken. Sapele wordt soms ten onrechte aangeduid als Afrikaanse Mahonie omdat het veel overeenkomsten vertoont met de West-Afrikaanse hout khaya, die commercieel bekend als Afrikaanse Mahonie. Sapele is een zeer duurzaam en een relatief snel groeiende hout. Kenmerkend is de sustainrijke warme sound en ten opzichte van mahonie heeft het een beetje meer hoog.

FSC® Certified Richlite
Martin gebruikt dit hoogwaardig vezelrijk kunststof om het milieu te sparen. Het is geen goedkoop materiaal maar heeft enorm veel overeenkomstige eigenschappen met ebben, iets minder helder. Het is duurzaam, ongevoelig voor vocht maar heeft wel een open structuur zoals echt hout.

Dreadnought Junior
Veel gitaristen geven de voorkeur aan een Dreadnought vanwege zijn karakteristieke sound, maar zijn kast is wat forser. Een standaard D-Model heeft een mensuurlengte van 25.5-Inch, de DJR is bijna 4cm compacter, namelijk 24-Inch. Ook de bodyverhoudingen zijn hierop aangepast en is dus ook minder diep. Dit merk je en voel je gelijk. Voor gitaristen met een minder fors postuur is er nu ook een Dreadnought beschikbaar.

Plek® Machine
De meeste volledig houten gitaren worden door Martin nauwkeurig afgesteld, een Plek® machine zorgt voor een optimale afstelling. Als een gitaar klaar maar er nog geen snaren opzitten wordt hij in de Plek machine geplaatst. Deze simuleert de snaarspanning en een wieltje loopt alle posities na en waar nodig worden  de fretten aangepast. Zo intoneert, klinkt en speelt de gitaar uitstekend.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een voorversterker, De toon- en volumeregeling zijn bij het klankgat te regelen. De aansluiting voor een kabel is aan de zijkant van de kast. Hier zit tevens de toegang om de batterijen te verwisselen.

Model: 6-Snarige akoestische gitaar met element
Bovenblad: Massief sitka fichte
Bracing: Scalloped X
Zij- & Achterkant: Massief sapele
Bodybinding: Zwart kunststof
Rosette: Multi-Stripe
Mensuurlengte: 610mm
Hals: Geselecteerd hardhout met Dreadnought Junior profiel
Halsbinding: Geen
Toets: FSC® Certified Richlite
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 20
Slagplaat: Schildpad kleurig
Mechanieken: Standaard gesloten
Brug: FSC® Certified Richlite
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Fishman Sonitone
Afmetingen: Body onder: 360mm, Body boven: 265mm, Body midden: 252mm, Body dikte: 105mm & Topkambreedte: 44.5mm
Kleur: Naturel gesatineerd
Accessoires: Martin gitaarhoes
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Datasheet

729789573849
1 Item

Je bent misschien ook geïnteresseerd in